Ön tudja, hogy mennyit keres a kollégája?

​A munkavállalók sokszor adatvédelmi hiányosságok miatt tudják meg, hogy ki mennyit keres a cégnél.
 

A Kaspersky Lab felmérése szerint tízből négy munkavállaló véletlenül jut hozzá olyan bizalmas adatokhoz, mint amilyenek a kollégáinak fizetésére vagy bónuszára vonatkozó információk. Ugyanakkor a bérszámfejtési dokumentumok kiszivárgása csak egy példa a sok közül. Ha biztonsági hiányosságok miatt érzékeny adatok nyilvánosságra kerülnek, vagy illetéktelen kezekbe jutnak, az nem csak a csapatszellemet áshatja alá, hanem számos más drasztikus következménnyel is járhat, beleértve az adatvédelmi szabálytalanságok miatti büntetések is.
 
Az egyik ok, amiért illetéktelen személyek hozzájuthatnak bizonyos munkahelyi dokumentumokhoz az lehet, hogy a munkaadók kevesebb mint fele ellenőrzi és módosítja rendszeresen a megosztott dokumentumokhoz való hozzáférési jogokat. Ha valaki kilép a cégtől, vagy a vállalaton belül egy másik osztályon kezd el dolgozni, akkor elengedhetetlen, hogy azonnal visszavonják a korábbi hozzáféréseit. Ellenkező esetben kockázatot jelent mind a szervezet, mind az ott dolgozók számára.
 
A digitális adatokra vonatkozó szabályozások és eljárások hiánya miatt tisztázatlan maradhat a felelősség kérdése, illetve egy általános közömbösséghez vezethet a munkavállalók körében a dokumentumok kezelését illetően. Márpedig a biztonsági cég felmérése szerint a munkavállalóknak csupán egyharmada tudja pontosan, hogy mit tárol az egyes megosztott dokumentumokban, mappákban.
 
"Napjainkban a legtöbb esetben az irodai munkavégzés érzékeny és személyes adatokkal való foglalkozás is egyben. Annak érdekében, hogy a vállalkozások megvédjék magukat a kapcsolódó kockázatoktól, figyelmet kell fordítaniuk a biztonságtudatosságra, a védelemre és a szabályozásra. A munkavállalóknak - a beosztottaktól az IT szakemberekig - tudniuk kell, hogyan használják a különböző szolgáltatásokat fájlmegosztásra, közös munkára, fontos dokumentumok titkosítására, és hogyan ismerjék fel az adathalász e-maileket" - vélekedett Dmitry Aleshin, a Kaspersky Lab alelnöke.
Vélemények
 
  1. 3

    A Trend Micro biztonsági frissítést adott ki a Deep Security Manager, valamint a Vulnerability Protection megoldásaihoz.

  2. 3

    A McAfee Web Gateway egy fontos biztonsági frissítést kapott.

  3. 1

    A Priwidd trójai egy hátsó kaput létesít a fertőzött számítógépeken, és egy webszerverről fogadja a támadók utasításait.

 
Partnerhírek
Gartner: az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelemben

A Gartner kutatói immár két egymást követő évben is az ESET vállalatát nevezték meg az egyetlen kihívó (Challenger) cégként (a Magic Quadrant for Endpoint Platforms című) éves jelentésükben.

Postai csomagok segítségével támadhatnak a hackerek

Az IBM szakértői egy olyan olcsó és kis méretű eszközt állítottak össze, amely a vállalat vagy házunk környékén kémkedhet adatokra.

hirdetés
Közösség
1