Pendrive-okra szakosodott az Agent féreg

Az Agent féreg legújabb variánsa meglehetősen gyorsan képes terjedni pendrive-okon, illetve egyéb cserélhető adathordozókon.
 

Az Agent.RY féreg leginkább arra koncentrál, hogy minél több számítógépre, adathordozóra fel tudjon kerülni. Ehhez egy meglehetősen agresszív összetevőt használ, amely technikáit tekintve nem mondható újszerűnek. Vagyis a vírusírók most inkább egy biztos utat választottak, és már bevált eljárásokra építették fel a szerzeményüket.
 
A féreg mindössze egy fájl segítségével képes megfertőzni minden olyan pendrive-ot, memóriakártyát, külső merevlemezt stb., amit a felhasználó egy kompromittált PC-hez csatlakoztat. Amikor ez megtörténik, akkor az adattárolón néhány mappa jön létre, majd egy olyan exe fájl is, amelynek neve az adott meghajtó betűjelét tartalmazza (például f.exe)
 
A kártékony program folyamatosan figyelemmel kíséri a cserélhető adattárolók rendszerhez történő csatlakoztatását, és ilyenkor rögtön aktivizálódik.
 
Vélemények
 
  1. 3

    Az RSA Authentication Manager több olyan hibát tartalmaz, amelyek XSS-alapú támadásokat tehetnek lehetővé.

  2. 3

    Az Apache HTTPD biztonsági hibája szolgáltatásmegtagadási támadásokat segíthet elő.

  3. 1

    A Zexlex trójainak egy célja van: szabad bejárást biztosítani a támadók számára a fertőzött számítógépekbe.

Partnerhírek
Kézzel írták a járatinformációkat - zsarolóvírus miatt

​Zsarolóvírusos támadás miatt a bristoli repülőtér utastájékoztató információs táblái nem működtek, helyette kézzel írott információs táblákon tájékoztatták az utasokat.

Egyszerűen feltörhető a gyenge jelszóval védett wifi hálózat

Relatíve egyszerűen feltörhető a wifi hálózatok jelszava, ezért a következő szabvány érkezéséig azt javasoljuk, mindenki hosszabb és bonyolultabb jelszóval védje helyi hálózatát.

hirdetés
Közösség
1