Megnőtt a Kingston titkosított pendrive-ja

​A Kingston Digital bemutatta a DataTraveler 2000 típusú, titkosított USB-meghajtó 128 GB-os kapacitású változatát.
 

A DT2000 típusú pendrive FIPS 140-2 Level 3 tanúsítással rendelkezik és 256 bites, hardveralapú AES titkosítást biztosít. Hasonlóan az elődjeihez, operációsrendszer független módon használható.
 
A DataTraveler DT2000 alfanumerikus billentyűzetén a felhasználók szó vagy számkombináció megadásával PIN-kódot hozhatnak létre a pendrive lezárásához. A titkosítás a meghajtón történik, a PIN-kód nyomai semmilyen módon nem maradnak a számítógépen. Amikor pedig a meghajtót úgy távolítják el, hogy előtte nem zárolják megfelelően, akkor a fokozott biztonság érdekében bekapcsol az automatikus zárolási funkció.

 
„Bár a kisebb kapacitású pendrive-oknak is megvannak az előnyeik, az otthoni munkavégzés elterjedésével több bizalmas adatot továbbítunk, ami miatt nagyobb kapacitású titkosított meghajtókra van szükség” – mondta Oscar Escayola, a Kingston flash üzletágának EMEA-régióért felelős vezetője.  
Vélemények
 
  1. 4

    A Lua kapcsán két biztonsági hibajavítás vált elérhetővé.

  2. 3

    A Magento számos biztonsági hiba miatt kapott frissítést.

  3. 1

    A Rozena.XM trójai kártékony programokkal halmozza el a fertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
​Az ESET egy globális művelet keretében harcol a Trickbot ellen

Az ESET kutatói is részt vesznek abban a globális összefogásban, amelynek célja a Trickbot megállítása, amely 2016-os működése óta több mint egymillió számítógépet fertőzött meg.

Biztonságosabb otthonról vásárolni? A bankkártyánk számára nem biztos

Az év utolsó szakaszába értünk, és vele együtt eljött az őszi kuponnapok, leárazások ideje, melyet nemsokára a Black Friday akciók, majd az ünnepi ajánlatok követnek.

hirdetés
Közösség