Válogatás nélkül lopja az adatokat a Formbook trójai

A Formbook trójai adatszivárogtatás mellett egy hátsó kapu kiépítésével is segíti a támadókat.
 

A Formbook trójai több szempontból is kockázatot jelent a számítógépekre, illetve az azokon tárolt adatokra nézve. Számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek adatlopásra teszik alkalmassá. Így például rendelkezik egy billentyűleütések naplózására alkalmas összetevővel, illetve olyan funkciókkal, amelyek különféle alkalmazásokból, szolgáltatásokból képesek felhasználónevek és jelszavak kigyűjtésére. Mindezek mellett a károkozó a fertőzött rendszer legfontosabb paramétereit is lekérdezi. Végül minden megkaparintott információt feltölt a vezérlőszerverére. 

A trójaihoz tartozó kiszolgáló nem kizárólag adatlopásban jut szerephez, hanem jogosulatlan hozzáférések kezelésében is. A trójai ugyanis egy hátsó kaput hoz létre a PC-ken, amelyen keresztül egyebek mellett a következő feladatok elvégzésére utasítható:
- fájlok letöltése és futtatása
- képernyőképek készítése
- cookie-k törlése
- számítógép újraindítása vagy leállítása
- a saját fájljainak eltávolítása (nyomok eltüntetése).

Vélemények
 
  1. 4

    A Microsoft a SharePoint Serverhez két újabb hibajavítást tett elérhetővé.

  2. 4

    A Microsoft rengeteg biztonsági rést foltozott be a webböngészői, különösen az Edge esetében.

  3. 2

    ​A Pots zsaroló program a rendszerfájlokon kívül minden állomány tönkretételére alkalmas, miközben még egy hamis Windows frissítést is kap a nyakába a felhasználó.

 
Partnerhírek
Lehallgathat az iPhone?

Noha az Apple nagy hangsúlyt fektet a biztonságra, még vele is megeshet, hogy hibázik. Most egy programozói hiba varázsolt lehallgató készüléket a iPhone-okból.

Az e-mailek védelme nem ér véget egy erős jelszónál

Az e-mailek fontos részei mindennapi életünknek, mégis kevesen gondolunk bele, miként biztosíthatjuk fiókjainkat a jelszavak beírásán túl.

hirdetés
Közösség
1