Vírusokat tölt le a Fenkrib trójai

A Fenkrib trójai nem közvetlenül okoz károkat a számítógépeken, hanem azon ártalmas programok révén, amelyeket letölt a PC-kre.
 

A Fenkrib trójai elsősorban a vírusterjesztők dolgát hivatott megkönnyíteni. A funkcionalitása alapján ugyanis képes arra, hogy előre meghatározott kiszolgálókról különféle fájlokat juttasson fel az általa megfertőzött számítógépekre. Ilyen módon a támadók akár vállalati hálózatokba is bejuttathatják a nemkívánatos szerzeményeiket, amik aztán a tényleges károkozásokban szerephez juthatnak.
 
A Fenkrib a Program Files könyvtárba általa létrehozott freeSSHd nevű mappába másolja be a saját fájlját. Ez egy titkosított állomány, amit a kártevő dekódol. Az így elővarázsolt kóddal pedig megfertőz egy már létező folyamatot. Ezzel leplezi a jelenlétét a rendszeren.
 
A trójai a vezérlőszerveréről a 80-as porton keresztül szerzi be az ártalmas fájlokat.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A Vivotek firmware frissítést adott ki egyes IP-kameráihoz.

  2. 3

    A Dell EMC RSA Archer két sérülékenységtől vált meg a legújabb frissítéseinek köszönhetően.

  3. 1

    A Priwidd trójai egy hátsó kaput létesít a fertőzött számítógépeken, és egy webszerverről fogadja a támadók utasításait.

 
Partnerhírek
Hamis szerelem a Facebookon

Tragédiába torkollott egy facebookos kamuprofil körüli eset, a féltékeny férj lelőtte az online csalók áldozatául esett feleségét.

A mobilbiztonság helyzete 2019 első félévében

Az ESET átfogó áttekintést készített arról, hogyan alakult a mobilbiztonsági helyzete a 2019-es esztendő első félévében.

hirdetés
Közösség
1