Közösségben érzi elemében magát a Kilim trójai

A Kilim.A trójai a Facebook, a Twitter valamint a YouTube felhasználók körében okozhat kellemetlen meglepetéseket.
 

A Kilim.A trójai a legnagyobb közösségi oldalak népszerűségét igyekszik felhasználni arra, hogy a kártékony tevékenységeit végrehajtsa. Amennyiben a fertőzött számítógépen a felhasználó bejelentkezik a Facebook, a Twitter vagy a YouTube oldalaira, akkor a trójai azonnal aktivizálódik, és a felhasználó tudta nélkül nemkívánatos tevékenységeket hajt végre. A Facebook esetében üzeneteket publikál az üzenőfalon, vagy különféle oldalak like-olásába kezd. A Twitteren üzeneteket oszt meg, míg a YouTube-on videókhoz fűz kommenteket. Az üzeneteivel különféle weblapokra mutató hivatkozásokat terjeszt.

Az Isidor Biztonsági Központ a közleményében hangsúlyozta, hogy a Kilim.A jelenlegi variánsa kifejezetten a Google Chrome esetében képes a kártékony feladatainak elvégzésére. A Chrome-hoz ugyanis két bővítményt ad hozzá, amelyek biztosítják a közösségépítő oldalak felé történő kommunikációt, és a felhasználói közreműködés nélküli interakciókat.

A Kilim.A legtöbbször egy windows.exe nevű fájl formájában kerül fel a számítógépekre, amelyhez a készítői - a feltűnés kerülése érdekében - egy Adobe Flash Player ikont rendeltek hozzá.

Vélemények
 
  1. 3

    Az Oracle VirtualBoxhoz hét biztonsági hibajavítás vált elérhetővé.

  2. 4

    Az Adobe kritikus veszélyességű hibákat javított az Adobe Illustrator szoftverében.

  3. 1

    A Rozena.XM trójai kártékony programokkal halmozza el a fertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
Androidon terjedő kémprogramot fedeztek fel az ESET kutatói

Egy androidos kémprogram új verzióját kezdték vizsgálni az ESET kutatói, amely mögött az APT-C-23 nevű, 2017 óta főként a Közel-Keleten aktív, hírhedten veszélyes bűnözői csoport áll.

​Az ESET egy globális művelet keretében harcol a Trickbot ellen

Az ESET kutatói is részt vesznek abban a globális összefogásban, amelynek célja a Trickbot megállítása, amely 2016-os működése óta több mint egymillió számítógépet fertőzött meg.

hirdetés
Közösség