Word fájlokban lapul a Dydoxic trójai

A Dydoxic trójai feladata, hogy Word dokumentumok felhasználásával kártékony kódokat juttasson fel a PC-kre.
 
hirdetés
A Dydoxic trójai elsősorban a vírusterjesztők munkáját hivatott megkönnyíteni, és komolyabb károkozásokhoz is hozzájárulhat a fertőzött számítógépeken.
 
A trójai tulajdonképpen nem más, mint egy PowerShell script, amelyet a támadók Word dokumentumokba csomagolnak. Ezúttal azonban nem makrókkal trükköznek. Ehelyett az utóbbi időben egyre többször bevetett DDE (Dynamic Data Exchange) technológiát használják. Mindez a felhasználó számára egy üzenetablak formájában ölt testet. A Word a fertőzött állomány megnyitását követően megkérdezi a felhasználót, hogy frissíthet-e néhány mezőt a dokumentumban. Amennyiben ennek engedélyezésére sor kerül, akkor azonnal elindul a PowerShell script fájl, ami az interneten keresztül további nemkívánatos programokat, fájlokat tölt le.
 
A Dydoxic tehát leginkább közvetett módon képes károkozásra, ami viszont némi odafigyeléssel, és a Word figyelmeztetésének komolyan vételével megelőzhető.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A Cisco a Unified Communications esetében egy frissítést tett elérhetővé.

  2. 3

    Az Ubuntu arról számolt be, hogy a BIND DNS kapcsán egy sebezhetőséget tárt fel.

  3. 4

    A Ruby fejlesztői egy biztonsági rést foltoztak be.

 
Partnerhírek
Év eleji trójai áradat

Összességében a trójaik adják a mezőny többségét, szám szerint tíz helyből hetet foglalnak el a vírusok toplistáján.

Törvénytelenek a Facebook adatvédelmi beállításai

Túlzottan elrejti a legnépszerűbb közösségi oldal az adatvédelmi beállításokat, ez pedig nem minősül megalapozott beleegyezésnek.

hirdetés
Közösség
1