Új központot nyitott a Kaspersky

​A Kaspersky újabb központot nyitott, ezúttal Madridban. A vállalat tovább küzd a bizalom helyreállítása érdekében.
 

A Kaspersky Globális Átláthatósági Kezdeményezésének (GTI) célja, hogy helyreállítsa, illetve megerősítse az ügyfelek bizalmát. Erre szükség is van, hiszen az elmúlt időszakban a céget sok támadás érte, számos állam szakította meg vele a kapcsolatát, vagy éppen vezetett be különféle tilalmakat a Kaspersky szoftverekkel kapcsolatban. A GTI kezdeményezés számos intézkedést tartalmaz, melyek révén külső, független kiberbiztonsági szakértők bevonásával a vállalat termékeinek, belső folyamatainak, illetve üzleti tevékenységének megbízhatósága válik ellenőrizhetővé.
 
2018 novemberében a Kaspersky megkezdte az európai felhasználók adatfeldolgozását Zürichben, és megnyitotta az iparág első Átláthatósági Központját. A svájci központ az arra felhatalmazott partnerek és a kormányzati érdekeltek számára lehetővé teszi a vállalat kódjainak, szoftverfrissítéseinek és a fenyegetések felderítési szabályainak áttekintését.
 
A svájci központtal azonban nem ért véget a GTI program, hiszen immár az Európai Union belül is működik egy létesítmény. A madridi központban a Kaspersky tájékoztatást nyújt a kormányoknak és a partnereknek a termékeiről, illetve azok megbízhatóságáról. Az új központ nemcsak a forráskód áttekintésére szolgál, hanem tájékoztató központként is üzemel, mely elősegíti a Kaspersky mérnöki és adatfeldolgozási gyakorlatának részletesebb megismerését.
 
"A bizalom és az átláthatóság alapvető tényezőkké válnak a technológiai vállalatok számára. Vissza kell állítanunk a bizalmat a vállalatok, a kormányok és az emberek közötti kapcsolatokban. A madridi központ megnyitása még egy lépés annak érdekében, hogy ez megtörténjen" - mondta Anton Shingarev, a Kaspersky alelnöke.
Vélemények
 
  1. 4

    Az Adobe egy tucat biztonsági rést foltozott be az Experience Manageren.

  2. 4

    Az Adobe nem kevesebb mint 68 sérülékenységet orvosolt az Acrobat és a Reader alkalmazásai kapcsán.

  3. 1

    A Browexp trójai kifejezetten a webböngészőkbe mentett felhasználói adatokat kémleli. Ezáltal érzékeny információkra is szert tehet.

 
Partnerhírek
Frissíteni kell a WhatsApp üzenetküldőt!

Egy szingapúri IT-biztonsági szakember felfedezte, hogy a népszerű üzenetküldő alkalmazást egy fertőzött GIF segítségével térdre lehet kényszeríteni.

​Zsarolóvírus okozott 95 millió dolláros kárt egy dán cégnek

Még mindig nem épült fel teljesen a szeptember elejei zsarolóvírusos támadásból a dán Demant, amelynek friss pénzügyi jelentése szerint az incidens összesen 95 millió dolláros kárt okozott.

hirdetés
Közösség
1