Windows-on és Linuxon is elemében van a Badbee trójai

A Badbee trójai Windows és Linux alapú számítógépeken is képes kiépíteni hátsó kaput.
 
hirdetés
A Badbee trójai legfontosabb jellemzője, hogy egy Windows-os és egy linuxos változatban is terjed. Ugyanakkor a célja mindkét operációs rendszer esetében azonos: hátsó kapu kiépítése, és a fertőzött számítógépekhez történő jogosulatlan hozzáférés biztosítása.
 
A kártékony program Linux alatt nem hoz létre új állományt mielőtt a vezérlőszerveréhez csatlakozna. Windows alatt viszont bemásol két állományt az operációs rendszer két mappájába. Az egyik egy szöveges fájl, míg a másik egy ütemezett feladathoz tartozó állomány.
 
A trójai Windows és Linux esetében is elsősorban fájlok le-, illetve feltöltésére, valamint különféle fájlműveletek elvégzésére utasítható. Ezáltal szerephez juthat további károkozók terjesztésében, illetve adatszivárogtatásban is.
 
Vélemények
 
  1. 3

    Az RSA Authentication Manager sérülékenysége XSS-alapú támadásokban juthat szerephez.

  2. 4

    Az Intel több olyan sebezhetőségről számolt be, amelyek az Intel Management Engine-t érintik.

  3. 4

    A Samba fejlesztői két biztonsági rést foltoztak be.

 
Partnerhírek
​Szaporodnak az androidos kártevők

Ebben az évben az új androidos kártevők száma eléri a 3,5 milliót. Mivel az Android a legelterjedtebb mobil operációs rendszer, a vírusok az okostelefonok háromnegyed részét veszélyeztetik.

​Miért nem elég a titkosítás?

Az adathordozók leselejtezésekor még a titkosított merevlemezeket is fertőtlenítsük felülírással, ha nem szeretnénk, hogy adataink illetlenek kezébe kerüljenek.

hirdetés
Közösség
1