Új központot nyitott a Kaspersky

​A Kaspersky újabb központot nyitott, ezúttal Madridban. A vállalat tovább küzd a bizalom helyreállítása érdekében.
 
hirdetés

A Kaspersky Globális Átláthatósági Kezdeményezésének (GTI) célja, hogy helyreállítsa, illetve megerősítse az ügyfelek bizalmát. Erre szükség is van, hiszen az elmúlt időszakban a céget sok támadás érte, számos állam szakította meg vele a kapcsolatát, vagy éppen vezetett be különféle tilalmakat a Kaspersky szoftverekkel kapcsolatban. A GTI kezdeményezés számos intézkedést tartalmaz, melyek révén külső, független kiberbiztonsági szakértők bevonásával a vállalat termékeinek, belső folyamatainak, illetve üzleti tevékenységének megbízhatósága válik ellenőrizhetővé.
 
2018 novemberében a Kaspersky megkezdte az európai felhasználók adatfeldolgozását Zürichben, és megnyitotta az iparág első Átláthatósági Központját. A svájci központ az arra felhatalmazott partnerek és a kormányzati érdekeltek számára lehetővé teszi a vállalat kódjainak, szoftverfrissítéseinek és a fenyegetések felderítési szabályainak áttekintését.
 
A svájci központtal azonban nem ért véget a GTI program, hiszen immár az Európai Union belül is működik egy létesítmény. A madridi központban a Kaspersky tájékoztatást nyújt a kormányoknak és a partnereknek a termékeiről, illetve azok megbízhatóságáról. Az új központ nemcsak a forráskód áttekintésére szolgál, hanem tájékoztató központként is üzemel, mely elősegíti a Kaspersky mérnöki és adatfeldolgozási gyakorlatának részletesebb megismerését.
 
"A bizalom és az átláthatóság alapvető tényezőkké válnak a technológiai vállalatok számára. Vissza kell állítanunk a bizalmat a vállalatok, a kormányok és az emberek közötti kapcsolatokban. A madridi központ megnyitása még egy lépés annak érdekében, hogy ez megtörténjen" - mondta Anton Shingarev, a Kaspersky alelnöke.
Vélemények
 
  1. 3

    A tcpdump kapcsán egy közepes veszélyességű biztonsági hiba látott napvilágot.

  2. 3

    Az F5 egy több termékét érintő sérülékenységről számolt be.

  3. 1

    A Fenkrib trójai nem közvetlenül okoz károkat a számítógépeken, hanem azon ártalmas programok révén, amelyeket letölt a PC-kre.

 
Partnerhírek
​Állandóan követhetők a Bluetooth eszközök

A Bluetooth kommunikációs protokoll egyik most felfedezett sérülékenysége miatt állandóan követni lehet egy eszközt.

​Vírusok ihlette művészeti kiállítás nyílt Rotterdamban

Ha az elkövetkező időszakban Hollandiában, közelebbről Rotterdamban jártok, akkor feltétlenül keressétek fel a nem túl szokványos művészeti kiállítást, ahol a legrégebbi vírusok ihlette művészeti alkotásokban gyönyörködhetünk.

hirdetés
Közösség
1