Nem lehet eltántorítani a támadásoktól a Mirai trójait

​A Mirai.VWISI trójai különféle internetes és IoT eszközöket támad, hogy aztán azokról elosztott szolgáltatásmegtagadási támadásokat hajtson végre.
 

A Mirai.VWISI trójai továbbra sem változtat az eredeti taktikáján, így még mindig szolgáltatásmegtagadási támadásokkal okoz problémákat. Az általa megfertőzött eszközökről kapcsolódik egy vagy több vezérlőszerverhez annak érdekében, hogy beszerezze a támadásokhoz szükséges információkat. Amennyiben ez sikerül számára, akkor rögtön megkezdi a számára kijelölt célpontok elleni akcióját.

A Mirai elsősorban internetről származó ártalmas fájlokkal vagy egyéb kártékony programok közreműködésével terjed. Ugyanakkor alkalmas arra is, hogy egyéb eszközöket kutasson fel, amelyekhez gyenge (vagy gyári) felhasználónevek és jelszavak próbálgatásával igyekszik csatlakozni.

A Trend Micro biztonsági kutatói szerint az új Mirai variáns egyebek mellett az alábbi típusú eszközök és szoftverek ostromlására alkalmas:
Symantec Web Gateway
D-Link eszközök - UPnP SOAP
Linksys E-series
AVTECH IP Camera / NVR / DVR készülékek
MVPower DVR TV-7104HE
LG SuperSign EZ CMS 2.5 (CVE-2018-17173)
ThinkPHP
Netlink GPON Router
Comtrend VR-3033 (CVE-2020-10173)

Vélemények
 
  1. 3

    Az Oracle VirtualBoxhoz hét biztonsági hibajavítás vált elérhetővé.

  2. 4

    Az Adobe kritikus veszélyességű hibákat javított az Adobe Illustrator szoftverében.

  3. 1

    A Rozena.XM trójai kártékony programokkal halmozza el a fertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
Androidon terjedő kémprogramot fedeztek fel az ESET kutatói

Egy androidos kémprogram új verzióját kezdték vizsgálni az ESET kutatói, amely mögött az APT-C-23 nevű, 2017 óta főként a Közel-Keleten aktív, hírhedten veszélyes bűnözői csoport áll.

​Az ESET egy globális művelet keretében harcol a Trickbot ellen

Az ESET kutatói is részt vesznek abban a globális összefogásban, amelynek célja a Trickbot megállítása, amely 2016-os működése óta több mint egymillió számítógépet fertőzött meg.

hirdetés
Közösség