Céget vásárolt a Micro Focus

​A Micro Focus bejelentette, hogy felvásárolta korábbi partnerét, az automatizált biztonsági incidenskezelés területén ismertté vált ATAR Labs vállalatot.
 

Becslések szerint egy éven belül 3,5 millióra nő az IT-biztonsági területen betöltetlen állások száma, ez pedig fokozott biztonsági kockázatoknak teszi ki a vállalatokat. Ahhoz, hogy a cégek hatékonyan tudják kezelni az egyre komplexebb veszélyhelyzeteket, maximalizálniuk kell a rendelkezésükre álló erőforrások felhasználását.
 
A Micro Focus tavaly vásárolta fel az Interset nevű vállalatot, amelynek gépi tanulási és viselkedéselemzési technológiái révén az ArcSight automatizáltan képes feltérképezni a felhasználók általános tevékenységeit, és riasztást küldeni a megszokottól eltérő, gyanúsnak számító aktivitásokról. Így az IT-biztonsági szakembereknek nem kell külön figyelemmel kísérniük minden egyes eseményt, és szabályokat sem kell előzetesen beállítaniuk arról, milyen, kockázatosnak számító tevékenységekről küldjön nekik riasztást a rendszer.
 
A Micro Focus legújabb akvizíciója olyan technológiával ruházta fel a céget, amelynek segítségével már a válaszreakciókat is automatizálni lehet. Az ATAR Labs olyan SOAR (security orchestration, automation and response) platformot fejlesztett ki, amely úgy csökkenti a manuális biztonsági feladatok mennyiségét, hogy gyanús tevékenységek esetén automatikusan lefuttatja az előzetesen beprogramozott válaszlépéseket. Ha például a rendszer az automatikusan összegyűjtött és elemzett információk alapján azt észleli, hogy egy felhasználónak feltörték a fiókját, akkor - a biztonsági szakemberek ellenőrzése és jóváhagyása után - magától megteszi a szükséges lépéseket, beleértve a fiók zárolását, az új jelszó létrehozását és a felhasználó értesítését SMS-ben.
 
A két cég partnerségéből adódóan az ATAR Labs megoldása már korábban is együttműködött az ArcSighttal. A Micro Focus a felvásárlást követően azonban teljes mértékben integrálja az ATAR Labs SOAR-platformjának képességeit az ArcSight analitikai rendszerébe.
 
Ezek a képességek hamarosan natív módon elérhetővé válnak minden, az ArcSight megoldást használó ügyfél számára, az eszköz azonban továbbra is együttműködik majd más megoldásokkal is.
Vélemények
 
  1. 3

    A Fortinet egy biztonsági rést foltozott be.

  2. 3

    A Nextcloud kapcsán egy biztonsági rendellenességre derült fény.

  3. 2

    ​A WastedLocker zsaroló program nagy felfordulást képest okozni a számítógépeken, és biztonsági mentések hiányában akár helyreállíthatatlan károkat is előidézhet.

 
Partnerhírek
​Az ESET kutatói felfedezték a KryptoCibule-t

Egy korábban nem ismert rosszindulatú trójai szoftvercsaládot fedeztek fel az ESET kutatói, amely kártékony torrenteken keresztül terjedve többféle trükköt is bevet annak érdekében, hogy annyi kriptovalutától fossza meg áldozatait, amennyitől csak lehetséges – mindezt észrevétlenül.

Hogyan tehetjük biztonságosabbá a TikTok fiókunkat?

​A TikTok három évvel ezelőtt robbant be a köztudatba, azóta pedig töretlen népszerűségnek örvend, hiszen mára a második legnépszerűbb social média platformmá nőtte ki magát.

hirdetés
Közösség