Továbbfejlesztette szülői felügyeletét a Kaspersky Lab

​A gyerekeket is veszélyeztető internetes fenyegetettségek száma folyamatosan nő. Az ünnepek közeledtével pedig még nagyobb odafigyelésre van szükség a szülők részéről.
 

A szülők fele szerint a gyerekeket célzó kibertámadások száma folyamatosan nő. Eközben a harmaduk úgy érzi, hogy nem tudja kontrollálni a gyerekei online aktivitását. Pedig az iskolai vakációk alatt a gyerekek még az átlagosnál is több időt töltenek az interneten.
 
A kockázatok csökkentése érdekében a Kaspersky Lab ezúttal a Safe Search technológiáját fejlesztette tovább. Ezek használatával blokkolni lehet az olyan weboldalak megjelenítését, amelyek dohányzással, alkohollal, erőszakos jelenetekkel vagy pornográf tartalmakkal kapcsolatosak. Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy hiába keres rá a gyermek ilyen weboldalakra, azok tartalmát nem fogja megjeleníteni a készüléke vagy a számítógépe. Emellett a szülők blokkolhatják a veszélyes kereséseket, időlimitet állíthatnak be, valamint távolról is ellenőrizhetik gyerekeiket.
 
A továbbfejlesztett verzióban arra is lehetőség van, hogy a gyermek maga is lássa, hogy mennyi ideig netezhet még, és ha kell, akkor további időt kérhet a Safe Kids felületén. Ezt a szülő akár távolról is megadhatja a My Kaspersky oldalán keresztül.
 
"A gyerekek naiv világképe rendkívül sebezhető a kiberfenyegetésekkel és a veszélyes tartalmakkal szemben, amelyek elárasztják a világhálót. Éppen ezért a szülői felügyelet elengedhetetlen, főleg az iskolai szünetek alatt" - nyilatkozta Andrei Mochola, a Kaspersky Lab Consumer Business részlegének vezetője. 
Vélemények
 
  1. 4

    Az Oracle 15 biztonsági hibát szüntetett meg a virtualizációs alkalmazásaiban.

  2. 4

    Az Oracle fontos hibajavításokat tett elérhetővé az E-Business Suite-hoz.

  3. 1

    A Tinimeti trójai egy másik kártékony program közreműködésével kerülhet fel a PC-kre, amelyeken hátsó kaput létesít.

 
Partnerhírek
​Törvény az álhírek és a zaklatás ellen

A brit kormány a közösségi oldalakat működtető vállalatokat vonná felelősségre a platformjaik segítségével terjesztett ártalmas online viselkedéséért és tartalmakért.

​EU-s GDPR vizsgálat indul a Microsoft ellen

Az ellenőrzést a holland kormány vizsgálatának eredményei indították el, mely szerint a redmondi óriás termékei nem GDPR-kompatibilisek.

hirdetés
Közösség
1