Újabb védelmi vonalakat húzott fel az Amazon

Az Amazon újabb biztonsági szolgáltatásokkal egészítette ki a felhős infrastruktúráját.
 
hirdetés
Az Amazon rendszeresen jelenti be a biztonságot érintő fejlesztéseit, amelyekből ismét egy újabb csokrot nyújtott át. Ezek az újdonságok elsősorban a tűzfalak menedzselését, a tanúsítványkezelést és a bizalmas adatok biztonságos tárolását hivatottak elősegíteni.
 
Private Certificate Authority
 
A tanúsítványok, illetve a PKI infrastruktúrák létrehozása, felügyelete gyakorta sok erőforrást emészt fel, és még több fejtörést okoz a vállalatok IT-részlegein belül. Ezt az Amazon is látta, és úgy határozott, hogy a AWS Certificate Manager (ACM) részeként kifejleszti a Private Certificate Authority (CA) szolgáltatást. Ennek segítségével az AWS-ügyfelek olyan módon vethetnek be saját tanúsítványokat, hogy ehhez nem kell komplex infrastruktúrát kiépíteniük. Megoldott a központi menedzsment, az auditálás a visszavonási listák (CRL) kezelése és a jelentéskészítés is.
 
AWS Secrets Manager
 
A következő újdonság a bizalmas adatok tárolásában nyújt segítséget. Különösen olyan információk esetében jön jól, mint amilyenek a jelszavak, a hitelesítő adatok és az API-kulcsok. A tároló megoldás API-n keresztül vagy az AWS CLI (Command Line Interface) révén érhető el.
 
AWS Firewall Manager
 
Az Amazon másik új fejlesztése az AWS Firewall Manager, amely az AWS WAF (Web Application Firewall) felügyeletéhez készült. Az üzemeltetők mostantól olyan házirendeket is létrehozhatnak, amelyek automatikusan érvényesülnek minden érintett alkalmazásra függetlenül attól, hogy azok melyik régióban működnek. A vállalat jelezte, hogy az AWS Shield Advanced előfizetők ingyenesen vehetik igénybe az új szolgáltatást, míg más felhasználók havi díj ellenében használhatják a Firewall Managert.
 
Vélemények
 
  1. 3

    Az OpenSSH-hoz egy biztonsági patch vált letölthetővé.

  2. 3

    A VMware Workstation és a Fusion kapcsán egy sérülékenységre derült fény.

  3. 3

    Az Adobe Creative Cloud egy közepes veszélyességű biztonsági hibától vált meg.

 
Partnerhírek
Beszállítótól kerülhettek volna ki a Tesla, Fiat, VW adatai

​Egy nagy szervezet adataihoz legkönnyebb partnerei kevésbé védett kapuin keresztül bejutni. Ez a tény nemrég egy sor autógyártó számára vált majdnem igazi rémálommá.

6 tipp a biztonságos nyaraláshoz

​Legyen az a Balaton vagy a horvát tengerpart, a legtöbben a nyaralásra is magukkal viszik az okostelefonjukat és akár a notebookjukat.

hirdetés
Közösség
1