Újabb hibavadászatra csábít a Google

A Google egy újabb hibavadász programot indított, amely sok etikus hacker figyelmére tarthat számot.
 

A Google 2010-ben rukkolt elő azzal a kezdeményezésével, hogy egyes megoldásainak esetében lehetőséget adott az etikus hackerek és a biztonsági kutatók számára, hogy sebezhetőségek után kutassanak egy jutalmazási rendszer keretében. Az évek során mind a kezdeményezésbe bevont szoftverek, szolgáltatások körét bővítette, mind egyre nagyobb összegű jutalmakkal próbálta aktív közreműködésre sarkallni a szakembereket. A kezdeményezés sikerét jól mutatja, hogy az első hibavadász program megjelenése óta a vállalat összesen több mint 50 millió dollár jutalmat osztott ki több ezer biztonsági kutató között, akik összességében több mint 15 ezer sebezhetőségi jelentést küldtek be a céghez.
 
Mostantól pedig egy újabb hibavadász programba is benevezhetnek az érdeklődök. A Mobile VRP (Vulnerability Rewards Program) nevű hibavadászat célja, hogy a Google által fejlesztett egyes mobil alkalmazások esetében tegye lehetővé a sérülékenységek utáni kutakodást, és ezáltal felgyorsítsa ezen appok sebezhetőségeinek feltárását, illetve javítását.
 
Az új mobil hibavadász program jelenleg egyebek mellett az alábbi Android kompatibilis szoftverekre terjed ki:
 • Google Play Services (com.google.android.gms)
 • AGSA (com.google.android.googlequicksearchbox)
 • Google Chrome (com.android.chrome)
 • Google Cloud (com.google.android.apps.cloudconsole)
 • Gmail (com.google.android.gm)
 • Chrome Remote Desktop (com.google.chromeremotedesktop)
 
A sebezhetőségek feltáróinak odaítélhető jutalom nagysága ezúttal 750 dollár és 30 ezer dollár között változik. A díj nagysága attól függ, hogy milyen súlyos sebezhetőségre derít fényt a hibabejelentő, és a sérülékenységet milyen egyszerű vagy éppen körülményes módon lehet kihasználni. A legnagyobb összegű jutalom azon biztonsági rések jelzéséért jár, amelyek felhasználói közreműködés nélkül (vagy minimális közreműködéssel) is kihasználhatóvá válhatnak jogosulatlan távoli kódfuttatásra, illetve adatlopásra.
Vélemények
 
 1. 4

  A Zimbra fejlesztői számos biztonsági rést foltoztak be.

 2. 3

  Az IBM Tivoli Network Manager (ITNM) egy biztonsági hiba miatt kapott frissítést.

 3. 1

  ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
Hogyan lopják el adatainkat a hackerek?

Egy 2022-es jelentés szerint 24 milliárd felhasználónév és jelszó kombináció kering a kiberbűnözői piacon, ami 65 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest.

A technológiai szektor kevéssé bízik a saját kiberbiztonsági ismereteiben

Miközben a fenyegetés napról napra nagyobb, a kibervédelmi ismeretek hiánya miatt a vállalatok egyre kiszolgáltatottabbá válnak.

hirdetés
Közösség