Újabb védelmi vonalakat húzott fel az Amazon

Az Amazon újabb biztonsági szolgáltatásokkal egészítette ki a felhős infrastruktúráját.
 

Az Amazon rendszeresen jelenti be a biztonságot érintő fejlesztéseit, amelyekből ismét egy újabb csokrot nyújtott át. Ezek az újdonságok elsősorban a tűzfalak menedzselését, a tanúsítványkezelést és a bizalmas adatok biztonságos tárolását hivatottak elősegíteni.
 
Private Certificate Authority
 
A tanúsítványok, illetve a PKI infrastruktúrák létrehozása, felügyelete gyakorta sok erőforrást emészt fel, és még több fejtörést okoz a vállalatok IT-részlegein belül. Ezt az Amazon is látta, és úgy határozott, hogy a AWS Certificate Manager (ACM) részeként kifejleszti a Private Certificate Authority (CA) szolgáltatást. Ennek segítségével az AWS-ügyfelek olyan módon vethetnek be saját tanúsítványokat, hogy ehhez nem kell komplex infrastruktúrát kiépíteniük. Megoldott a központi menedzsment, az auditálás a visszavonási listák (CRL) kezelése és a jelentéskészítés is.
 
AWS Secrets Manager
 
A következő újdonság a bizalmas adatok tárolásában nyújt segítséget. Különösen olyan információk esetében jön jól, mint amilyenek a jelszavak, a hitelesítő adatok és az API-kulcsok. A tároló megoldás API-n keresztül vagy az AWS CLI (Command Line Interface) révén érhető el.
 
AWS Firewall Manager
 
Az Amazon másik új fejlesztése az AWS Firewall Manager, amely az AWS WAF (Web Application Firewall) felügyeletéhez készült. Az üzemeltetők mostantól olyan házirendeket is létrehozhatnak, amelyek automatikusan érvényesülnek minden érintett alkalmazásra függetlenül attól, hogy azok melyik régióban működnek. A vállalat jelezte, hogy az AWS Shield Advanced előfizetők ingyenesen vehetik igénybe az új szolgáltatást, míg más felhasználók havi díj ellenében használhatják a Firewall Managert.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A VMware 3D-gyorsítás funkciója kapcsán egy biztonsági hibát kell megszüntetni.

  2. 3

    A Wireshark legújabb biztonsági frissítésével három sebezhetőséget lehet megszüntetni.

  3. 1

    A CoinMiner trójai kriptopénz bányászatba vonja be a linuxos számítógépeket.

 
Partnerhírek
Adat szivároghat a jelkóddal lezárt iPhone-okból

Az Apple új verziójú mobil operációs rendszerében akkor is hozzá lehet férni egyes adatokhoz, ha egyébként a telefont jelkóddal lezárták.

​Az ESET új nagyvállalati portfóliója

Az ESET idén is támogatóként jelent meg Magyarország egyik legnagyobb szabású IT biztonsági rendezvényén, az ITBN 2018. konferencián.

hirdetés
Közösség
1