Új központot nyitott a Kaspersky

​A Kaspersky újabb központot nyitott, ezúttal Madridban. A vállalat tovább küzd a bizalom helyreállítása érdekében.
 

A Kaspersky Globális Átláthatósági Kezdeményezésének (GTI) célja, hogy helyreállítsa, illetve megerősítse az ügyfelek bizalmát. Erre szükség is van, hiszen az elmúlt időszakban a céget sok támadás érte, számos állam szakította meg vele a kapcsolatát, vagy éppen vezetett be különféle tilalmakat a Kaspersky szoftverekkel kapcsolatban. A GTI kezdeményezés számos intézkedést tartalmaz, melyek révén külső, független kiberbiztonsági szakértők bevonásával a vállalat termékeinek, belső folyamatainak, illetve üzleti tevékenységének megbízhatósága válik ellenőrizhetővé.
 
2018 novemberében a Kaspersky megkezdte az európai felhasználók adatfeldolgozását Zürichben, és megnyitotta az iparág első Átláthatósági Központját. A svájci központ az arra felhatalmazott partnerek és a kormányzati érdekeltek számára lehetővé teszi a vállalat kódjainak, szoftverfrissítéseinek és a fenyegetések felderítési szabályainak áttekintését.
 
A svájci központtal azonban nem ért véget a GTI program, hiszen immár az Európai Union belül is működik egy létesítmény. A madridi központban a Kaspersky tájékoztatást nyújt a kormányoknak és a partnereknek a termékeiről, illetve azok megbízhatóságáról. Az új központ nemcsak a forráskód áttekintésére szolgál, hanem tájékoztató központként is üzemel, mely elősegíti a Kaspersky mérnöki és adatfeldolgozási gyakorlatának részletesebb megismerését.
 
"A bizalom és az átláthatóság alapvető tényezőkké válnak a technológiai vállalatok számára. Vissza kell állítanunk a bizalmat a vállalatok, a kormányok és az emberek közötti kapcsolatokban. A madridi központ megnyitása még egy lépés annak érdekében, hogy ez megtörténjen" - mondta Anton Shingarev, a Kaspersky alelnöke.
Vélemények
 
  1. 4

    A Google Chrome webböngésző jelentős mennyiségű biztonsági hibajavítással gyarapodott.

  2. 4

    A Mozilla Firefox legújabb verziója biztonsági hibákat is javít.

  3. 1

    Az Anchor.A trójai elsősorban azzal tud problémákat okozni, hogy egyéb károkozókat juttat fel a számítógépekre.

 
Partnerhírek
667%-kal nőtt a koronavírushoz kapcsolódó támadások száma – az ESET meghosszabbítja ingyenes akcióját

A koronavírus terjedése miatt egyre nagyobb mértékben támaszkodunk digitális megoldásokra a mindennapi életünk során.

Bizalmas katonai adatok leselejtezett számítógépen

A G DATA szakértői többek között egy föld-levegő rakétarendszer felhasználói kézikönyvét is megtalálták a német hadsereg által leselejtezett notebookon, melyet az eBay-en vásároltak meg.

hirdetés
Közösség
1