Álljt parancsolt az Intel

Az Intel arra kérte a gyártókat, felhasználókat, hogy ne telepítsék a Spectre processzorhiba javítására kifejlesztett frissítését, mert az instabillá teheti a rendszereket.
 
hirdetés
A Meltdown és a Spectre hibajavításokat az operációs rendszerek és egyes szoftverek fejlesztői az év eleje óta folyamatosan adják ki. E cégek mellett az Intel is igyekezett kezelni a rendellenességet, és a Spectre kapcsán is elérhetővé tette a javítását, amely BIOS-frissítéssel kerülhetett fel a számítógépekre. Azonban az elmúlt napokban kiderült, hogy ez a javítás nem sikerült tökéletesre, aminek következtében a számítógépek maguktól újraindulhatnak, instabillá válhatnak. A rendellenességek a Broadwell és a Haswell platformok esetében jelentkezhetnek.
 
Az Intel a problémákat észlelte, és feltárta a hiba okát, amit orvosol is. (Már a tesztelések zajlanak.) Addig azonban azt kérte a számítógépgyártóktól, az adatközpontok üzemeltetőitől, az alaplapgyártóktól stb., hogy állítsák le a problémás hibajavítást tartalmazó BIOS-frissítéseik terjesztését, telepítését. Ezt egyebek mellett a HPE és a Lenovo már megtette.
 
A Spectre hibajavítások kapcsán nem ez az első baki. Korábban a Microsoft kényszerült az egyik frissítésének felfüggesztésére, mivel az egyes AMD-alapú számítógépeket használhatatlanná tett. Néhány gyártó próbál ezekből a hibákból tanulni, hiszen például a VMware jelezte, hogy addig nem adja ki a frissítéseit, amíg az Intel megnyugtató módon nem kezeli a sebezhetőségeket.
Vélemények
 
  1. 3

    Az IBM DB2 kapcsán több biztonsági hibajavítás is letölthetővé vált.

  2. 3

    Az Apache ZooKeeper sebezhetősége adatmanipulációra adhat lehetőséget.

  3. 3

    A Joomla! fejlesztői két biztonsági rést foltoztak be.

 
Partnerhírek
Kvantumszámítógép forgatja fel a titkosítás és a kriptovaluták világát

Földi halandónak egyelőre túl bonyolult dolog kvantumszámítógépet építenie, ám szakértők szerint öt éven belül annyira elterjednek ezek az eszközök, hogy gyökerestül felforgatják az életünket.

Turla Mosquito – dominálnak az általános eszközök

A Turla egy hírhedt kémcsoport, amely már legalább tíz éve tevékenykedik. A csoport először még 2008-ban tűnt fel, amikor betört az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának rendszerébe.

hirdetés
Közösség
1