Felvásárlással erősíti a felhőt a Cisco

​A Cisco terveiben egy újabb biztonsági cég felvásárlása jelent meg. Ezúttal a felhős biztonság erősítése a cél.
 

A Valtix nevű vállalat mindössze négy éve tűnt fel a biztonsági piacon. A fiatal cég azóta számos megoldásával igyekezett felhívni magára a figyelmet, nem is sikertelenül. 2020-ban a Cisco már látott fantáziát az elképzeléseiben, és akkor egy stratégiai befektetésre is sor került. Mostanra pedig a Valtix elért egy olyan szintet, hogy a Cisco elgondolkodott a bekebelezésén annak érdekében, hogy ilyen módon bővítse a védelmi technológiáinak körét.
 
A Valtix az elmúlt néhány év során pénzügyi, kormányzati, egészségügyi és kereskedelmi szektorból is szerzett ügyfeleket. Mindezt annak a platformjának köszönheti, amely támogatja az úgynevezett multi-cloud megközelítést, és lehetőséget ad a felhős alkalmazások feltérképezésére, biztonságos bevezetésére, valamint az egyes alkalmazások védelmére.
 
A Raj Chopra, a Cisco egyik vezetője elmondta, hogy a Valtix technológiái jól illeszkednek a Cisco hosszabb távú terveihez, amelyek a felhős környezetek védelmét hivatottak megerősíteni. A szakember kifejtette, hogy a cégek egyre több felhős szolgáltatást vesznek igénybe, és ebben a multi-cloud környezetben az egyetlen igazán megfogható közös pont nem más, mint a hálózat. Hálózati szinten kell megvalósítani az alkalmazások közötti, valamint az alkalmazások és felhasználók közötti adatforgalom monitorozását, a telemetriát, valamint a konszolidált és konzisztens biztonsági szabályok, házirendek kikényszerítését. Ugyancsak ezen a szinten kell rendet rakni ahhoz, hogy az átláthatóság feltételei adottak legyenek.
 
A Cisco jelenlegi tervei szerint a Valtix felvásárlása a harmadik negyedévben zárulhat le. Azt követően a bekebelezett cég alkalmazottjai a Security Business Group csoport alá fognak tartozni, és ott folytatják munkájukat. A felvásárlás pénzügyi vonzatairól egyelőre egyik cég sem kívánt nyilatkozni.
 
 1. 3

  A GitLab újabb biztonsági hibákról számolt be.

 2. 4

  Jelentős biztonsági frissítés érkezett az Autodesk AutoCAD szoftverekhez.

 3. 4

  Az ASUS kritikus sebezhetőségeket szüntetett meg egyes routerei kapcsán.

 4. 4

  Jelentős biztonsági frissítést kapott az Edge webböngésző.

 5. 4

  A Mozilla Firefox legújabb kiadásának telepítésével 16 biztonsági hiba orvosolható.

 6. 4

  A Google több tucat hibajavítást adott ki a Pixel készülékekhez.

 7. 4

  A Fortinet fontos biztonsági frissítést adott ki a FortiOS-hez.

 8. 4

  A VLC Media Player egy veszélyes sebezhetőséget tartalmaz.

 9. 4

  Az Adobe Photoshop kapcsán egy súlyos sebezhetőség megszüntetésére nyílt lehetőség.

 10. 4

  Az Adobe az e-kereskedelmi alkalmazásaihoz biztonsági frissítéseket készített.

Partnerhírek
​A kiberbűnözők piszkos játéka

A Foci EB és a 2024-es párizsi olimpiai játékok közeledtével az ESET biztonsági szakértői mutatnak 9+1 olyan esetet, amelyekben a kibertámadások áldozatai a sport szerelmesei voltak.

Sok internetező lesz kibertámadás áldozata

​Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak.

hirdetés
Közösség