Továbbfejlesztette szülői felügyeletét a Kaspersky Lab

​A gyerekeket is veszélyeztető internetes fenyegetettségek száma folyamatosan nő. Az ünnepek közeledtével pedig még nagyobb odafigyelésre van szükség a szülők részéről.
 
hirdetés

A szülők fele szerint a gyerekeket célzó kibertámadások száma folyamatosan nő. Eközben a harmaduk úgy érzi, hogy nem tudja kontrollálni a gyerekei online aktivitását. Pedig az iskolai vakációk alatt a gyerekek még az átlagosnál is több időt töltenek az interneten.
 
A kockázatok csökkentése érdekében a Kaspersky Lab ezúttal a Safe Search technológiáját fejlesztette tovább. Ezek használatával blokkolni lehet az olyan weboldalak megjelenítését, amelyek dohányzással, alkohollal, erőszakos jelenetekkel vagy pornográf tartalmakkal kapcsolatosak. Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy hiába keres rá a gyermek ilyen weboldalakra, azok tartalmát nem fogja megjeleníteni a készüléke vagy a számítógépe. Emellett a szülők blokkolhatják a veszélyes kereséseket, időlimitet állíthatnak be, valamint távolról is ellenőrizhetik gyerekeiket.
 
A továbbfejlesztett verzióban arra is lehetőség van, hogy a gyermek maga is lássa, hogy mennyi ideig netezhet még, és ha kell, akkor további időt kérhet a Safe Kids felületén. Ezt a szülő akár távolról is megadhatja a My Kaspersky oldalán keresztül.
 
"A gyerekek naiv világképe rendkívül sebezhető a kiberfenyegetésekkel és a veszélyes tartalmakkal szemben, amelyek elárasztják a világhálót. Éppen ezért a szülői felügyelet elengedhetetlen, főleg az iskolai szünetek alatt" - nyilatkozta Andrei Mochola, a Kaspersky Lab Consumer Business részlegének vezetője. 
Vélemények
 
  1. 3

    A Linux Kernel esetében egy közepes veszélysességű sebzhetőséget kell kezelni.

  2. 3

    Az IBM Notes 9 és a Domino 9 is kapott egy-egy hibajavítást.

  3. 1

    A Whisperer trójai titkosítottan kommunikál a támadókkal, miközben teljesen kiszolgáltatottá teszi az általa megfertőzött PC-ket.

 
Partnerhírek
Meghackelték a Radioheadet

​A rockzenekar énekesének számítógépére betörő hacker 150 ezer fontot követelt

​Rúgjuk ki az adathalász teszten elbukó alkalmazottat?

Az amerikai pénzügyi vállalatoknál egyre gyakoribb, hogy az adathalász teszteken megbukó alkalmazottakat kirúgják a cégtől. Szerintünk ehelyett valamivel több türelemre és oktatásra lenne szükség.

hirdetés
Közösség
1