Adatbiztonsági incidensről számolt be az Ubiquiti

​A Ubiquiti arról értesítette az ügyfeleit, hogy potenciális adatszivárgás miatt célszerű minél előbb jelszót módosítaniuk.
 

A hálózati eszközök és szolgáltatások piacán egyre népszerűbbé váló Ubiquiti egy figyelemfelhívó üzenetet küldött ki az ügyfelei számára. Ebben arról számolt be, hogy az egyik felhős, hosting partnerénél az egyik szerver esetében jogosulatlan hozzáférés jeleit mutatta ki. Az eddigi vizsgálatok arra derítettek fényt, hogy illetéktelenek betekintést nyerhettek az érintett kiszolgálóba, azonban arra egyelőre nincs bizonyíték, hogy a támadók adatbázisokhoz is hozzáfértek volna, illetve, hogy adatokat szivárogtattak volna ki. Ennek ellenére a vállalat elővigyázatosságból indokoltnak tartotta a felhasználók értesítését, és a megelőző intézkedések megtételét. 

A cég szerint az érintett szerveren a regisztrált ügyfelek adatait tartalmazó adatbázis volt megtalálható, amely neveket, e-mail címeket, valamint jelszó hash-eket is tartalmazott. Emellett egyes esetekben címek és telefonszámok is tárolásra kerültek az egyes felhasználói fiókokhoz kapcsolódóan.


Forrás: Twitter

Az Ubiquiti azt javasolta, hogy az érintett felhasználók elővigyázatosságból változtassák meg a jelszavukat, és kapcsolják be a kétfaktoros azonosítást.
Vélemények
 
  1. 4

    A Python egy súlyos sérülékenységet tartalmaz.

  2. 3

    A Moodle kapcsán öt biztonsági hibára derült fény.

  3. 2

    ​A CobraLocker zsarolóvírus a felhasználó féltve őrzött fájljainak titkosítását követően váltságdíjat követel.

 
Partnerhírek
​7 mód, ahogyan a kártevők bejuthatnak az eszközeinkbe

A legtöbben hallottak már a különféle kártevőkről és veszélyeikről, de vajon az is köztudott, hogy ezek hogyan, milyen módon férkőznek be az eszközökbe? Az ESET szakértői bemutatják a legnépszerűbb módszereket.

Nyílt pályázati felhívás - "Az év információbiztonsági újságírója 2021"

Az idén már tizenhatodik alkalommal hirdetünk pályázatot a cím elnyerésére, melyre bármely magyarországi médiában (elektronikus vagy nyomtatott sajtó) információ- és adatvédelem, információbiztonság témában publikáló újságíró jelentkezhet.

hirdetés
Közösség