Közösségben érzi elemében magát a Kilim trójai

A Kilim.A trójai a Facebook, a Twitter valamint a YouTube felhasználók körében okozhat kellemetlen meglepetéseket.
 

A Kilim.A trójai a legnagyobb közösségi oldalak népszerűségét igyekszik felhasználni arra, hogy a kártékony tevékenységeit végrehajtsa. Amennyiben a fertőzött számítógépen a felhasználó bejelentkezik a Facebook, a Twitter vagy a YouTube oldalaira, akkor a trójai azonnal aktivizálódik, és a felhasználó tudta nélkül nemkívánatos tevékenységeket hajt végre. A Facebook esetében üzeneteket publikál az üzenőfalon, vagy különféle oldalak like-olásába kezd. A Twitteren üzeneteket oszt meg, míg a YouTube-on videókhoz fűz kommenteket. Az üzeneteivel különféle weblapokra mutató hivatkozásokat terjeszt.

Az Isidor Biztonsági Központ a közleményében hangsúlyozta, hogy a Kilim.A jelenlegi variánsa kifejezetten a Google Chrome esetében képes a kártékony feladatainak elvégzésére. A Chrome-hoz ugyanis két bővítményt ad hozzá, amelyek biztosítják a közösségépítő oldalak felé történő kommunikációt, és a felhasználói közreműködés nélküli interakciókat.

A Kilim.A legtöbbször egy windows.exe nevű fájl formájában kerül fel a számítógépekre, amelyhez a készítői - a feltűnés kerülése érdekében - egy Adobe Flash Player ikont rendeltek hozzá.

Vélemények
 
  1. 3

    Az Apache Tomcathez egy biztonsági frissítés vált letölthetővé.

  2. 3

    A Nagios Log Server két sebezhetőséget tartalmaz.

  3. 4

    A Kaseya-féle támadássorozatban is szerephez jutó Sodinokibi kártékony program legújabb variánsa minden korábbinál összetettebé vált.

 
Partnerhírek
Módosított pályázati kiírás az „Év információvédelmi dolgozata - 2021” cím elnyerésére

A pályázat beadási határidejét, meghosszabbítottuk 2021. augusztus 04. (szerdáig)!

​Megszemélyesítés: a vezérigazgató bőrébe bújt hacker

Valószínűleg Ön is hallott már a social engineering technikáról, azaz a pszichológiai manipuláció azon formájáról, melynek célja, hogy az emberek megtévesztve önkéntelenül érzékeny információkat áruljanak el.

hirdetés
Közösség