Álljt parancsolt az Intel

Az Intel arra kérte a gyártókat, felhasználókat, hogy ne telepítsék a Spectre processzorhiba javítására kifejlesztett frissítését, mert az instabillá teheti a rendszereket.
 

A Meltdown és a Spectre hibajavításokat az operációs rendszerek és egyes szoftverek fejlesztői az év eleje óta folyamatosan adják ki. E cégek mellett az Intel is igyekezett kezelni a rendellenességet, és a Spectre kapcsán is elérhetővé tette a javítását, amely BIOS-frissítéssel kerülhetett fel a számítógépekre. Azonban az elmúlt napokban kiderült, hogy ez a javítás nem sikerült tökéletesre, aminek következtében a számítógépek maguktól újraindulhatnak, instabillá válhatnak. A rendellenességek a Broadwell és a Haswell platformok esetében jelentkezhetnek.
 
Az Intel a problémákat észlelte, és feltárta a hiba okát, amit orvosol is. (Már a tesztelések zajlanak.) Addig azonban azt kérte a számítógépgyártóktól, az adatközpontok üzemeltetőitől, az alaplapgyártóktól stb., hogy állítsák le a problémás hibajavítást tartalmazó BIOS-frissítéseik terjesztését, telepítését. Ezt egyebek mellett a HPE és a Lenovo már megtette.
 
A Spectre hibajavítások kapcsán nem ez az első baki. Korábban a Microsoft kényszerült az egyik frissítésének felfüggesztésére, mivel az egyes AMD-alapú számítógépeket használhatatlanná tett. Néhány gyártó próbál ezekből a hibákból tanulni, hiszen például a VMware jelezte, hogy addig nem adja ki a frissítéseit, amíg az Intel megnyugtató módon nem kezeli a sebezhetőségeket.
Vélemények
 
  1. 4

    A Drupal fejlesztői két veszélyes biztonsági rést foltoztak be.

  2. 3

    A WinSCP-hez egy biztonsági frissítés vált letölthetővé.

  3. 1

    A Windtail trójai a Mac-gépekre jelent veszélyt, mivel azokon egy hátsó kaput létesít, ami további károkozásokhoz járulhat hozzá.

 
Partnerhírek
Office 365 pár száz forintért?

Ugyan jól hangzik, hogy egy életre szóló előfizetést kaphatunk a Microsoft népszerű irodai programcsomagjához csupán háromszáz forintért, de átverésről van szó, amelynek végén akár személyes adataink is veszélybe kerülhetnek.

​Amikor a rendőrséget támadja a zsarolóvírus

Amikor bűnözők áldozatává válunk, olyankor a rendőrséghez fordulunk segítségért. De kihez fordul a rendőrség, amikor mondjuk egy zsarolóvírus bénítja meg a rendszereit?

hirdetés
Közösség
1