Új biztonsági funkciók a Facebooknál

​A Facebook olyan biztonsági megoldásokat mutatott be a Messenger kapcsán, amelyek az adatvédelmet hivatottak elősegíteni.
 

A Facebooknak az elmúlt időszakban igencsak meggyűlt a baja az adatvédelemmel. Így aztán nem csoda, ha a vállalat folyamatosan jelenti be azokat a fejlesztéseit, amelyek a felhasználók digitális értékeinek védelmét hivatottak megerősíteni. A napokban leleplezett újdonságok elsősorban a Messenger kapcsán láttak napvilágot. Nem mondható, hogy eget rengető vívmányokról van szó, bizonyos esetekben azonban mégis hasznosak lehetnek, így érdemes egy pillantást vetni rájuk.
 
A legérdekesebb újdonság az App Lock nevet kapta, és a célja nem más, mint hogy kilépés nélkül tegye zárolhatóvá a Messenger alkalmazást. A Facebook szerint az egyebek mellett akkor jöhet jól, ha például valaki kölcsön akarja adni a telefonját rövidebb időre valamely családtagjának vagy barátjának. Ekkor az App Lock miatt a másik személy nem fogja tudni megnyitni az üzenetküldő appot, így nem férhet hozzá az abban tárolt üzenetváltásokhoz és egyéb tartalmakhoz.

 
Az App Lock jelenleg csak az iPhone és iPad készülékeken vethető be. Támogatja az ujjlenyomatos és az arcfelismerésen alapuló hitelesítést, vagyis a zárolás könnyen feloldható az arra jogosult személyek számára. Az újdonság alapértelmezetten nem engedélyezett, azt manuálisan kell bekapcsolni az adatvédelmi beállítások között.
 
A Facebook jelezte, hogy már dolgozik az App Lock azon változatán, amely az androidos Messengerrel is kompatibilis. Azt azonban nem közölte, hogy Android alatt mikor válik majd elérhetővé a biztonsági funkció, de elképzelhető, hogy néhány hónapot még várni kell rá.
 
Megzabolázott üzenetküldők
 
A Facebook bejelentette, hogy a Messenger is megkapja azt az adatvédelmi funkciót, amelynek révén a felhasználók pontosabban szabályozhatják, hogy kitől akarnak üzeneteket fogadni. Ez a megoldás nem teljesen ismeretlen, hiszen a WhatsApp és az Instagram esetében már jelenleg is elérhető. A lényege, hogy alapvetően három kategória szerint lehet szabályozni a kapcsolatfelvételeket. A felhasználó megadhatja, hogy egyrészt kik írhatnak neki teljesen szabadon, másrészt blokkolhat profilokat, harmadrészt az üzeneteket egy külön "mappába" irányíthatja át, ahol azok várakoznak a megtekintésre.
Vélemények
 
  1. 3

    Az Oracle VirtualBoxhoz hét biztonsági hibajavítás vált elérhetővé.

  2. 4

    Az Adobe kritikus veszélyességű hibákat javított az Adobe Illustrator szoftverében.

  3. 1

    A Rozena.XM trójai kártékony programokkal halmozza el a fertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
Androidon terjedő kémprogramot fedeztek fel az ESET kutatói

Egy androidos kémprogram új verzióját kezdték vizsgálni az ESET kutatói, amely mögött az APT-C-23 nevű, 2017 óta főként a Közel-Keleten aktív, hírhedten veszélyes bűnözői csoport áll.

​Az ESET egy globális művelet keretében harcol a Trickbot ellen

Az ESET kutatói is részt vesznek abban a globális összefogásban, amelynek célja a Trickbot megállítása, amely 2016-os működése óta több mint egymillió számítógépet fertőzött meg.

hirdetés
Közösség