Egymásra talált két felhős biztonsági cég

​A felhő alapú rendszerek, szolgáltatások biztonságával foglalkozó Exabeam felvásárolta a SkyFormation vállalatot.
 

A 2014-ben alapított SkyFormation öt év után eladósorba került. Hamar érkezett is a vevő: az Exabeam menedzsmentje úgy határozott, hogy a cégük történetének első felvásárlási üzleteként bekebelezik a SkyFormationt, amellyel amúgy eddig is volt együttműködési megállapodásuk. A döntés persze nem meglepő, hiszen a két vállalat tevékenységét tekintve egy hajóban evezett.
 
A SkyFormation az elmúlt években olyan technológiát fejlesztett ki, amelynek segítségével több mint 30 különböző felhő (Amazon Web Services, GitHub, Google, Microsoft Office 365, Salesforce stb.) szolgáltatásból lehet biztonsági szempontból lényeges adatokat kinyerni, majd azokat különböző SIEM (Security Information and Event Management) eszközök felé továbbítani. Eközben pedig megteremtődik a naplóadatok egységes formátumra való konvertálásának és a kontextus alapú elemzések lehetősége. Mindez pedig a felhős szolgáltatások kapcsán felmerülő biztonsági események egységes, akár központosított kezelését alapozza meg.
 
Mivel az Exabeam is a felhő alapú biztonsági szolgáltatások felé mozdult el, ezért nem meglepő, hogy a SkyFormation technológiát jól tudja hasznosítani. Egyrészt már eddig is adott volt a kompatibilitás a két cég megoldásai között, de mostantól az Exabeam szorosabb integrációt tud kialakítani. Így a SkyFormation technológiák szerves részévé válhatnak annak a cloud platformnak, amely fenyegetettségelemzést, naplóadat tárolást és incidensreagálást is biztosít.
 
Az Exabeam jelezte, hogy a felvásárlással egy időben új központot nyit Izraelben, ezzel folytatva a globális terjeszkedést. (A cégnek a kaliforniai főhadiszállása mellett Atlantában, Londonban és Szingapúrban is van már irodája.)
 
A két vállalat a felvásárlás pénzügyi hátterét nem hozta nyilvánosságra.
Vélemények
 
  1. 4

    A Citrix elérhetővé tette az Application Delivery Controller, illetve a Citrix Gateway legújabb hibajavítását.

  2. 1

    Az Anchor.A trójai elsősorban azzal tud problémákat okozni, hogy egyéb károkozókat juttat fel a számítógépekre.

  3. 4

    A Symantec négy biztonsági résről számolt be egyes hálózatbiztonsági termékeinek kapcsán.

 
Partnerhírek
iPhone és adathalászat

A most bemutatott eset úgy kezdődött, hogy egy felhasználó kapott egy sms-t, amely értesítette arról, hogy elveszített iPhone X készüléke milyen címen található. Az üzenetben egy link is volt, amelyre kattintva elvileg meg lehetett tekinteni a készülék helyét – a gyakorlatban viszont egy adathalász oldalhoz tartozott, amely ellopta a látogatók iCloud azonosítóit.

A kkv-ken keresztül támadják a nagyvállalatokat a kiberbűnözők

A kis- és középvállalatok jelentik a legnagyobb rizikót az IT biztonság terén, így nem meglepő, hogy a számítógépes bűnözők is egyre inkább őket támadják, nem utolsósorban azért, hogy rajtuk keresztül eljussanak a nagyobb vállalatokig.

hirdetés
Közösség
1