Pendrive-okra szakosodott az Agent féreg

Az Agent féreg legújabb variánsa meglehetősen gyorsan képes terjedni pendrive-okon, illetve egyéb cserélhető adathordozókon.
 

Az Agent.RY féreg leginkább arra koncentrál, hogy minél több számítógépre, adathordozóra fel tudjon kerülni. Ehhez egy meglehetősen agresszív összetevőt használ, amely technikáit tekintve nem mondható újszerűnek. Vagyis a vírusírók most inkább egy biztos utat választottak, és már bevált eljárásokra építették fel a szerzeményüket.
 
A féreg mindössze egy fájl segítségével képes megfertőzni minden olyan pendrive-ot, memóriakártyát, külső merevlemezt stb., amit a felhasználó egy kompromittált PC-hez csatlakoztat. Amikor ez megtörténik, akkor az adattárolón néhány mappa jön létre, majd egy olyan exe fájl is, amelynek neve az adott meghajtó betűjelét tartalmazza (például f.exe)
 
A kártékony program folyamatosan figyelemmel kíséri a cserélhető adattárolók rendszerhez történő csatlakoztatását, és ilyenkor rögtön aktivizálódik.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A Microsoft a SharePoint Serverhez két újabb hibajavítást tett elérhetővé.

  2. 4

    A Microsoft rengeteg biztonsági rést foltozott be a webböngészői, különösen az Edge esetében.

  3. 2

    ​A Pots zsaroló program a rendszerfájlokon kívül minden állomány tönkretételére alkalmas, miközben még egy hamis Windows frissítést is kap a nyakába a felhasználó.

 
Partnerhírek
Lehallgathat az iPhone?

Noha az Apple nagy hangsúlyt fektet a biztonságra, még vele is megeshet, hogy hibázik. Most egy programozói hiba varázsolt lehallgató készüléket a iPhone-okból.

Az e-mailek védelme nem ér véget egy erős jelszónál

Az e-mailek fontos részei mindennapi életünknek, mégis kevesen gondolunk bele, miként biztosíthatjuk fiókjainkat a jelszavak beírásán túl.

hirdetés
Közösség
1