Titkosítottan fecseg a Whisperer trójai

A Whisperer trójai titkosítottan kommunikál a támadókkal, miközben teljesen kiszolgáltatottá teszi az általa megfertőzött PC-ket.
 
hirdetés

A Whisperer trójai alapvetően egy olyan kártékony program, amely hátsó kapu kiépítésére alkalmas. Amikor egy számítógépre felkerül, és arra felmásolja a fájljait, akkor rögtön nekilát a jogosulatlan hozzáférést biztosító műveleteinek elvégzéséhez. 

Amint a hátsó kaput létrehozta, kapcsolódik egy távoli vezérlőszerverhez, amiről letölti a számára kiadott utasításokat. Ezek elsősorban további fájlok letöltésére, adatok feltöltésére és parancssorból indítható parancsok végrehajtására vonatkozhatnak. 

A trójai a vezérlőszerverével mindvégig titkosítottan kommunikál, amihez 128 bites AES-kódolást alkalmaz. Emiatt a hálózatbiztonsági eszközökön a felderítése nehézségekbe ütközhet. 

Vélemények
 
  1. 3

    A Linux Kernel esetében egy közepes veszélysességű sebzhetőséget kell kezelni.

  2. 3

    Az IBM Notes 9 és a Domino 9 is kapott egy-egy hibajavítást.

  3. 1

    A Whisperer trójai titkosítottan kommunikál a támadókkal, miközben teljesen kiszolgáltatottá teszi az általa megfertőzött PC-ket.

 
Partnerhírek
Meghackelték a Radioheadet

​A rockzenekar énekesének számítógépére betörő hacker 150 ezer fontot követelt

​Rúgjuk ki az adathalász teszten elbukó alkalmazottat?

Az amerikai pénzügyi vállalatoknál egyre gyakoribb, hogy az adathalász teszteken megbukó alkalmazottakat kirúgják a cégtől. Szerintünk ehelyett valamivel több türelemre és oktatásra lenne szükség.

hirdetés
Közösség
1