Word fájlokban lapul a Dydoxic trójai

A Dydoxic trójai feladata, hogy Word dokumentumok felhasználásával kártékony kódokat juttasson fel a PC-kre.
 
hirdetés
A Dydoxic trójai elsősorban a vírusterjesztők munkáját hivatott megkönnyíteni, és komolyabb károkozásokhoz is hozzájárulhat a fertőzött számítógépeken.
 
A trójai tulajdonképpen nem más, mint egy PowerShell script, amelyet a támadók Word dokumentumokba csomagolnak. Ezúttal azonban nem makrókkal trükköznek. Ehelyett az utóbbi időben egyre többször bevetett DDE (Dynamic Data Exchange) technológiát használják. Mindez a felhasználó számára egy üzenetablak formájában ölt testet. A Word a fertőzött állomány megnyitását követően megkérdezi a felhasználót, hogy frissíthet-e néhány mezőt a dokumentumban. Amennyiben ennek engedélyezésére sor kerül, akkor azonnal elindul a PowerShell script fájl, ami az interneten keresztül további nemkívánatos programokat, fájlokat tölt le.
 
A Dydoxic tehát leginkább közvetett módon képes károkozásra, ami viszont némi odafigyeléssel, és a Word figyelmeztetésének komolyan vételével megelőzhető.
 
Vélemények
 
  1. 3

    Az RSA Authentication Manager sérülékenysége XSS-alapú támadásokban juthat szerephez.

  2. 4

    Az Intel több olyan sebezhetőségről számolt be, amelyek az Intel Management Engine-t érintik.

  3. 4

    A Samba fejlesztői két biztonsági rést foltoztak be.

 
Partnerhírek
​Szaporodnak az androidos kártevők

Ebben az évben az új androidos kártevők száma eléri a 3,5 milliót. Mivel az Android a legelterjedtebb mobil operációs rendszer, a vírusok az okostelefonok háromnegyed részét veszélyeztetik.

​Miért nem elég a titkosítás?

Az adathordozók leselejtezésekor még a titkosított merevlemezeket is fertőtlenítsük felülírással, ha nem szeretnénk, hogy adataink illetlenek kezébe kerüljenek.

hirdetés
Közösség
1