Webszervereket támad a Legion károkozó

​A Legion nevű hackereszköz elsősorban a nem megfelelően frissített és konfigurált webszerverekre jelent veszélyt.
 

Rengeteg olyan szerver érhető el az interneten, amelyeket az üzemtetőik elhanyagolnak, nem frissítik azokat, és a konfigurációjuk sem éppen követi a legjobb biztonsági gyakorlatokat. Ezt pedig a kiberbűnözők könyörtelenül ki is használják, amivel étékes erőforrásokhoz és adatokhoz juthatnak, valamint egyéb kártékony műveleteket hajthatnak végre.
 
A szerverek elleni támadásokhoz is megannyi eszköz létezik, amelyek tábora nemrég egy újabb példánnyal gyarapodott. A Legion nevű károkozó elsődleges célja, hogy kiszolgálókról adatokat (főleg hitelesítési információkat) szivárogtasson ki, illetve a megkaparintott erőforrások felhasználásával spamelésben vegyen részt.
 
A Python alapú szerzeményt a mögötte álló kiberbanda Telegramon keresztül igyekszik értékesíteni, illetve terjeszteni. A "vásárlói" számára egy YouTube csatornát is üzemeltet, amelyen oktatóvideókat helyezett el a károkozó használatához.

 
 
  1. 4

    A Zimbra fejlesztői számos biztonsági rést foltoztak be.

  2. 3

    Az IBM Tivoli Network Manager (ITNM) egy biztonsági hiba miatt kapott frissítést.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
Hogyan lopják el adatainkat a hackerek?

Egy 2022-es jelentés szerint 24 milliárd felhasználónév és jelszó kombináció kering a kiberbűnözői piacon, ami 65 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest.

A technológiai szektor kevéssé bízik a saját kiberbiztonsági ismereteiben

Miközben a fenyegetés napról napra nagyobb, a kibervédelmi ismeretek hiánya miatt a vállalatok egyre kiszolgáltatottabbá válnak.

hirdetés
Közösség