Újabb sebezhetőségekkel bővült a CISA-lista

​A CISA újabb három biztonsági hibával bővítette ki azt a sérülékenységi listáját, amely iránymutatást ad a patch menedzsment feladatok priorizálásához.
 

A CISA rendszeresen bővíti, frissíti azt a sérülékenységi listáját, amelyen azon biztonsági réseket tartja nyilván, amik egyes amerikai ügynökségek, szervezetek számára kötelező patch-eléssel járnak. Erre a listára a Microsoft áprilisi hibajavító keddjét követően nem sokkal a Windows Common Log File System Driver hibája került fel, amelyről hamar bebizonyosodott, hogy jelentős kockázatot jelent az érintett rendszerekre nézve. Az elmúlt napokban aztán a biztonsági szakértők újabb sebezhetőségekről állapították meg, hogy helyük van e listán. 
 
A három újonnan felvett sebezhetőség a következő:
 • CVE-2022-22718 - Microsoft Windows Print Spooler sérülékenység
 • CVE-2018-6882  - Zimbra Collaboration Suite (ZCS) XSS-hiba
 • CVE-2019-3568  - WhatsApp VOIP puffertúlcsordulási hiba
 
A Windows nyomtatási várólista kezelése az utóbbi egy évben több alkalommal is frissítésre szorult egyebek mellett a hírhedt PrintNightmare sebezhetőség miatt. A magas kockázati besorolású hibák miatt a CISA azt javasolta, hogy a patch-elésig az üzemeltetők lehetőleg állítsák le a nyomtatási várólistát kezelő szolgáltatást a Windows-os tartományvezérlőkön, valamint azon rendszereken, amelyekről nem történik nyomtatás. Ugyanakkor a frissítéshez minden rendelkezésre áll, hiszen például a listára most felkerülő, CVE-2022-22718 azonosítójú sebezhetőség javításához már februárban letölthetővé váltak a javítások.
 
A CISA hangsúlyozta, hogy a fenti három sérülékenység jelentős fenyegetést jelent a kormányzati rendszerekre nézve, ezért indokolt a kötelezően előírt hibajavítás. Ugyanakkor a sebezhetőségek nemcsak ezen intézmények berkein belül vezethetnek károkozásokhoz, hanem bármely vállalat esetében.
Vélemények
 
 1. 4

  Az NVIDIA fontos biztonsági frissítést tett letölthetővé grafikus driverekhez.

 2. 4

  Az OpenLDAP kapcsán egy biztonsági hibára derült fény.

 3. 1

  ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokba.

 
Partnerhírek
A technológiai fejlődés jövője

Az ESET új megközelítéssel és kiemelkedő véleményvezérekkel mutatja be, hogyan látja a technológia fejlődésének jövőjét.

Biztonsági hibák a Lenovo notebookokban

Az ESET kutatói három olyan sebezhetőséget fedeztek fel és elemeztek ki, amelyek a Lenovo gyártmányú laptopokat érintik.

hirdetés
Közösség