Új app védi a dolgok internetét

​A Kaspersky IoT Scanner app az otthoni, interneteléréssel rendelkező eszközök felügyeletét és biztonságát hivatott elősegíteni.
 
hirdetés
A Gartner adatai szerint jelenleg több, mint 6 milliárd IoT-eszköz van használatban világszerte, amiket egyre több kockázat övez. Ezt mutatta a Mirai botnet is, amely tavaly egy globális DDoS-támadásban jutott szerephez.
 
A Kaspersky Lab látva a problémákat, kifejlesztett egy új alkalmazást, amely jelenleg béta verzióban érhető el egyes országokban. A Kaspersky IoT Scanner felismeri a WiFi routereket, IP-kamerákat, okos TV-ket, WiFi-s nyomtatókat, NAS-adattárolókat, médiaszervereket, játékkonzolokat és természetesen a számítógépeket, tableteket, illetve okostelefonokat. Az applikáció megjegyzi ezeket, és értesíti a felhasználót, amikor új vagy már ismert készülék kapcsolódik az otthoni hálózathoz.

 
A megoldás folyamatosan keresi a készülékek biztonsági réseit is. Például, ha nem védett az otthoni WiFi-hálózat, azaz arra bárki rákapcsolódhat, akkor az alkalmazás értesíti a felhasználót, és tanácsokat ad a védelem fokozásához. Mindezek mellett akkor is figyelmeztet, ha a routerhez tartozó jelszavak nem elég erősek.
 
Arról egyelőre a Kaspersky Lab nem számolt be, hogy az új alkalmazása mikor válik végleges formában és széles körben elérhetővé.
Vélemények
 
  1. 3

    Az RSA Authentication Manager sérülékenysége XSS-alapú támadásokban juthat szerephez.

  2. 4

    Az Intel több olyan sebezhetőségről számolt be, amelyek az Intel Management Engine-t érintik.

  3. 4

    A Samba fejlesztői két biztonsági rést foltoztak be.

 
Partnerhírek
​Szaporodnak az androidos kártevők

Ebben az évben az új androidos kártevők száma eléri a 3,5 milliót. Mivel az Android a legelterjedtebb mobil operációs rendszer, a vírusok az okostelefonok háromnegyed részét veszélyeztetik.

​Miért nem elég a titkosítás?

Az adathordozók leselejtezésekor még a titkosított merevlemezeket is fertőtlenítsük felülírással, ha nem szeretnénk, hogy adataink illetlenek kezébe kerüljenek.

hirdetés
Közösség
1