Ügyesebb lett a VirusTotal

A népszerű VirusTotal egy újabb hasznos szolgáltatással bővült. Ezúttal az androidos károkozók elemzése vált egyszerűbbé.
 
hirdetés
A VirusTotal kezdetben a számítógépeket veszélyeztető kártékony fájlok elemzését, ellenőrzését szolgálta. Azonban amikor a Google 2013-ban felvásárolta, akkor hamar kiderült, hogy ennél jóval többre is képes a szolgáltatás. A felvásárlást követő évben már megjelent az a sandbox technológia, amely a károkozókat nemcsak szignatúrák alapján értékelte, hanem viselkedés alapú elemzéseket is végzett. Ezzel párhuzamosan elkezdett nyitni az android platform felé is. Erre szükség is volt hiszen ekkor kezdtek igazán terjedni a mobilvírusok, amik a Google operációs rendszerére épülő készülékeket ostromolták, és teszik mindezt mind a mai napig.
 
A VirusTotal fejlesztői az elmúlt időszakban sem tétlenkedtek, hiszen több újdonsággal is jelentkeztek. Ezek közül most a Droidy nevű megoldás került középpontba, amely a korábbi sandbox technológiák kiterjesztésének tekinthető. A feladata, hogy számos művelet elemzésével kiszűrje a szokatlan, gyanús, ártalmas tevékenységeket. A technológia jelenlegi verziója a következőket figyeli, monitorozza:
- Java hívások
- SQLite adatbázisműveletek
- szolgáltatások indítása, leállítása
- jogosultságok ellenőrzése
- titkosításokkal kapcsolatos műveletek
- fájlrendszert érintő változások.
 
Az új funkció egyik fontos jellemzője, hogy olyan jelentéseket is biztosít, amelyek révén a biztonsági kutatók is alaposabb betekintést nyerhetnek egy-egy app működésébe, és a saját elemzéseiket alátámaszthatják, illetve segítséget kaphatnak az ártalmas programok kategorizálásában.
Vélemények
 
  1. 4

    A Ghostscript egy veszélyes sebezhetőség miatt szorul frissítésre.

  2. 3

    A 7-Zip szoftver egy olyan hibát tartalmaz, amely biztonsági megkötések megkerülésére adhat lehetőséget.

  3. 3

    A VMware Horizon DaaS egy olyan sebezhetőséget tartalmaz, amely egy védelmi mechanizmus megkerülését segítheti elő.

 
Partnerhírek
​Térj át https-re, hogy ne veszíts látogatókat

Ki szeretné kényszeríteni a https kapcsolatot a Google Chrome, ezért idén július elsejétől minden, nem biztonságos kapcsolatot használó weboldalra történő látogatás előtt megjelenik egy jelzés: nem biztonságos weboldal.

​PUBG Ransomware – Játékkal szerezhetjük vissza kódolt adatainkat

Az ESET szakemberei újfajta zsarolóvírusra hívják fel a figyelmet, amely ezúttal nem pénzt, hanem egy órányi játékot kér az adatokat helyreállító kulcsért.

hirdetés
Közösség
1