Új app védi a dolgok internetét

​A Kaspersky IoT Scanner app az otthoni, interneteléréssel rendelkező eszközök felügyeletét és biztonságát hivatott elősegíteni.
 
hirdetés
A Gartner adatai szerint jelenleg több, mint 6 milliárd IoT-eszköz van használatban világszerte, amiket egyre több kockázat övez. Ezt mutatta a Mirai botnet is, amely tavaly egy globális DDoS-támadásban jutott szerephez.
 
A Kaspersky Lab látva a problémákat, kifejlesztett egy új alkalmazást, amely jelenleg béta verzióban érhető el egyes országokban. A Kaspersky IoT Scanner felismeri a WiFi routereket, IP-kamerákat, okos TV-ket, WiFi-s nyomtatókat, NAS-adattárolókat, médiaszervereket, játékkonzolokat és természetesen a számítógépeket, tableteket, illetve okostelefonokat. Az applikáció megjegyzi ezeket, és értesíti a felhasználót, amikor új vagy már ismert készülék kapcsolódik az otthoni hálózathoz.

 
A megoldás folyamatosan keresi a készülékek biztonsági réseit is. Például, ha nem védett az otthoni WiFi-hálózat, azaz arra bárki rákapcsolódhat, akkor az alkalmazás értesíti a felhasználót, és tanácsokat ad a védelem fokozásához. Mindezek mellett akkor is figyelmeztet, ha a routerhez tartozó jelszavak nem elég erősek.
 
Arról egyelőre a Kaspersky Lab nem számolt be, hogy az új alkalmazása mikor válik végleges formában és széles körben elérhetővé.
Vélemények
 
  1. 4

    A Cisco a Unified Communications esetében egy frissítést tett elérhetővé.

  2. 3

    Az Ubuntu arról számolt be, hogy a BIND DNS kapcsán egy sebezhetőséget tárt fel.

  3. 4

    A Ruby fejlesztői egy biztonsági rést foltoztak be.

 
Partnerhírek
Év eleji trójai áradat

Összességében a trójaik adják a mezőny többségét, szám szerint tíz helyből hetet foglalnak el a vírusok toplistáján.

Törvénytelenek a Facebook adatvédelmi beállításai

Túlzottan elrejti a legnépszerűbb közösségi oldal az adatvédelmi beállításokat, ez pedig nem minősül megalapozott beleegyezésnek.

hirdetés
Közösség
1