Nagy lendülettel fertőz a WastedLocker zsarolóvírus

​A WastedLocker zsaroló program nagy felfordulást képest okozni a számítógépeken, és biztonsági mentések hiányában akár helyreállíthatatlan károkat is előidézhet.
 

A WastedLocker.A zsaroló program célja, hogy az általa megfertőzött számítógépen lévő állományokat erős titkosítással lássa el, majd váltságdíjat követeljen a felhasználótól az állományok helyreállításához szükséges információkért (dekódoló kulcsokért) cserében.
 
A kártékony program számos könyvtárat és mappát hoz létre a rendszereken, igaz ezek egy részét csak arra az időre, amíg elvégzi a fájlok titkosítását.
 
A WastedLocker képes megkerülni a Windows UAC védelmét, és törli az operációs rendszer által létrehozott árnyékmásolatokat. Ezáltal még inkább megnehezíti a helyreállítást. A károkozó ténykedése leginkább onnan ismerhető fel, hogy a kompromittált állományok kiterjesztését kiegészíti a szervezet nevével és egy "wasted_info" kifejezéssel.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A MySQL Server több mint ötven biztonsági hibajavítást kapott.

  2. 3

    A Java frissítésével nyolc sérülékenységet lehet megszüntetni.

  3. 1

    A Rozena.XM trójai kártékony programokkal halmozza el a fertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
Androidon terjedő kémprogramot fedeztek fel az ESET kutatói

Egy androidos kémprogram új verzióját kezdték vizsgálni az ESET kutatói, amely mögött az APT-C-23 nevű, 2017 óta főként a Közel-Keleten aktív, hírhedten veszélyes bűnözői csoport áll.

​Az ESET egy globális művelet keretében harcol a Trickbot ellen

Az ESET kutatói is részt vesznek abban a globális összefogásban, amelynek célja a Trickbot megállítása, amely 2016-os működése óta több mint egymillió számítógépet fertőzött meg.

hirdetés
Közösség