Elektromos autókat törtek a hackerek

​A Pwn2Own hackerverseny kifejezetten autóipari megoldásokra kiélezett fordulójában többek között a Tesla egyes rendszerei is elestek.
 

A Trend Micro (Zero Day Initiative) évek óta sikeresen rendez úgynevezett Pwn2Own hackerversenyeket, amelyek során a résztvevők szabályozott keretek között mutathatnak be támadásokat, illetve világíthatnak rá biztonsági résekre napjainkban széles körben használt szoftverek, szolgáltatások és eszközök kapcsán. A szervezők tavaly úgy határoztak, hogy 2024-ben különös figyelmet fordítanak az okosautók világára, és ennek megfelelően a Japánban január 24-26. között megrendezett Automotive World rendezvény keretein belül megszervezték az idei első Pwn2Own versenyt. 

A Pwn2Own Automotive 2024 elnevezésű megmérettetésen a versenyzők Tesla Model 3/Y és Tesla Model S/X gépkocsikban található rendszereket ostromolhattak. Emellett volt lehetőségük különféle töltők és töltőállomások hackelésére, valamint okosautókban használatos operációs rendszerek (Automotive Grade Linux, Android Automotive OS, BlackBerry QNX) térdre kényszerítésére is.

A résztvevők a két nap alatt komoly sikereket értek el, és összesen 48 biztonsági résre világítottak rá. Ezáltal összességében 1.101.500 dollár jutalommal a zsebükben térhettek haza. Egyebek mellett olyan támadásokat indítottak, amelyek révén sikeresen törték fel a Tesla Modemet, a Tesla infotainmentet, valamint az Ubiquiti Connect EV, a JuiceBox 40 Smart EV és a ChargePoint Home Flex EV töltőállomások biztonsági rendszereit. Emellett sikerült térdre kényszeríteniük a Pioneer DMH-WT7600NEX infotainment rendszert, valamint egy Phoenix Contact CHARX SEC-3100 EV töltőt is. 

A versenyzőknek át kellett adniuk minden információt a szervezőknek beleértve a kifejlesztett exploitokat, valamint a feltárt biztonsági résekkel kapcsolatos technikai részleteket is. Most 90 napjuk van a meghackelt szoftverek és eszközök fejlesztőinek, hogy kijavítsák a sebezhetőségeket, mielőtt a ZDI csapata nyilvánosságra hozza a sérülékenységek leírását.
 
 1. 3

  A Sambához egy biztonsági frissítés vált elérhetővé.

 2. 4

  A Cisco több biztonsági javítást adott ki az NX-OS-hez.

 3. 4

  Az IBM AIX-hez három patch vált elérhetővé.

 4. 3

  A VMware Workstation és a Fusion egy biztonsági frissítést kapott.

 5. 4

  A Google újabb fontos hibajavításokat adott ki a Chrome webböngészőhöz.

 6. 4

  A Zyxel fontos biztonsági frissítéseket tett elérhetővé egyes hálózati és hálózatbiztonsági eszközeihez.

 7. 3

  A Rails fejlesztői három biztonsági hibáról adtak tájékoztatást.

 8. 3

  A IBM InfoSphere Information Server egy biztonsági hibajavítással bővült.

 9. 4

  A Microsoft 11 biztonsági rést foltozott be az Edge webböngészőn.

 10. 3

  A Node.js kapcsán tíz biztonsági hibajavítás vált letölthetővé.

Partnerhírek
Amikor a gyerekünk hangján követelnek tőlünk pénzt

Minden szülő legrosszabb rémálma felvenni egy ismeretlen számról érkező hívást, és azt hallani, hogy a gyermeke segítségért kiált.

Romantika helyett átverés Valentin-napon?

Az online társkeresés elterjedésével alapjaiban változott meg az emberek közötti kapcsolatteremtés.

hirdetés
Közösség