Új app védi a dolgok internetét

​A Kaspersky IoT Scanner app az otthoni, interneteléréssel rendelkező eszközök felügyeletét és biztonságát hivatott elősegíteni.
 
hirdetés
A Gartner adatai szerint jelenleg több, mint 6 milliárd IoT-eszköz van használatban világszerte, amiket egyre több kockázat övez. Ezt mutatta a Mirai botnet is, amely tavaly egy globális DDoS-támadásban jutott szerephez.
 
A Kaspersky Lab látva a problémákat, kifejlesztett egy új alkalmazást, amely jelenleg béta verzióban érhető el egyes országokban. A Kaspersky IoT Scanner felismeri a WiFi routereket, IP-kamerákat, okos TV-ket, WiFi-s nyomtatókat, NAS-adattárolókat, médiaszervereket, játékkonzolokat és természetesen a számítógépeket, tableteket, illetve okostelefonokat. Az applikáció megjegyzi ezeket, és értesíti a felhasználót, amikor új vagy már ismert készülék kapcsolódik az otthoni hálózathoz.

 
A megoldás folyamatosan keresi a készülékek biztonsági réseit is. Például, ha nem védett az otthoni WiFi-hálózat, azaz arra bárki rákapcsolódhat, akkor az alkalmazás értesíti a felhasználót, és tanácsokat ad a védelem fokozásához. Mindezek mellett akkor is figyelmeztet, ha a routerhez tartozó jelszavak nem elég erősek.
 
Arról egyelőre a Kaspersky Lab nem számolt be, hogy az új alkalmazása mikor válik végleges formában és széles körben elérhetővé.
Vélemények
 
  1. 3

    A phpMyAdmin két sebezhetőséget tartalmaz.

  2. 3

    A Dropbox Android kompatibilis mobil alkalmazását két sérülékenység sújtja.

  3. 1

    A Danabot trójai túlzottan nagy érdeklődéssel figyeli a levelező- és FTP-szoftvereket, hogy aztán azokból hitelesítő adatokat kaparintson meg.

 
Partnerhírek
Foci-vb: hamis nyereményjátékok és mezek

Az ESET szakemberei felhívták a figyelmet arra, hogy a szurkolók mellett a csalók is készen állnak az oroszországi labdarúgó-világbajnokságra, és óvatosságra intették a felhasználókat.

​Virtuális asszisztens vagy beépített ügynök?

A reklámvideók szerint a virtuális asszisztensek jelentősen megkönnyítik a mindennapjainkat. De mint minden technológiai termék esetében, a biztonságra itt is figyelnünk kell.

hirdetés
Közösség
1