A böngészőket és a Skype-ot ostromolja az Azorult trójai

Az Azorult trójai a Windows újraindításáig életképes, de addig rengeteg értékes adattól tudja megszabadítani a fertőzött számítógépet.
 

Az Azorult trójai adatlopási célokkal terjed. Sok hasonló funkcionalitású károkozótól eltérően a számítógépeken nem hoz létre új fájlokat, és a regisztrációs adatbázist sem manipulálja annak érdekében, hogy a Windows újraindítása után is működőképes maradjon. Ehelyett, amint elindul, rögtön elkezdi bezsebelni az adatokat.
 
A kártékony program először a webböngészőkbe elmentett felhasználóneveket és jelszavakat gyűjti ki. Kompatibilis a Firefox és a Chrome szoftverekkel is. Ezt követően pedig a Skype-ot veszi alaposabban górcső alá, és abból is megpróbál értékes adatokat kinyerni.
 
A trójai a webböngészőket továbbra sem hagyja békén, hiszen azokból kiexportálja a böngészési előzményeket, a sütiket (cookie-kat), valamint az automatikus kitöltési funkciók által eltárolt adatokat is.
 
Az Azorult a fentiek szerint magkaparintott adatokat kiszivárogtatja a terjesztői számára.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A Drupal fejlesztői két veszélyes biztonsági rést foltoztak be.

  2. 3

    A WinSCP-hez egy biztonsági frissítés vált letölthetővé.

  3. 1

    A Windtail trójai a Mac-gépekre jelent veszélyt, mivel azokon egy hátsó kaput létesít, ami további károkozásokhoz járulhat hozzá.

 
Partnerhírek
Office 365 pár száz forintért?

Ugyan jól hangzik, hogy egy életre szóló előfizetést kaphatunk a Microsoft népszerű irodai programcsomagjához csupán háromszáz forintért, de átverésről van szó, amelynek végén akár személyes adataink is veszélybe kerülhetnek.

​Amikor a rendőrséget támadja a zsarolóvírus

Amikor bűnözők áldozatává válunk, olyankor a rendőrséghez fordulunk segítségért. De kihez fordul a rendőrség, amikor mondjuk egy zsarolóvírus bénítja meg a rendszereit?

hirdetés
Közösség
1