Ön tudja, hogy mennyit keres a kollégája?

​A munkavállalók sokszor adatvédelmi hiányosságok miatt tudják meg, hogy ki mennyit keres a cégnél.
 
hirdetés

A Kaspersky Lab felmérése szerint tízből négy munkavállaló véletlenül jut hozzá olyan bizalmas adatokhoz, mint amilyenek a kollégáinak fizetésére vagy bónuszára vonatkozó információk. Ugyanakkor a bérszámfejtési dokumentumok kiszivárgása csak egy példa a sok közül. Ha biztonsági hiányosságok miatt érzékeny adatok nyilvánosságra kerülnek, vagy illetéktelen kezekbe jutnak, az nem csak a csapatszellemet áshatja alá, hanem számos más drasztikus következménnyel is járhat, beleértve az adatvédelmi szabálytalanságok miatti büntetések is.
 
Az egyik ok, amiért illetéktelen személyek hozzájuthatnak bizonyos munkahelyi dokumentumokhoz az lehet, hogy a munkaadók kevesebb mint fele ellenőrzi és módosítja rendszeresen a megosztott dokumentumokhoz való hozzáférési jogokat. Ha valaki kilép a cégtől, vagy a vállalaton belül egy másik osztályon kezd el dolgozni, akkor elengedhetetlen, hogy azonnal visszavonják a korábbi hozzáféréseit. Ellenkező esetben kockázatot jelent mind a szervezet, mind az ott dolgozók számára.
 
A digitális adatokra vonatkozó szabályozások és eljárások hiánya miatt tisztázatlan maradhat a felelősség kérdése, illetve egy általános közömbösséghez vezethet a munkavállalók körében a dokumentumok kezelését illetően. Márpedig a biztonsági cég felmérése szerint a munkavállalóknak csupán egyharmada tudja pontosan, hogy mit tárol az egyes megosztott dokumentumokban, mappákban.
 
"Napjainkban a legtöbb esetben az irodai munkavégzés érzékeny és személyes adatokkal való foglalkozás is egyben. Annak érdekében, hogy a vállalkozások megvédjék magukat a kapcsolódó kockázatoktól, figyelmet kell fordítaniuk a biztonságtudatosságra, a védelemre és a szabályozásra. A munkavállalóknak - a beosztottaktól az IT szakemberekig - tudniuk kell, hogyan használják a különböző szolgáltatásokat fájlmegosztásra, közös munkára, fontos dokumentumok titkosítására, és hogyan ismerjék fel az adathalász e-maileket" - vélekedett Dmitry Aleshin, a Kaspersky Lab alelnöke.
Vélemények
 
  1. 4

    A Trend Micro fontos hibajavításokat tett elérhetővé a Password Manager alkalmazásához.

  2. 3

    A Visual Studio egy biztonsági hibajavítással gyarapodott.

  3. 2

    A Tepok trójai teljes mértékben használhatatlanná tudja tenni az általa megfertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
Amikor az alkalmazott a belső ellenség

Több mint öt éven keresztül az AT&T egyes munkatársai pénzt kaptak azért, hogy kártevőket és engedély nélküli hardvereket telepítsenek a vállalat belső hálózatába.

Biztonsági céget vásárolt a McAfee

​A McAfee bejelentette, hogy felvásárolja a NanoSec biztonsági vállalatot.

hirdetés
Közösség
1