Felvásárlással erősíti a felhőt a Cisco

​A Cisco terveiben egy újabb biztonsági cég felvásárlása jelent meg. Ezúttal a felhős biztonság erősítése a cél.
 

A Valtix nevű vállalat mindössze négy éve tűnt fel a biztonsági piacon. A fiatal cég azóta számos megoldásával igyekezett felhívni magára a figyelmet, nem is sikertelenül. 2020-ban a Cisco már látott fantáziát az elképzeléseiben, és akkor egy stratégiai befektetésre is sor került. Mostanra pedig a Valtix elért egy olyan szintet, hogy a Cisco elgondolkodott a bekebelezésén annak érdekében, hogy ilyen módon bővítse a védelmi technológiáinak körét.
 
A Valtix az elmúlt néhány év során pénzügyi, kormányzati, egészségügyi és kereskedelmi szektorból is szerzett ügyfeleket. Mindezt annak a platformjának köszönheti, amely támogatja az úgynevezett multi-cloud megközelítést, és lehetőséget ad a felhős alkalmazások feltérképezésére, biztonságos bevezetésére, valamint az egyes alkalmazások védelmére.
 
A Raj Chopra, a Cisco egyik vezetője elmondta, hogy a Valtix technológiái jól illeszkednek a Cisco hosszabb távú terveihez, amelyek a felhős környezetek védelmét hivatottak megerősíteni. A szakember kifejtette, hogy a cégek egyre több felhős szolgáltatást vesznek igénybe, és ebben a multi-cloud környezetben az egyetlen igazán megfogható közös pont nem más, mint a hálózat. Hálózati szinten kell megvalósítani az alkalmazások közötti, valamint az alkalmazások és felhasználók közötti adatforgalom monitorozását, a telemetriát, valamint a konszolidált és konzisztens biztonsági szabályok, házirendek kikényszerítését. Ugyancsak ezen a szinten kell rendet rakni ahhoz, hogy az átláthatóság feltételei adottak legyenek.
 
A Cisco jelenlegi tervei szerint a Valtix felvásárlása a harmadik negyedévben zárulhat le. Azt követően a bekebelezett cég alkalmazottjai a Security Business Group csoport alá fognak tartozni, és ott folytatják munkájukat. A felvásárlás pénzügyi vonzatairól egyelőre egyik cég sem kívánt nyilatkozni.
Vélemények
 
  1. 4

    A cURL több biztonsági hiba miatt szorul frissítésre.

  2. 3

    Az OpenSSH fejlesztői két biztonsági rendellenességről számoltak be.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
​ChatGPT mint fegyver?

Az ESET szerint elhárulnak a nyelvi akadályok a csalók elől, de azért marad 10 árulkodó jel.

Folytatják kibertámadásaikat az orosz hackercsoportok

Az Oroszországhoz köthető APT-csoportok folyamatosan indítják kibertámadásaikat Ukrajna ellen törlőprogramok és zsarolóvírusok felhasználásával.

hirdetés
Közösség