Brrr: hátborzongató vírusfertőzés

A Dharma zsaroló program látványos fájlnevekkel adja a felhasználó tudomására, hogy az értékes állományai használhatatlanná váltak.
 
 
Riasztások
  1. 3

    A MediaWiki négy biztonsági rés miatt kapott frissítést.

  2. 4

    A Microsoft JET Database Engine egy nulladik napi hiba miatt válhat kiszolgáltatottá.

  3. 1

    A Zexlex trójainak egy célja van: szabad bejárást biztosítani a támadók számára a fertőzött számítógépekbe.

 
Legfrissebbek
Furmányosan ügyelnek a netezés biztonságára a G DATA szoftverei
A G DATA biztonsági szoftverei mostantól új alapokra helyezik a Google Chrome és a Firefox webböngészőkkel folytatott netezés oltalmazását.
Brrr: hátborzongató vírusfertőzés
A Dharma zsaroló program látványos fájlnevekkel adja a felhasználó tudomására, hogy az értékes állományai használhatatlanná váltak.
Accenture: fokozódik a kiberbiztonsági helyzet
Az Accenture az évközi biztonsági jelentésében arra hívta fel a figyelmet, hogy a vállalatok és a kritikus infrastruktúrák a közeljövőben sokkal komolyabb kibertámadásoknak lesznek kitéve.
 
Partnerhírek
Kézzel írták a járatinformációkat - zsarolóvírus miatt

​Zsarolóvírusos támadás miatt a bristoli repülőtér utastájékoztató információs táblái nem működtek, helyette kézzel írott információs táblákon tájékoztatták az utasokat.

Egyszerűen feltörhető a gyenge jelszóval védett wifi hálózat

Relatíve egyszerűen feltörhető a wifi hálózatok jelszava, ezért a következő szabvány érkezéséig azt javasoljuk, mindenki hosszabb és bonyolultabb jelszóval védje helyi hálózatát.

A kártevőket nem lehet ésszel elkerülni

Azt gondolhatnánk, hogy a vírusok elkerüléséhez elegendő okosan használni a számítógépet. A G DATA friss vírusstatisztikája egyértelműen cáfolja ezt az elképzelést.

Érdekességek
Közösség