Pendrive-okra szakosodott az Agent féreg

Az Agent féreg legújabb variánsa meglehetősen gyorsan képes terjedni pendrive-okon, illetve egyéb cserélhető adathordozókon.
 

Az Agent.RY féreg leginkább arra koncentrál, hogy minél több számítógépre, adathordozóra fel tudjon kerülni. Ehhez egy meglehetősen agresszív összetevőt használ, amely technikáit tekintve nem mondható újszerűnek. Vagyis a vírusírók most inkább egy biztos utat választottak, és már bevált eljárásokra építették fel a szerzeményüket.
 
A féreg mindössze egy fájl segítségével képes megfertőzni minden olyan pendrive-ot, memóriakártyát, külső merevlemezt stb., amit a felhasználó egy kompromittált PC-hez csatlakoztat. Amikor ez megtörténik, akkor az adattárolón néhány mappa jön létre, majd egy olyan exe fájl is, amelynek neve az adott meghajtó betűjelét tartalmazza (például f.exe)
 
A kártékony program folyamatosan figyelemmel kíséri a cserélhető adattárolók rendszerhez történő csatlakoztatását, és ilyenkor rögtön aktivizálódik.
 
Vélemények
 
  1. 3

    Az Asterisk egy olyan hibát tartalmaz, amely az általa biztosított szolgáltatások összeomlását idézheti elő.

  2. 3

    Az Adobe a Photoshophoz egy biztonsági frissítést adott ki.

  3. 1

    Az Azorult trójai a Windows újraindításáig életképes, de addig rengeteg értékes adattól tudja megszabadítani a fertőzött számítógépet.

 
Partnerhírek
A G DATA csatlakozott a kiberbűnözés ellenes globális koalícióhoz

A Cybersecurity Tech Accord több mint 60 technológiai céget átfogó iparági kezdeményezés, melyhez most a G DATA is csatlakozott.

A bizalom az új valuta

Tudta, hogy ma egyetlen új autó informatikai rendszere legalább annyira összetett, mint egy teljes középvállalaté?

hirdetés
Közösség
1