Új központot nyitott a Kaspersky

​A Kaspersky újabb központot nyitott, ezúttal Madridban. A vállalat tovább küzd a bizalom helyreállítása érdekében.
 

A Kaspersky Globális Átláthatósági Kezdeményezésének (GTI) célja, hogy helyreállítsa, illetve megerősítse az ügyfelek bizalmát. Erre szükség is van, hiszen az elmúlt időszakban a céget sok támadás érte, számos állam szakította meg vele a kapcsolatát, vagy éppen vezetett be különféle tilalmakat a Kaspersky szoftverekkel kapcsolatban. A GTI kezdeményezés számos intézkedést tartalmaz, melyek révén külső, független kiberbiztonsági szakértők bevonásával a vállalat termékeinek, belső folyamatainak, illetve üzleti tevékenységének megbízhatósága válik ellenőrizhetővé.
 
2018 novemberében a Kaspersky megkezdte az európai felhasználók adatfeldolgozását Zürichben, és megnyitotta az iparág első Átláthatósági Központját. A svájci központ az arra felhatalmazott partnerek és a kormányzati érdekeltek számára lehetővé teszi a vállalat kódjainak, szoftverfrissítéseinek és a fenyegetések felderítési szabályainak áttekintését.
 
A svájci központtal azonban nem ért véget a GTI program, hiszen immár az Európai Union belül is működik egy létesítmény. A madridi központban a Kaspersky tájékoztatást nyújt a kormányoknak és a partnereknek a termékeiről, illetve azok megbízhatóságáról. Az új központ nemcsak a forráskód áttekintésére szolgál, hanem tájékoztató központként is üzemel, mely elősegíti a Kaspersky mérnöki és adatfeldolgozási gyakorlatának részletesebb megismerését.
 
"A bizalom és az átláthatóság alapvető tényezőkké válnak a technológiai vállalatok számára. Vissza kell állítanunk a bizalmat a vállalatok, a kormányok és az emberek közötti kapcsolatokban. A madridi központ megnyitása még egy lépés annak érdekében, hogy ez megtörténjen" - mondta Anton Shingarev, a Kaspersky alelnöke.
Vélemények
 
  1. 4

    A Zyxel további eszközök esetében mutatott ki egy biztonsági rést.

  2. 3

    A WireShark esetében négy biztonság rés befoltozása vált szükségessé.

  3. 1

    Az Anchor.A trójai elsősorban azzal tud problémákat okozni, hogy egyéb károkozókat juttat fel a számítógépekre.

 
Partnerhírek
Hogyan adhatunk túl régi készülékeinken biztonságosan?

Évente több mint 4000 Eiffel-toronynyi elektronikai hulladék keletkezik világszerte, ezért egyáltalán nem mindegy, mit teszünk akkor, ha egy új laptophoz, okostelefonhoz vagy táblagéphez jutunk.

70 milliós váltságdíjat fizetett a holland egyetem

Interneten, élőben közvetített sajtótájékoztatón ismertette a Maastricht Egyetem a tavaly karácsonykor őket ért informatikai támadás következményeit.

hirdetés
Közösség
1