Zoom: elstartolt az automatikus frissítés

A Zoom ezentúl teljesen automatikusan lesz képes frissülni, ami a biztonsági hibajavítások telepítését is felgyorsíthatja.
 

A Zoom mobil appjainak frissítése eddig sem okozott különösebb problémát, hiszen a megfelelő alkalmazásáruházakból ez automatikusan is megtörténhetett. Azonban a számítógépes kliens esetén már szükség volt némi manuális ténykedésre ahhoz, hogy a szoftvernek mindig a legújabb verziója fusson a rendszeren. Ebből kifolyólag sokszor a fontos biztonsági frissítések is csak késve kerültek fel a számítógépekre.
 
A Zoom most ezen a helyzeten változtatott, ugyanis elkészült az a kliens szoftver, amely már képes automatikusan frissíteni saját magát. Ennek köszönhetően felhasználói beavatkozás nélkül is megtörténhetnek a háttérben a verzióváltások. A funkció egyelőre a Windows és a macOS kompatibilis kliens alkalmazások esetén érhető el. (Arról egyelőre nincs hír, hogy a linuxos kiadás mikor kapja meg ezt a funkciót.)
 
A Zoom jelezte, hogy az automatikus frissítést alapértelmezésként bekapcsolja a legtöbb felhasználónál. Ugyanakkor ennek kikapcsolására vagy további konfigurálására a szoftver beállításaiban bármikor van lehetőség.
 
Az automatikus frissítés alapvetően két csatornából történhet. A „gyors” nevű csatorna esetén a felhasználók amint lehet hozzájutnak a legújabb funkciókhoz, míg a „lassú” csatornába csak a garantáltan stabil kiadások kerülnek be. Ugyanakkor a kritikus biztonsági javítások az automatikus frissítés engedélyezése esetén - választott csatornától függetlenül - azonnal felkerülnek a rendszerekre.
 
Az automatikus frissítési szolgáltatás használatához a legújabb Zoom verzióra még a szokásos módon kell frissíteni, majd ezt követően élesedik az újdonság.
Vélemények
 
  1. 4

    A Google Chrome egy újabb biztonsági frissítést kapott.

  2. 4

    A Vim fejlesztők egy tucat biztonsági hibát szüntettek meg.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
Elegendő-e a VPN az online életünk védelmére?

5 gyakori kérdésre válaszolnak az ESET szakemberei a VPN megoldásokkal kapcsolatban.

Öt módszer, melyekkel a kiberbűnözők ellophatják a bankkártya adatokat

Az ESET kiberbiztonsági szakértői bemutatnak néhányat a leggyakoribb módszerek közül, amelyekkel a hackerek megszerezhetik a bankkártyák adatait, egyúttal tippeket adnak arra is, hogyan védhetők ki ezek a támadások.

hirdetés
Közösség