Újabb technika védelmezi a Samsung okostelefonjait

​A Samsung egy új védelmi megoldást mutatott be az okostelefonjaihoz.
 

Az úgynevezett zero-click, azaz a kattintás nélkül végrehajtott támadások a mobil eszközök esetében sem számítanak ismeretlen jelenségnek. Ezek lényege, hogy a különféle sebezhetőségek kihasználása olyan módon történik meg, hogy nincs szükség felhasználói interakcióra, vagyis jól automatizálható károkozásokról van szó. A veszélyeket mi sem bizonyítja jobban, mint hogy egyebek mellett ilyen technikát használt a hírhedt Pegasus kémprogram is. Erre válaszul az Apple kifejlesztette a mobil készülékeihez a "Lockdown Mode" nevű üzemmódot, amely ugyan korlátozza az eszközök funkcionalitását, cserébe viszont nagyfokú védelmet biztosít a kémkedések ellen.
 
A Samsung is pontosan tisztában volt azzal, hogy nem kizárólag az Apple operációs rendszerét érintik az említett kockázatok, hanem azok Android alatt is veszélyt jelentenek. Ezért kidolgozta a legújabb védelmi megoldását, amelyet Message Guard névvel illetett.
 
A Message Guard célja, hogy a zero-click típusú támadásoknak elejét vegye. Olyan károkozásokat képes megakadályozni, amelyek speciálisan szerkesztett képekkel vagy képeket tartalmazó üzenetekkel válhatnak kihasználhatóvá. A működési elve, hogy egy virtualizált környezetet hoz létre, amelybe a készülékre érkező PNG, JPG/JPEG, GIF, ICO, WEBP, BMP, illetve WBMP formátumú állományok automatikusan bekerülnek. Ott egy vizsgálat veszi kezdetét, és ha felmerül a gyanú, hogy egy kép támadási célokat szolgál, akkor az még azelőtt karanténba kerül, hogy károkozásokhoz tudna hozzájárulni.
 
A Message Guard a háttérben automatikusan, észrevétlenül teszi a dolgát, felhasználói oldalon semmiféle beállításra, aktiválásra nincs szükség a használatához. Első körben a Samsung legújabb, Galaxy S23-as sorozatú készülékeire kerül fel (már a napokban), de az év során további (legalább One UI 5.1-et futtató) mobilok is megkapják ezt a fajta védelmet.
 
 1. 3

  Az Oracle 71 hibajavítást adott ki az Oracle Linux operációs rendszerhez.

 2. 4

  Több mint egy tucat biztonsági javítással bővült a Google Chrome.

 3. 4

  Letölthető a VirtualBox legújabb kiadása benne 13 biztonsági javítással.

 4. 4

  Az Oracle nyolc olyan biztonsági résről számolt be, amelyeket a Database Server kapcsán kellett orvosolnia.

 5. 4

  A MySQL három tucat biztonsági frissítéssel gyarapodott.

 6. 4

  Az Java több mint egy tucat biztonsági frissítést kapott.

 7. 3

  A Microsoft három biztonsági rést foltozott be az Edge webböngészőn.

 8. 4

  A PuTTY-hoz egy biztonsági frissítés vált elérhetővé.

 9. 4

  A XenServer és a Citrix Hypervisor is biztonsági frissítéseket kapott.

 10. 3

  A GitLab újabb biztonsági javításokat adott ki.

Partnerhírek
Amikor a gyerekünk hangján követelnek tőlünk pénzt

Minden szülő legrosszabb rémálma felvenni egy ismeretlen számról érkező hívást, és azt hallani, hogy a gyermeke segítségért kiált.

Romantika helyett átverés Valentin-napon?

Az online társkeresés elterjedésével alapjaiban változott meg az emberek közötti kapcsolatteremtés.

hirdetés
Közösség