Titkosítottan fecseg a Whisperer trójai

A Whisperer trójai titkosítottan kommunikál a támadókkal, miközben teljesen kiszolgáltatottá teszi az általa megfertőzött PC-ket.
 

A Whisperer trójai alapvetően egy olyan kártékony program, amely hátsó kapu kiépítésére alkalmas. Amikor egy számítógépre felkerül, és arra felmásolja a fájljait, akkor rögtön nekilát a jogosulatlan hozzáférést biztosító műveleteinek elvégzéséhez. 

Amint a hátsó kaput létrehozta, kapcsolódik egy távoli vezérlőszerverhez, amiről letölti a számára kiadott utasításokat. Ezek elsősorban további fájlok letöltésére, adatok feltöltésére és parancssorból indítható parancsok végrehajtására vonatkozhatnak. 

A trójai a vezérlőszerverével mindvégig titkosítottan kommunikál, amihez 128 bites AES-kódolást alkalmaz. Emiatt a hálózatbiztonsági eszközökön a felderítése nehézségekbe ütközhet. 

Vélemények
 
  1. 4

    A Citrix elérhetővé tette az Application Delivery Controller, illetve a Citrix Gateway legújabb hibajavítását.

  2. 1

    Az Anchor.A trójai elsősorban azzal tud problémákat okozni, hogy egyéb károkozókat juttat fel a számítógépekre.

  3. 4

    A Symantec négy biztonsági résről számolt be egyes hálózatbiztonsági termékeinek kapcsán.

 
Partnerhírek
iPhone és adathalászat

A most bemutatott eset úgy kezdődött, hogy egy felhasználó kapott egy sms-t, amely értesítette arról, hogy elveszített iPhone X készüléke milyen címen található. Az üzenetben egy link is volt, amelyre kattintva elvileg meg lehetett tekinteni a készülék helyét – a gyakorlatban viszont egy adathalász oldalhoz tartozott, amely ellopta a látogatók iCloud azonosítóit.

A kkv-ken keresztül támadják a nagyvállalatokat a kiberbűnözők

A kis- és középvállalatok jelentik a legnagyobb rizikót az IT biztonság terén, így nem meglepő, hogy a számítógépes bűnözők is egyre inkább őket támadják, nem utolsósorban azért, hogy rajtuk keresztül eljussanak a nagyobb vállalatokig.

hirdetés
Közösség
1