Fájlok között tombol a Filerase trójai

A Filerase trójai roppant kegyetlenül bánik el a fájlokkal. A fertőzését követően nagy szükség van a korábbi biztonsági mentésekre.
 

A Filerase trójai a nevéhez hűen - fájlok megsemmisítésére törekszik. Az áldozatául eső számítógépen felkutatja az összes meghajtót, és elkezdi feltérképezni a fájlokat. Majd alapvetően kétféle módszer alkalmazásával kezd törölni.
 
Egyszerűbb esetben sima fájltörlést alkalmaz. Azonban sok állomány kapcsán nem éri be ennyivel, hiszen a készítői is pontosan tudják, hogy ettől még megmenthetők lennének egyes fájlok. Ezért egyebek mellett a felhasználó személyes könyvtára, valamint a 100 MB-nál kisebb méretű fájlok esetében további három extra lépést is bevet. Először az állományokat felülírja véletlenszerű adatokkal, majd átnevezi azokat. Végül töröl. Ezért e fájlok már csak biztonsági mentésekből válhatnak helyreállíthatóvá. Így – a naprakész vírusvédelem mellett - a mentések rendszeres készítése a megelőzés egyik legfontosabb eszköze.
 
A Filerase jelenlegi variánsa a számítógépeken nem hoz létre új fájlokat, nem tölt le további összetevőket, és a regisztrációs adatbázist se manipulálja annak érdekében, hogy a számítógép újraindítását követően automatikusan be tudjon töltődni. Kifejezetten az egyszeri károkozásra törekszik.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A CoreFTP FTP és SFTP Server egy közepes veszélyességű sebezhetőséget tartalmaz.

  2. 3

    A Drupal fejlesztői egy biztonsági hibajavítást adtak ki.

  3. 1

    A Fakeslic trójai a felhasználók megtévesztésével próbál felkerülni a kiszemelt számítógépekre.

 
Partnerhírek
​Kiberbűnözés a dark weben

A kiberbűnözés 3 billió (milliószor millió) dolláros kiadást jelentett világszerte 2015-ben, és az előrejelzések szerint ez az összeg 2021-re 6 billióra emelkedik.

​Több millió autó(s) lehet veszélyben az okos riasztók miatt

Több millió autóba szerelték be olyan, mobiltelefonnal irányítható riasztókat, amelyek komoly biztonsági hibáik miatt nemhogy megvédik, de sokkal sérülékenyebbé teszik az autókat és az autósokat is.

hirdetés
Közösség
1