Új biztonsági funkciók a Facebooknál

​A Facebook olyan biztonsági megoldásokat mutatott be a Messenger kapcsán, amelyek az adatvédelmet hivatottak elősegíteni.
 

A Facebooknak az elmúlt időszakban igencsak meggyűlt a baja az adatvédelemmel. Így aztán nem csoda, ha a vállalat folyamatosan jelenti be azokat a fejlesztéseit, amelyek a felhasználók digitális értékeinek védelmét hivatottak megerősíteni. A napokban leleplezett újdonságok elsősorban a Messenger kapcsán láttak napvilágot. Nem mondható, hogy eget rengető vívmányokról van szó, bizonyos esetekben azonban mégis hasznosak lehetnek, így érdemes egy pillantást vetni rájuk.
 
A legérdekesebb újdonság az App Lock nevet kapta, és a célja nem más, mint hogy kilépés nélkül tegye zárolhatóvá a Messenger alkalmazást. A Facebook szerint az egyebek mellett akkor jöhet jól, ha például valaki kölcsön akarja adni a telefonját rövidebb időre valamely családtagjának vagy barátjának. Ekkor az App Lock miatt a másik személy nem fogja tudni megnyitni az üzenetküldő appot, így nem férhet hozzá az abban tárolt üzenetváltásokhoz és egyéb tartalmakhoz.

 
Az App Lock jelenleg csak az iPhone és iPad készülékeken vethető be. Támogatja az ujjlenyomatos és az arcfelismerésen alapuló hitelesítést, vagyis a zárolás könnyen feloldható az arra jogosult személyek számára. Az újdonság alapértelmezetten nem engedélyezett, azt manuálisan kell bekapcsolni az adatvédelmi beállítások között.
 
A Facebook jelezte, hogy már dolgozik az App Lock azon változatán, amely az androidos Messengerrel is kompatibilis. Azt azonban nem közölte, hogy Android alatt mikor válik majd elérhetővé a biztonsági funkció, de elképzelhető, hogy néhány hónapot még várni kell rá.
 
Megzabolázott üzenetküldők
 
A Facebook bejelentette, hogy a Messenger is megkapja azt az adatvédelmi funkciót, amelynek révén a felhasználók pontosabban szabályozhatják, hogy kitől akarnak üzeneteket fogadni. Ez a megoldás nem teljesen ismeretlen, hiszen a WhatsApp és az Instagram esetében már jelenleg is elérhető. A lényege, hogy alapvetően három kategória szerint lehet szabályozni a kapcsolatfelvételeket. A felhasználó megadhatja, hogy egyrészt kik írhatnak neki teljesen szabadon, másrészt blokkolhat profilokat, harmadrészt az üzeneteket egy külön "mappába" irányíthatja át, ahol azok várakoznak a megtekintésre.
Vélemények
 
  1. 3

    A Jupyter Notebook egy közepes veszélyességű hibát tartalmaz.

  2. 4

    A Drupal két veszélyes sebezhetőségtől vált meg.

  3. 1

    A Rozena.XM trójai kártékony programokkal halmozza el a fertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
Nem csitulnak az e-mailes támadások

A modern üzleti kommunikáció alapját képező elektronikus levelezés továbbra is a rosszindulatú programok terjesztésének egyik leghatékonyabb és legelterjedtebb csatornája.

Valamelyest csökkent a koronavírushoz köthető kibertámadások száma, de a Távoli Asztali Protokoll kapcsolatai továbbra is sebezhetők

A zsarolóvírusok történetében először vizsgáltak egy támadást emberölésként, miután meghalt egy megtámadott kórház betege

hirdetés
Közösség