Újabb áruházláncot környékezhettek meg az adattolvajok

Az amerikai Home Depot áruházlánc egy olyan biztonsági incidenst vizsgál, amely az elmúlt időszak legjelentősebb adatlopási eseménye lehet.
 

A múlt év vége óta az Egyesült Államokban a bank- és hitelkártyákat sújtó biztonsági incidensek sokkal inkább rivaldafénybe kerülnek, mint korábban. Mindennek oka, hogy a Target áruházlánctól 2013-ban több mint 40 millió kártyaadatot zsebeltek be a kiberbűnözők, és emellett 70 millió ügyfél személyes adatára is rátették a kezüket. Az akkori eset jól rávilágított arra, hogy a kereskedelmi cégek sem vehetik félvállról a védelmi intézkedéseket, különösen akkor nem, ha milliók értékes adatát tárolják, kezelik. 

Sokakban a Targetnél bekövetkezett incidens emléke sejlett fel akkor, amikor a Krebs on Security weboldalon Brian Krebs biztonsági szakértő arról adott hírt, hogy az amerikai Home Depot vállalatnál egy hasonló incidens történhetett. Amikor tudomására jutottak a gyanús történések, akkor azonnal értesítette a céget, amely rögtön vizsgálatot kezdeményezett. Kerbs szerint amennyiben beigazolódik, hogy a biztonsági incidens valóban megtörtént, akkor annak súlyosabb következményei lehetnek, mint a Target elleni támadásnak.

Egyes hírek szerint néhány bank is felfigyelt a gyanús jelenségekre, és az adatokból arra lehet következtetni, hogy nemkívánatos események történtek április végén vagy május elején. Mindez azonban egészen mostanáig nem tűnt fel senkinek.

Paula Drake, a Home Depot szóvivője egyelőre csak annyit közölt, hogy valóban zajlanak vizsgálatok egy potenciális adatlopással kapcsolatban. "Jelenleg csak annyit tudok megerősíteni, hogy egy szokatlan tevékenységet vizsgálunk, és szoros együttműködésben dolgozunk a banki partnereinkkel, illetve a hatóságokkal. Az ügyfeleink információinak védelmét nagyon komolyan vesszük" - nyilatkozta meglehetősen szűkszavúan Drake, aki nem akart találgatásokba bocsátkozni a vizsgálatok lezárásáig.

A bank- és hitelkártyákkal kapcsolatban felmerülő egyre több kockázatra a Payment Card Industry Security Standards Council szervezet is felhívta a figyelmet, és fokozott biztonsági intézkedéseket kért a kártyaadatokat kezelő cégektől, intézményektől.
Vélemények
 
  1. 4

    Az Exim kapcsán egy közepes veszélyességű hibára derült fény.

  2. 3

    A TP-Link TL-WR940N típusú routerekben két biztonsági hiba javítására nyílt lehetőség.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
A foci-vb veszélyei a kibertérben

A FIFA labdarúgó-világbajnokságra a csalók is készülnek: hamis jegyek, lottóátverések és más veszélyek is leselkednek a kibertérben a szurkolókra.

​Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

Az iskolákból kerül ki a jövő generációja, akik többségében digitálisan kevésbé képzettek, tapasztaltak, ezért könnyebb célpontok.

hirdetés
Közösség