A böngészőket és a Skype-ot ostromolja az Azorult trójai

Az Azorult trójai a Windows újraindításáig életképes, de addig rengeteg értékes adattól tudja megszabadítani a fertőzött számítógépet.
 

Az Azorult trójai adatlopási célokkal terjed. Sok hasonló funkcionalitású károkozótól eltérően a számítógépeken nem hoz létre új fájlokat, és a regisztrációs adatbázist sem manipulálja annak érdekében, hogy a Windows újraindítása után is működőképes maradjon. Ehelyett, amint elindul, rögtön elkezdi bezsebelni az adatokat.
 
A kártékony program először a webböngészőkbe elmentett felhasználóneveket és jelszavakat gyűjti ki. Kompatibilis a Firefox és a Chrome szoftverekkel is. Ezt követően pedig a Skype-ot veszi alaposabban górcső alá, és abból is megpróbál értékes adatokat kinyerni.
 
A trójai a webböngészőket továbbra sem hagyja békén, hiszen azokból kiexportálja a böngészési előzményeket, a sütiket (cookie-kat), valamint az automatikus kitöltési funkciók által eltárolt adatokat is.
 
Az Azorult a fentiek szerint magkaparintott adatokat kiszivárogtatja a terjesztői számára.
 
Vélemények
 
  1. 3

    Az Asterisk egy olyan hibát tartalmaz, amely az általa biztosított szolgáltatások összeomlását idézheti elő.

  2. 3

    Az Adobe a Photoshophoz egy biztonsági frissítést adott ki.

  3. 1

    Az Azorult trójai a Windows újraindításáig életképes, de addig rengeteg értékes adattól tudja megszabadítani a fertőzött számítógépet.

 
Partnerhírek
A G DATA csatlakozott a kiberbűnözés ellenes globális koalícióhoz

A Cybersecurity Tech Accord több mint 60 technológiai céget átfogó iparági kezdeményezés, melyhez most a G DATA is csatlakozott.

A bizalom az új valuta

Tudta, hogy ma egyetlen új autó informatikai rendszere legalább annyira összetett, mint egy teljes középvállalaté?

hirdetés
Közösség
1