Továbbfejlesztette szülői felügyeletét a Kaspersky Lab

​A gyerekeket is veszélyeztető internetes fenyegetettségek száma folyamatosan nő. Az ünnepek közeledtével pedig még nagyobb odafigyelésre van szükség a szülők részéről.
 

A szülők fele szerint a gyerekeket célzó kibertámadások száma folyamatosan nő. Eközben a harmaduk úgy érzi, hogy nem tudja kontrollálni a gyerekei online aktivitását. Pedig az iskolai vakációk alatt a gyerekek még az átlagosnál is több időt töltenek az interneten.
 
A kockázatok csökkentése érdekében a Kaspersky Lab ezúttal a Safe Search technológiáját fejlesztette tovább. Ezek használatával blokkolni lehet az olyan weboldalak megjelenítését, amelyek dohányzással, alkohollal, erőszakos jelenetekkel vagy pornográf tartalmakkal kapcsolatosak. Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy hiába keres rá a gyermek ilyen weboldalakra, azok tartalmát nem fogja megjeleníteni a készüléke vagy a számítógépe. Emellett a szülők blokkolhatják a veszélyes kereséseket, időlimitet állíthatnak be, valamint távolról is ellenőrizhetik gyerekeiket.
 
A továbbfejlesztett verzióban arra is lehetőség van, hogy a gyermek maga is lássa, hogy mennyi ideig netezhet még, és ha kell, akkor további időt kérhet a Safe Kids felületén. Ezt a szülő akár távolról is megadhatja a My Kaspersky oldalán keresztül.
 
"A gyerekek naiv világképe rendkívül sebezhető a kiberfenyegetésekkel és a veszélyes tartalmakkal szemben, amelyek elárasztják a világhálót. Éppen ezért a szülői felügyelet elengedhetetlen, főleg az iskolai szünetek alatt" - nyilatkozta Andrei Mochola, a Kaspersky Lab Consumer Business részlegének vezetője. 
Vélemények
 
  1. 3

    A Vivotek firmware frissítést adott ki egyes IP-kameráihoz.

  2. 3

    A Dell EMC RSA Archer két sérülékenységtől vált meg a legújabb frissítéseinek köszönhetően.

  3. 1

    A Priwidd trójai egy hátsó kaput létesít a fertőzött számítógépeken, és egy webszerverről fogadja a támadók utasításait.

 
Partnerhírek
Hamis szerelem a Facebookon

Tragédiába torkollott egy facebookos kamuprofil körüli eset, a féltékeny férj lelőtte az online csalók áldozatául esett feleségét.

A mobilbiztonság helyzete 2019 első félévében

Az ESET átfogó áttekintést készített arról, hogyan alakult a mobilbiztonsági helyzete a 2019-es esztendő első félévében.

hirdetés
Közösség
1