Rootkit képességekkel gyarapodott az Agent trójai

Az Agent trójai legújabb variánsa elsősorban a rejtőzködésben jeleskedik, miközben megbénítja a számítógépeken lévő biztonsági szoftvereket.
 

Az Agent.OCL trójai komolyan meg tudja gyengíteni a fertőzött számítógépek védelmét, még akkor is ha azokon fut biztonsági alkalmazás. A trójai ugyanis képes a biztonsági szoftverek megbénítására, amit kétféle módszerrel ér el. Egyrészt megpróbálja nemes egyszerűséggel leállítani e szoftverek folyamatait. Másrészt pedig a frissítő modulokhoz tartozó hálózati adatforgalmat blokkolja vagy manipulálja, ezáltal a naprakész védelem már nem lesz megvalósítható.
 
A kártékony program felismerése, eltávolítása nem egyszerű feladat. Ennek oka, hogy a trójai több rootkit technikát is bevet, hogy leplezze a jelenlétét. Emellett a saját kódját a merevlemezen lévő MBR-be (Master Boot Record) menti le, így már a Windows betöltődése előtt képes aktiválódni.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A CoreFTP FTP és SFTP Server egy közepes veszélyességű sebezhetőséget tartalmaz.

  2. 3

    A Drupal fejlesztői egy biztonsági hibajavítást adtak ki.

  3. 1

    A Fakeslic trójai a felhasználók megtévesztésével próbál felkerülni a kiszemelt számítógépekre.

 
Partnerhírek
​Kiberbűnözés a dark weben

A kiberbűnözés 3 billió (milliószor millió) dolláros kiadást jelentett világszerte 2015-ben, és az előrejelzések szerint ez az összeg 2021-re 6 billióra emelkedik.

​Több millió autó(s) lehet veszélyben az okos riasztók miatt

Több millió autóba szerelték be olyan, mobiltelefonnal irányítható riasztókat, amelyek komoly biztonsági hibáik miatt nemhogy megvédik, de sokkal sérülékenyebbé teszik az autókat és az autósokat is.

hirdetés
Közösség
1