Windows-on és Linuxon is elemében van a Badbee trójai

A Badbee trójai Windows és Linux alapú számítógépeken is képes kiépíteni hátsó kaput.
 

A Badbee trójai legfontosabb jellemzője, hogy egy Windows-os és egy linuxos változatban is terjed. Ugyanakkor a célja mindkét operációs rendszer esetében azonos: hátsó kapu kiépítése, és a fertőzött számítógépekhez történő jogosulatlan hozzáférés biztosítása.
 
A kártékony program Linux alatt nem hoz létre új állományt mielőtt a vezérlőszerveréhez csatlakozna. Windows alatt viszont bemásol két állományt az operációs rendszer két mappájába. Az egyik egy szöveges fájl, míg a másik egy ütemezett feladathoz tartozó állomány.
 
A trójai Windows és Linux esetében is elsősorban fájlok le-, illetve feltöltésére, valamint különféle fájlműveletek elvégzésére utasítható. Ezáltal szerephez juthat további károkozók terjesztésében, illetve adatszivárogtatásban is.
 
Vélemények
 
  1. 3

    Az RSA Authentication Manager több olyan hibát tartalmaz, amelyek XSS-alapú támadásokat tehetnek lehetővé.

  2. 3

    Az Apache HTTPD biztonsági hibája szolgáltatásmegtagadási támadásokat segíthet elő.

  3. 1

    A Zexlex trójainak egy célja van: szabad bejárást biztosítani a támadók számára a fertőzött számítógépekbe.

Partnerhírek
Kézzel írták a járatinformációkat - zsarolóvírus miatt

​Zsarolóvírusos támadás miatt a bristoli repülőtér utastájékoztató információs táblái nem működtek, helyette kézzel írott információs táblákon tájékoztatták az utasokat.

Egyszerűen feltörhető a gyenge jelszóval védett wifi hálózat

Relatíve egyszerűen feltörhető a wifi hálózatok jelszava, ezért a következő szabvány érkezéséig azt javasoljuk, mindenki hosszabb és bonyolultabb jelszóval védje helyi hálózatát.

hirdetés
Közösség
1