Felvásárlással erősíti a felhőt a Cisco

​A Cisco terveiben egy újabb biztonsági cég felvásárlása jelent meg. Ezúttal a felhős biztonság erősítése a cél.
 

A Valtix nevű vállalat mindössze négy éve tűnt fel a biztonsági piacon. A fiatal cég azóta számos megoldásával igyekezett felhívni magára a figyelmet, nem is sikertelenül. 2020-ban a Cisco már látott fantáziát az elképzeléseiben, és akkor egy stratégiai befektetésre is sor került. Mostanra pedig a Valtix elért egy olyan szintet, hogy a Cisco elgondolkodott a bekebelezésén annak érdekében, hogy ilyen módon bővítse a védelmi technológiáinak körét.
 
A Valtix az elmúlt néhány év során pénzügyi, kormányzati, egészségügyi és kereskedelmi szektorból is szerzett ügyfeleket. Mindezt annak a platformjának köszönheti, amely támogatja az úgynevezett multi-cloud megközelítést, és lehetőséget ad a felhős alkalmazások feltérképezésére, biztonságos bevezetésére, valamint az egyes alkalmazások védelmére.
 
A Raj Chopra, a Cisco egyik vezetője elmondta, hogy a Valtix technológiái jól illeszkednek a Cisco hosszabb távú terveihez, amelyek a felhős környezetek védelmét hivatottak megerősíteni. A szakember kifejtette, hogy a cégek egyre több felhős szolgáltatást vesznek igénybe, és ebben a multi-cloud környezetben az egyetlen igazán megfogható közös pont nem más, mint a hálózat. Hálózati szinten kell megvalósítani az alkalmazások közötti, valamint az alkalmazások és felhasználók közötti adatforgalom monitorozását, a telemetriát, valamint a konszolidált és konzisztens biztonsági szabályok, házirendek kikényszerítését. Ugyancsak ezen a szinten kell rendet rakni ahhoz, hogy az átláthatóság feltételei adottak legyenek.
 
A Cisco jelenlegi tervei szerint a Valtix felvásárlása a harmadik negyedévben zárulhat le. Azt követően a bekebelezett cég alkalmazottjai a Security Business Group csoport alá fognak tartozni, és ott folytatják munkájukat. A felvásárlás pénzügyi vonzatairól egyelőre egyik cég sem kívánt nyilatkozni.
Vélemények
 
  1. 3

    A Drupal egyik modulja kapcsán egy biztonsági hibára derült fény.

  2. 3

    Az Apache Struts egy biztonsági hiba miatt kapott frissítést.

  3. 3

    A LockBit.YJ zsarolóvírus legújabb variánsa sem kíméli a fájlokat.

Partnerhírek
Minden, amit tudniuk kell, mielőtt használni kezdjük a ChatGPT-t.

Mielőtt megpróbáljuk kihasználni az innovatív AI eszközök előnyeit, meg kell tanulnunk biztonságosan, adataink veszélyeztetése nélkül igénybe venni azokat.

Elég okosak vagyunk egy okosotthonhoz?

Íme az ESET szakértőinek tanácsai arról, hogy hogyan használjuk otthonunkban az okoseszközöket.

hirdetés
Közösség