A böngészőket és a Skype-ot ostromolja az Azorult trójai

Az Azorult trójai a Windows újraindításáig életképes, de addig rengeteg értékes adattól tudja megszabadítani a fertőzött számítógépet.
 

Az Azorult trójai adatlopási célokkal terjed. Sok hasonló funkcionalitású károkozótól eltérően a számítógépeken nem hoz létre új fájlokat, és a regisztrációs adatbázist sem manipulálja annak érdekében, hogy a Windows újraindítása után is működőképes maradjon. Ehelyett, amint elindul, rögtön elkezdi bezsebelni az adatokat.
 
A kártékony program először a webböngészőkbe elmentett felhasználóneveket és jelszavakat gyűjti ki. Kompatibilis a Firefox és a Chrome szoftverekkel is. Ezt követően pedig a Skype-ot veszi alaposabban górcső alá, és abból is megpróbál értékes adatokat kinyerni.
 
A trójai a webböngészőket továbbra sem hagyja békén, hiszen azokból kiexportálja a böngészési előzményeket, a sütiket (cookie-kat), valamint az automatikus kitöltési funkciók által eltárolt adatokat is.
 
Az Azorult a fentiek szerint magkaparintott adatokat kiszivárogtatja a terjesztői számára.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A Moodle kapcsán egy veszélyes biztonsági résről jelentek meg információk.

  2. 4

    Az XnView több sebezhetőséget is tartalmaz.

  3. 1

    A Fakeslic trójai a felhasználók megtévesztésével próbál felkerülni a kiszemelt számítógépekre.

 
Partnerhírek
​Kiberbűnözés a dark weben

A kiberbűnözés 3 billió (milliószor millió) dolláros kiadást jelentett világszerte 2015-ben, és az előrejelzések szerint ez az összeg 2021-re 6 billióra emelkedik.

​Több millió autó(s) lehet veszélyben az okos riasztók miatt

Több millió autóba szerelték be olyan, mobiltelefonnal irányítható riasztókat, amelyek komoly biztonsági hibáik miatt nemhogy megvédik, de sokkal sérülékenyebbé teszik az autókat és az autósokat is.

hirdetés
Közösség
1