Ön tudja, hogy mennyit keres a kollégája?

​A munkavállalók sokszor adatvédelmi hiányosságok miatt tudják meg, hogy ki mennyit keres a cégnél.
 
hirdetés

A Kaspersky Lab felmérése szerint tízből négy munkavállaló véletlenül jut hozzá olyan bizalmas adatokhoz, mint amilyenek a kollégáinak fizetésére vagy bónuszára vonatkozó információk. Ugyanakkor a bérszámfejtési dokumentumok kiszivárgása csak egy példa a sok közül. Ha biztonsági hiányosságok miatt érzékeny adatok nyilvánosságra kerülnek, vagy illetéktelen kezekbe jutnak, az nem csak a csapatszellemet áshatja alá, hanem számos más drasztikus következménnyel is járhat, beleértve az adatvédelmi szabálytalanságok miatti büntetések is.
 
Az egyik ok, amiért illetéktelen személyek hozzájuthatnak bizonyos munkahelyi dokumentumokhoz az lehet, hogy a munkaadók kevesebb mint fele ellenőrzi és módosítja rendszeresen a megosztott dokumentumokhoz való hozzáférési jogokat. Ha valaki kilép a cégtől, vagy a vállalaton belül egy másik osztályon kezd el dolgozni, akkor elengedhetetlen, hogy azonnal visszavonják a korábbi hozzáféréseit. Ellenkező esetben kockázatot jelent mind a szervezet, mind az ott dolgozók számára.
 
A digitális adatokra vonatkozó szabályozások és eljárások hiánya miatt tisztázatlan maradhat a felelősség kérdése, illetve egy általános közömbösséghez vezethet a munkavállalók körében a dokumentumok kezelését illetően. Márpedig a biztonsági cég felmérése szerint a munkavállalóknak csupán egyharmada tudja pontosan, hogy mit tárol az egyes megosztott dokumentumokban, mappákban.
 
"Napjainkban a legtöbb esetben az irodai munkavégzés érzékeny és személyes adatokkal való foglalkozás is egyben. Annak érdekében, hogy a vállalkozások megvédjék magukat a kapcsolódó kockázatoktól, figyelmet kell fordítaniuk a biztonságtudatosságra, a védelemre és a szabályozásra. A munkavállalóknak - a beosztottaktól az IT szakemberekig - tudniuk kell, hogyan használják a különböző szolgáltatásokat fájlmegosztásra, közös munkára, fontos dokumentumok titkosítására, és hogyan ismerjék fel az adathalász e-maileket" - vélekedett Dmitry Aleshin, a Kaspersky Lab alelnöke.
Vélemények
 
  1. 3

    A Linux Kernel esetében egy közepes veszélysességű sebzhetőséget kell kezelni.

  2. 3

    Az IBM Notes 9 és a Domino 9 is kapott egy-egy hibajavítást.

  3. 1

    A Whisperer trójai titkosítottan kommunikál a támadókkal, miközben teljesen kiszolgáltatottá teszi az általa megfertőzött PC-ket.

 
Partnerhírek
Meghackelték a Radioheadet

​A rockzenekar énekesének számítógépére betörő hacker 150 ezer fontot követelt

​Rúgjuk ki az adathalász teszten elbukó alkalmazottat?

Az amerikai pénzügyi vállalatoknál egyre gyakoribb, hogy az adathalász teszteken megbukó alkalmazottakat kirúgják a cégtől. Szerintünk ehelyett valamivel több türelemre és oktatásra lenne szükség.

hirdetés
Közösség
1