Egymásra talált két felhős biztonsági cég

​A felhő alapú rendszerek, szolgáltatások biztonságával foglalkozó Exabeam felvásárolta a SkyFormation vállalatot.
 

A 2014-ben alapított SkyFormation öt év után eladósorba került. Hamar érkezett is a vevő: az Exabeam menedzsmentje úgy határozott, hogy a cégük történetének első felvásárlási üzleteként bekebelezik a SkyFormationt, amellyel amúgy eddig is volt együttműködési megállapodásuk. A döntés persze nem meglepő, hiszen a két vállalat tevékenységét tekintve egy hajóban evezett.
 
A SkyFormation az elmúlt években olyan technológiát fejlesztett ki, amelynek segítségével több mint 30 különböző felhő (Amazon Web Services, GitHub, Google, Microsoft Office 365, Salesforce stb.) szolgáltatásból lehet biztonsági szempontból lényeges adatokat kinyerni, majd azokat különböző SIEM (Security Information and Event Management) eszközök felé továbbítani. Eközben pedig megteremtődik a naplóadatok egységes formátumra való konvertálásának és a kontextus alapú elemzések lehetősége. Mindez pedig a felhős szolgáltatások kapcsán felmerülő biztonsági események egységes, akár központosított kezelését alapozza meg.
 
Mivel az Exabeam is a felhő alapú biztonsági szolgáltatások felé mozdult el, ezért nem meglepő, hogy a SkyFormation technológiát jól tudja hasznosítani. Egyrészt már eddig is adott volt a kompatibilitás a két cég megoldásai között, de mostantól az Exabeam szorosabb integrációt tud kialakítani. Így a SkyFormation technológiák szerves részévé válhatnak annak a cloud platformnak, amely fenyegetettségelemzést, naplóadat tárolást és incidensreagálást is biztosít.
 
Az Exabeam jelezte, hogy a felvásárlással egy időben új központot nyit Izraelben, ezzel folytatva a globális terjeszkedést. (A cégnek a kaliforniai főhadiszállása mellett Atlantában, Londonban és Szingapúrban is van már irodája.)
 
A két vállalat a felvásárlás pénzügyi hátterét nem hozta nyilvánosságra.
Vélemények
 
  1. 3

    A Vivotek firmware frissítést adott ki egyes IP-kameráihoz.

  2. 3

    A Dell EMC RSA Archer két sérülékenységtől vált meg a legújabb frissítéseinek köszönhetően.

  3. 1

    A Priwidd trójai egy hátsó kaput létesít a fertőzött számítógépeken, és egy webszerverről fogadja a támadók utasításait.

 
Partnerhírek
Hamis szerelem a Facebookon

Tragédiába torkollott egy facebookos kamuprofil körüli eset, a féltékeny férj lelőtte az online csalók áldozatául esett feleségét.

A mobilbiztonság helyzete 2019 első félévében

Az ESET átfogó áttekintést készített arról, hogyan alakult a mobilbiztonsági helyzete a 2019-es esztendő első félévében.

hirdetés
Közösség
1