Ne feledkezzen meg a márciusi frissítésekről!

​A Microsoft és az Adobe kritikus biztonsági hibákról számoltak be a márciusi közleményeikben.
 

A márciusi hibajavító kedd is bőven tartogatott fontos biztonsági frissítéseket. A Microsoft összesen 83 sérülékenységet orvosolt, amelyek közül kilenc kapott kritikus veszélyességi besorolást. A sebezhetőségek összesített kockázati listáján megtaláljuk a jogosulatlan távoli kódfuttatás, a rendszerkompromittálás, a jogosultsági szint emelés, az adatlopás és a szolgáltatásmegtagadás lehetőségét is.
 
A legtöbb biztonsági hibát márciusban is a Windows kapcsán kellett orvosolniuk a fejlesztőknek. Ugyanakkor a frissítésekből nem maradt ki az Office, a Visual Studio és a SharePoint sem.
 
A márciusi hibajavítások kapcsán ki kell emelni két sebezhetőséget, amelyek nulladik napi biztonsági hibáknak minősültek. Az egyik az Outlook alkalmazás kapcsán merült fel, és a Net-NTLMv2 hash-ek megszerzését segítheti elő. A hiba speciálisan szerkesztett e-mailekkel válhat kihasználhatóvá, és még azelőtt kifejtheti negatív hatását, mielőtt a levelet a felhasználó akár előnézeti módban megtekintené.
 
A másik nulladik napi biztonsági rés pedig a Windows SmartScreen funkciót sújtja, és az azáltal biztosított védelem megkerülésére ad lehetőséget.
 
Adobe javítások
 
Az Adobe a márciusi biztonsági közleményében számos veszélyes sérülékenységről rántotta le a leplet, és egyúttal tett elérhetővé frissítéseket. A vállalat szerint most leginkább a ColdFusion patch-elésére kell odafigyelni, amely egy nulladik napi sérülékenységtől is megszabadítható. Emellett azonban az alábbi szoftverek is kaptak fontos hibajavításokat:
 • Adobe Commerce / Magento
 • Adobe Experience Manager
 • Adobe Illustrator
 • Adobe Dimension
 • Adobe Photoshop
 • Adobe Creative Cloud
 • Adobe Substance 3D Stager
 
A fenti hibajavításokkal, sebezhetőségekkel kapcsolatban további információk a Biztonságportál Prémium weboldalain olvashatók.
Vélemények
 
 1. 4

  A cURL több biztonsági hiba miatt szorul frissítésre.

 2. 3

  Az OpenSSH fejlesztői két biztonsági rendellenességről számoltak be.

 3. 1

  ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
​ChatGPT mint fegyver?

Az ESET szerint elhárulnak a nyelvi akadályok a csalók elől, de azért marad 10 árulkodó jel.

Folytatják kibertámadásaikat az orosz hackercsoportok

Az Oroszországhoz köthető APT-csoportok folyamatosan indítják kibertámadásaikat Ukrajna ellen törlőprogramok és zsarolóvírusok felhasználásával.

hirdetés
Közösség