Botnetet épít a Nodster trójai

A Nodster.A trójai egy botnethez csatlakoztatja a fertőzött számítógépeket, amelyekre további nemkívánatos fájlokat tölt le.
 

A Nodster.A trójai a leggyakrabban kártékony weboldalakon keresztül kerülhet fel a számítógépekre. Emellett a terjesztésében fontos szerepet vállal a Novter nevű trójai is, amely az azonos nevű botnet építését végzi. (Sok esetben a vírusterjesztők malvertising kampányokat is indítanak, aminek során ártalmas, webes reklámokkal próbálják elérni a céljukat.)
 
A Nodster trójai egy fájl létrehozásával teszteli le, hogy van-e elég jogosultsága a kiszemelt rendszeren fájlműveletek elvégzésére. Amennyiben van, akkor interneten keresztül számos fájlt szerez be, és közben a regisztrációs adatbázist is manipulálja. A fertőzése során előfordulhat, hogy a számítógépet - a beállítások érvényre juttatásának érdekében - újraindítja.
 
A kártékony program jelenlegi variánsának legnagyobb veszélye, hogy további vírusokkal, nemkívánatos alkalmazásokkal fertőzheti meg a kiszolgáltatottá tett számítógépeket.
 
Vélemények
 
  1. 4

    Az Adobe egy biztonsági hibajavítást is belecsempészett az Animate CC legújabb verziójába.

  2. 3

    Az Adobe három biztonsági rést foltozott be az Illustrator alkalmazásán.

  3. 2

    A Buran zsaroló program nem használ igazán új technikákat, mégis komoly károkat képes okozni a számítógépeken.

 
Partnerhírek
Frissítsük a Chrome böngészőt!

Ha Windows, Mac vagy Linux operációs rendszeren használjuk a Chrome böngészőt, akkor azonnal frissítsük a böngészőt a legfrissebb verzióra, mivel a régi változat két sebből is vérzik.

Visszatér az ingyenes Open Academy

November 22-én a megszokott értékekkel és koncepcióval tér vissza az Open Academy.

hirdetés
Közösség
1