Zoom: elstartolt az automatikus frissítés

A Zoom ezentúl teljesen automatikusan lesz képes frissülni, ami a biztonsági hibajavítások telepítését is felgyorsíthatja.
 

A Zoom mobil appjainak frissítése eddig sem okozott különösebb problémát, hiszen a megfelelő alkalmazásáruházakból ez automatikusan is megtörténhetett. Azonban a számítógépes kliens esetén már szükség volt némi manuális ténykedésre ahhoz, hogy a szoftvernek mindig a legújabb verziója fusson a rendszeren. Ebből kifolyólag sokszor a fontos biztonsági frissítések is csak késve kerültek fel a számítógépekre.
 
A Zoom most ezen a helyzeten változtatott, ugyanis elkészült az a kliens szoftver, amely már képes automatikusan frissíteni saját magát. Ennek köszönhetően felhasználói beavatkozás nélkül is megtörténhetnek a háttérben a verzióváltások. A funkció egyelőre a Windows és a macOS kompatibilis kliens alkalmazások esetén érhető el. (Arról egyelőre nincs hír, hogy a linuxos kiadás mikor kapja meg ezt a funkciót.)
 
A Zoom jelezte, hogy az automatikus frissítést alapértelmezésként bekapcsolja a legtöbb felhasználónál. Ugyanakkor ennek kikapcsolására vagy további konfigurálására a szoftver beállításaiban bármikor van lehetőség.
 
Az automatikus frissítés alapvetően két csatornából történhet. A „gyors” nevű csatorna esetén a felhasználók amint lehet hozzájutnak a legújabb funkciókhoz, míg a „lassú” csatornába csak a garantáltan stabil kiadások kerülnek be. Ugyanakkor a kritikus biztonsági javítások az automatikus frissítés engedélyezése esetén - választott csatornától függetlenül - azonnal felkerülnek a rendszerekre.
 
Az automatikus frissítési szolgáltatás használatához a legújabb Zoom verzióra még a szokásos módon kell frissíteni, majd ezt követően élesedik az újdonság.
Vélemények
 
  1. 4

    Az Apple watchOS több biztonsági hibától is megvált az újabb frissítésének köszönhetően.

  2. 3

    Az Apache Tomcathez egy újabb biztonsági hibajavítás vált elérhetővé.

  3. 3

    ​A Lockbit.YEB zsarolóvírus a szerverek és a szerveralkalmazások esetében is komoly pusztításra képes.

 
Partnerhírek
A Log4Shell által leginkább veszélyeztetett országok

Az ESET által közzétett adatokból jól látható, mely országokban hajtották végre a legtöbb Log4j sérülékenységet kihasználó támadási kísérletet.

Középpontba kerül a Zero Trust

A vállalatok 99%-a szerint a Zero Trust bevezetése fontos, ezen belül 75%-uk szerint kritikus vagy nagyon fontos lenne.

hirdetés
Közösség