Botnetet épít a Nodster trójai

A Nodster.A trójai egy botnethez csatlakoztatja a fertőzött számítógépeket, amelyekre további nemkívánatos fájlokat tölt le.
 

A Nodster.A trójai a leggyakrabban kártékony weboldalakon keresztül kerülhet fel a számítógépekre. Emellett a terjesztésében fontos szerepet vállal a Novter nevű trójai is, amely az azonos nevű botnet építését végzi. (Sok esetben a vírusterjesztők malvertising kampányokat is indítanak, aminek során ártalmas, webes reklámokkal próbálják elérni a céljukat.)
 
A Nodster trójai egy fájl létrehozásával teszteli le, hogy van-e elég jogosultsága a kiszemelt rendszeren fájlműveletek elvégzésére. Amennyiben van, akkor interneten keresztül számos fájlt szerez be, és közben a regisztrációs adatbázist is manipulálja. A fertőzése során előfordulhat, hogy a számítógépet - a beállítások érvényre juttatásának érdekében - újraindítja.
 
A kártékony program jelenlegi variánsának legnagyobb veszélye, hogy további vírusokkal, nemkívánatos alkalmazásokkal fertőzheti meg a kiszolgáltatottá tett számítógépeket.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A Google Chrome webböngésző jelentős mennyiségű biztonsági hibajavítással gyarapodott.

  2. 4

    A Mozilla Firefox legújabb verziója biztonsági hibákat is javít.

  3. 1

    Az Anchor.A trójai elsősorban azzal tud problémákat okozni, hogy egyéb károkozókat juttat fel a számítógépekre.

 
Partnerhírek
667%-kal nőtt a koronavírushoz kapcsolódó támadások száma – az ESET meghosszabbítja ingyenes akcióját

A koronavírus terjedése miatt egyre nagyobb mértékben támaszkodunk digitális megoldásokra a mindennapi életünk során.

Bizalmas katonai adatok leselejtezett számítógépen

A G DATA szakértői többek között egy föld-levegő rakétarendszer felhasználói kézikönyvét is megtalálták a német hadsereg által leselejtezett notebookon, melyet az eBay-en vásároltak meg.

hirdetés
Közösség
1