Botnetet épít a Nodster trójai

A Nodster.A trójai egy botnethez csatlakoztatja a fertőzött számítógépeket, amelyekre további nemkívánatos fájlokat tölt le.
 

A Nodster.A trójai a leggyakrabban kártékony weboldalakon keresztül kerülhet fel a számítógépekre. Emellett a terjesztésében fontos szerepet vállal a Novter nevű trójai is, amely az azonos nevű botnet építését végzi. (Sok esetben a vírusterjesztők malvertising kampányokat is indítanak, aminek során ártalmas, webes reklámokkal próbálják elérni a céljukat.)
 
A Nodster trójai egy fájl létrehozásával teszteli le, hogy van-e elég jogosultsága a kiszemelt rendszeren fájlműveletek elvégzésére. Amennyiben van, akkor interneten keresztül számos fájlt szerez be, és közben a regisztrációs adatbázist is manipulálja. A fertőzése során előfordulhat, hogy a számítógépet - a beállítások érvényre juttatásának érdekében - újraindítja.
 
A kártékony program jelenlegi variánsának legnagyobb veszélye, hogy további vírusokkal, nemkívánatos alkalmazásokkal fertőzheti meg a kiszolgáltatottá tett számítógépeket.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A Zyxel további eszközök esetében mutatott ki egy biztonsági rést.

  2. 3

    A WireShark esetében négy biztonság rés befoltozása vált szükségessé.

  3. 1

    Az Anchor.A trójai elsősorban azzal tud problémákat okozni, hogy egyéb károkozókat juttat fel a számítógépekre.

 
Partnerhírek
Hogyan adhatunk túl régi készülékeinken biztonságosan?

Évente több mint 4000 Eiffel-toronynyi elektronikai hulladék keletkezik világszerte, ezért egyáltalán nem mindegy, mit teszünk akkor, ha egy új laptophoz, okostelefonhoz vagy táblagéphez jutunk.

70 milliós váltságdíjat fizetett a holland egyetem

Interneten, élőben közvetített sajtótájékoztatón ismertette a Maastricht Egyetem a tavaly karácsonykor őket ért informatikai támadás következményeit.

hirdetés
Közösség
1