Gigantikus váltságdíjak röpködnek a gyárakban

​A különféle szektorok és ágazatok közül a gyártócégeknek kell a legnagyobb összegű váltságdíjakkal szembenézniük egy-egy kibertámadás során.
 

A gyártással foglalkozó ipari vállalatok vonzó célpontot jelentenek a kiberbűnözők számára. A sokszor elavult infrastruktúra és az átláthatóság hiánya az OT környezetben a támadók számára meglehetősen nagy támadási felületet biztosít.
 
Noha napjainkban ebben a szektorban az egyik legalacsonyabb a támadási arány, még így is a Sophos által megkérdezett szervezetek 55 százalékát érte támadás az elmúlt évben. Az áldozatoknak a 33 százaléka teljesítette a támadók követéléseit.
 
Rossz hír viszont, hogy ha egy gyártócéget zsarolóvírussal végrehajtott támadás ér, akkor majdnem biztos, hogy jelentős összegű váltságdíjjal találja magát szemben, mivel ebben a szektorban a követelések átlagos értéke eléri a kétmillió dollárt.
 

"Habár a biztonsági mentések megléte a helyreállítás fontos részét képezi, a mai zsarolóvírusos fenyegetettségek miatt részletes választervre van szükség. Az összetett támadások átfogó védelmet igényelnek"

- mondta John Shier, a Sophos vezető biztonsági tanácsadója.
 
Érdekesség, hogy a megkérdezett gyártócégek 75 százaléka nyilatkozott úgy, hogy rendelkezik olyan kiberbiztosítással, amely zsarolóvírusok által okozott károkra is kiterjed.
Vélemények
 
  1. 4

    Súlyos sebezhetőségek kerültek napvilágra az Exim kapcsán.

  2. 4

    A Mozilla kilenc biztonsági rést foltozott be a Firefox webböngészőn.

  3. 3

    A LockBit.YJ zsarolóvírus legújabb variánsa sem kíméli a fájlokat.

 
Partnerhírek
​Céges és magánadatok ostrom alatt

Az adathalászat majdnem olyan régi, mint maga az internet, így talán azt gondoljuk, hogy már mindent tudunk róla, felismerjük az üzenet tárgysorából, a megszólításból vagy a levél megfogalmazásából.

Nyaralás: mutatjuk, hogyan előzze meg a csalásokat

A megtévesztő ingyenes utazásoktól kezdve a fiktív bérelhető lakásokig számos átverés terjed az interneten.

hirdetés
Közösség