Pendrive-okra szakosodott az Agent féreg

Az Agent féreg legújabb variánsa meglehetősen gyorsan képes terjedni pendrive-okon, illetve egyéb cserélhető adathordozókon.
 
hirdetés

Az Agent.RY féreg leginkább arra koncentrál, hogy minél több számítógépre, adathordozóra fel tudjon kerülni. Ehhez egy meglehetősen agresszív összetevőt használ, amely technikáit tekintve nem mondható újszerűnek. Vagyis a vírusírók most inkább egy biztos utat választottak, és már bevált eljárásokra építették fel a szerzeményüket.
 
A féreg mindössze egy fájl segítségével képes megfertőzni minden olyan pendrive-ot, memóriakártyát, külső merevlemezt stb., amit a felhasználó egy kompromittált PC-hez csatlakoztat. Amikor ez megtörténik, akkor az adattárolón néhány mappa jön létre, majd egy olyan exe fájl is, amelynek neve az adott meghajtó betűjelét tartalmazza (például f.exe)
 
A kártékony program folyamatosan figyelemmel kíséri a cserélhető adattárolók rendszerhez történő csatlakoztatását, és ilyenkor rögtön aktivizálódik.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A pfSense esetében egy közepes veszélyességű biztonsági hiba látott napvilágot.

  2. 3

    Az Apple legutóbbi frissítésével az AirPort Base Station tehető biztonságosabbá.

  3. 2

    ​A Blasqui.A féreg egy összetett kártékony program, amely cserélhető meghajtókon és hálózati megosztásokon keresztül is terjed.

 
Partnerhírek
Hamis kriptovaluta appok kerülik meg a Google védelmét

Az ESET szakemberei olyan hamis kriptovaluta alkalmazásokat fedeztek fel, amelyek eddig még nem látott technikával játsszák ki az SMS-alapú kétfaktoros azonosítást (2FA), megkerülve a Google nemrégiben életbelépett korlátozásait.

​A G DATA bőrébe bújna egy kártevő

A G DATA elemzői egy olyan kártevőt fedeztek fel, amely a G DATA ikonjával él vissza, és a német biztonsági megoldásnak igyekszik álcázni magát.

hirdetés
Közösség
1