Ráfeküdt a vírusvédelemre a Red Hat

​A Red Hat egy új biztonsági szolgáltatást jelentett be, amely elsősorban vírusvédelmi funkciókat lát el.
 

Noha a Linux operációs rendszerrel kompatibilis kártékony programok száma meg sem közelíti a Windows-os károkozókét, azért a Linuxon sem lehet félvállról venni a vírusvédelmi intézkedéseket. Az utóbbi időben is jelentek meg olyan kártékony programok, köztük zsarolóvírusok is, amelyek kifejezetten a pingvines operációs rendszert vették célba. Tudja mindezt a Red Hat is, amely egy új, Insights nevű szolgáltatást vezetett be a kockázatok csökkentése érdekében.
 
Az Insights fejlesztését és a jövőbeni üzemeltetését nem egyedül a Red Hat látja el, hanem abban közreműködik az IBM X-Force is. Ez utóbbi biztosítja azokat a szükséges információkat, amelyek révén a vírusdetektálás elvégezhető.
 
Az Insights a Red Hat Enterprise Linux (RHEL) alatt vehető igénybe, és a 8-as, valamint a 9-es verziójú operációs rendszerekkel kompatibilis. A víruskeresés manuálisan és automatizáltan is futtatható. A vírusdetektálás jelenleg szignatúralapú megközelítéssel történik. A szignatúrákat szintén az IBM X-Force biztosítja.
 
Amikor az Insights nemkívánatos programot, kódot észlel, akkor arról értesíti az üzemeltetőket, akik egy vagy akár több rendszer által naplózott vírusdetektálási eseményeket is egységes módon láthatnak és kezelhetnek. A detektált vírusokhoz részletes leírás is társul, amelyek révén a rendszergazdák pontosan megismerhetik a fertőzést okozó program sajátosságait, illetve annak eltávolítási módját.
Vélemények
 
  1. 4

    A cURL több biztonsági hiba miatt szorul frissítésre.

  2. 3

    Az OpenSSH fejlesztői két biztonsági rendellenességről számoltak be.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
​ChatGPT mint fegyver?

Az ESET szerint elhárulnak a nyelvi akadályok a csalók elől, de azért marad 10 árulkodó jel.

Folytatják kibertámadásaikat az orosz hackercsoportok

Az Oroszországhoz köthető APT-csoportok folyamatosan indítják kibertámadásaikat Ukrajna ellen törlőprogramok és zsarolóvírusok felhasználásával.

hirdetés
Közösség