Ügyesebb lett a VirusTotal

A népszerű VirusTotal egy újabb hasznos szolgáltatással bővült. Ezúttal az androidos károkozók elemzése vált egyszerűbbé.
 

A VirusTotal kezdetben a számítógépeket veszélyeztető kártékony fájlok elemzését, ellenőrzését szolgálta. Azonban amikor a Google 2013-ban felvásárolta, akkor hamar kiderült, hogy ennél jóval többre is képes a szolgáltatás. A felvásárlást követő évben már megjelent az a sandbox technológia, amely a károkozókat nemcsak szignatúrák alapján értékelte, hanem viselkedés alapú elemzéseket is végzett. Ezzel párhuzamosan elkezdett nyitni az android platform felé is. Erre szükség is volt hiszen ekkor kezdtek igazán terjedni a mobilvírusok, amik a Google operációs rendszerére épülő készülékeket ostromolták, és teszik mindezt mind a mai napig.
 
A VirusTotal fejlesztői az elmúlt időszakban sem tétlenkedtek, hiszen több újdonsággal is jelentkeztek. Ezek közül most a Droidy nevű megoldás került középpontba, amely a korábbi sandbox technológiák kiterjesztésének tekinthető. A feladata, hogy számos művelet elemzésével kiszűrje a szokatlan, gyanús, ártalmas tevékenységeket. A technológia jelenlegi verziója a következőket figyeli, monitorozza:
- Java hívások
- SQLite adatbázisműveletek
- szolgáltatások indítása, leállítása
- jogosultságok ellenőrzése
- titkosításokkal kapcsolatos műveletek
- fájlrendszert érintő változások.
 
Az új funkció egyik fontos jellemzője, hogy olyan jelentéseket is biztosít, amelyek révén a biztonsági kutatók is alaposabb betekintést nyerhetnek egy-egy app működésébe, és a saját elemzéseiket alátámaszthatják, illetve segítséget kaphatnak az ártalmas programok kategorizálásában.
Vélemények
 
  1. 4

    A Moodle kapcsán egy veszélyes biztonsági résről jelentek meg információk.

  2. 4

    Az XnView több sebezhetőséget is tartalmaz.

  3. 1

    A Fakeslic trójai a felhasználók megtévesztésével próbál felkerülni a kiszemelt számítógépekre.

 
Partnerhírek
​Kiberbűnözés a dark weben

A kiberbűnözés 3 billió (milliószor millió) dolláros kiadást jelentett világszerte 2015-ben, és az előrejelzések szerint ez az összeg 2021-re 6 billióra emelkedik.

​Több millió autó(s) lehet veszélyben az okos riasztók miatt

Több millió autóba szerelték be olyan, mobiltelefonnal irányítható riasztókat, amelyek komoly biztonsági hibáik miatt nemhogy megvédik, de sokkal sérülékenyebbé teszik az autókat és az autósokat is.

hirdetés
Közösség
1