Ügyesebb lett a VirusTotal

A népszerű VirusTotal egy újabb hasznos szolgáltatással bővült. Ezúttal az androidos károkozók elemzése vált egyszerűbbé.
 

A VirusTotal kezdetben a számítógépeket veszélyeztető kártékony fájlok elemzését, ellenőrzését szolgálta. Azonban amikor a Google 2013-ban felvásárolta, akkor hamar kiderült, hogy ennél jóval többre is képes a szolgáltatás. A felvásárlást követő évben már megjelent az a sandbox technológia, amely a károkozókat nemcsak szignatúrák alapján értékelte, hanem viselkedés alapú elemzéseket is végzett. Ezzel párhuzamosan elkezdett nyitni az android platform felé is. Erre szükség is volt hiszen ekkor kezdtek igazán terjedni a mobilvírusok, amik a Google operációs rendszerére épülő készülékeket ostromolták, és teszik mindezt mind a mai napig.
 
A VirusTotal fejlesztői az elmúlt időszakban sem tétlenkedtek, hiszen több újdonsággal is jelentkeztek. Ezek közül most a Droidy nevű megoldás került középpontba, amely a korábbi sandbox technológiák kiterjesztésének tekinthető. A feladata, hogy számos művelet elemzésével kiszűrje a szokatlan, gyanús, ártalmas tevékenységeket. A technológia jelenlegi verziója a következőket figyeli, monitorozza:
- Java hívások
- SQLite adatbázisműveletek
- szolgáltatások indítása, leállítása
- jogosultságok ellenőrzése
- titkosításokkal kapcsolatos műveletek
- fájlrendszert érintő változások.
 
Az új funkció egyik fontos jellemzője, hogy olyan jelentéseket is biztosít, amelyek révén a biztonsági kutatók is alaposabb betekintést nyerhetnek egy-egy app működésébe, és a saját elemzéseiket alátámaszthatják, illetve segítséget kaphatnak az ártalmas programok kategorizálásában.
Vélemények
 
  1. 3

    A MediaWiki négy biztonsági rés miatt kapott frissítést.

  2. 4

    A Microsoft JET Database Engine egy nulladik napi hiba miatt válhat kiszolgáltatottá.

  3. 1

    A Zexlex trójainak egy célja van: szabad bejárást biztosítani a támadók számára a fertőzött számítógépekbe.

Partnerhírek
Kézzel írták a járatinformációkat - zsarolóvírus miatt

​Zsarolóvírusos támadás miatt a bristoli repülőtér utastájékoztató információs táblái nem működtek, helyette kézzel írott információs táblákon tájékoztatták az utasokat.

Egyszerűen feltörhető a gyenge jelszóval védett wifi hálózat

Relatíve egyszerűen feltörhető a wifi hálózatok jelszava, ezért a következő szabvány érkezéséig azt javasoljuk, mindenki hosszabb és bonyolultabb jelszóval védje helyi hálózatát.

hirdetés
Közösség
1