Álljt parancsolt az Intel

Az Intel arra kérte a gyártókat, felhasználókat, hogy ne telepítsék a Spectre processzorhiba javítására kifejlesztett frissítését, mert az instabillá teheti a rendszereket.
 
hirdetés
A Meltdown és a Spectre hibajavításokat az operációs rendszerek és egyes szoftverek fejlesztői az év eleje óta folyamatosan adják ki. E cégek mellett az Intel is igyekezett kezelni a rendellenességet, és a Spectre kapcsán is elérhetővé tette a javítását, amely BIOS-frissítéssel kerülhetett fel a számítógépekre. Azonban az elmúlt napokban kiderült, hogy ez a javítás nem sikerült tökéletesre, aminek következtében a számítógépek maguktól újraindulhatnak, instabillá válhatnak. A rendellenességek a Broadwell és a Haswell platformok esetében jelentkezhetnek.
 
Az Intel a problémákat észlelte, és feltárta a hiba okát, amit orvosol is. (Már a tesztelések zajlanak.) Addig azonban azt kérte a számítógépgyártóktól, az adatközpontok üzemeltetőitől, az alaplapgyártóktól stb., hogy állítsák le a problémás hibajavítást tartalmazó BIOS-frissítéseik terjesztését, telepítését. Ezt egyebek mellett a HPE és a Lenovo már megtette.
 
A Spectre hibajavítások kapcsán nem ez az első baki. Korábban a Microsoft kényszerült az egyik frissítésének felfüggesztésére, mivel az egyes AMD-alapú számítógépeket használhatatlanná tett. Néhány gyártó próbál ezekből a hibákból tanulni, hiszen például a VMware jelezte, hogy addig nem adja ki a frissítéseit, amíg az Intel megnyugtató módon nem kezeli a sebezhetőségeket.
Vélemények
 
  1. 3

    A Tenable SecurityCenter két sérülékenység miatt szorul frissítésre.

  2. 3

    A PostgreSQL fejlesztői egy biztonsági rést foltoztak be.

  3. 3

    A Juniper Junos egy hálózatkezelési hiba miatt eshet támadások áldozatává.

 
Partnerhírek
Beszállítótól kerülhettek volna ki a Tesla, Fiat, VW adatai

​Egy nagy szervezet adataihoz legkönnyebb partnerei kevésbé védett kapuin keresztül bejutni. Ez a tény nemrég egy sor autógyártó számára vált majdnem igazi rémálommá.

6 tipp a biztonságos nyaraláshoz

​Legyen az a Balaton vagy a horvát tengerpart, a legtöbben a nyaralásra is magukkal viszik az okostelefonjukat és akár a notebookjukat.

hirdetés
Közösség
1