Továbbfejlesztette szülői felügyeletét a Kaspersky Lab

​A gyerekeket is veszélyeztető internetes fenyegetettségek száma folyamatosan nő. Az ünnepek közeledtével pedig még nagyobb odafigyelésre van szükség a szülők részéről.
 

A szülők fele szerint a gyerekeket célzó kibertámadások száma folyamatosan nő. Eközben a harmaduk úgy érzi, hogy nem tudja kontrollálni a gyerekei online aktivitását. Pedig az iskolai vakációk alatt a gyerekek még az átlagosnál is több időt töltenek az interneten.
 
A kockázatok csökkentése érdekében a Kaspersky Lab ezúttal a Safe Search technológiáját fejlesztette tovább. Ezek használatával blokkolni lehet az olyan weboldalak megjelenítését, amelyek dohányzással, alkohollal, erőszakos jelenetekkel vagy pornográf tartalmakkal kapcsolatosak. Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy hiába keres rá a gyermek ilyen weboldalakra, azok tartalmát nem fogja megjeleníteni a készüléke vagy a számítógépe. Emellett a szülők blokkolhatják a veszélyes kereséseket, időlimitet állíthatnak be, valamint távolról is ellenőrizhetik gyerekeiket.
 
A továbbfejlesztett verzióban arra is lehetőség van, hogy a gyermek maga is lássa, hogy mennyi ideig netezhet még, és ha kell, akkor további időt kérhet a Safe Kids felületén. Ezt a szülő akár távolról is megadhatja a My Kaspersky oldalán keresztül.
 
"A gyerekek naiv világképe rendkívül sebezhető a kiberfenyegetésekkel és a veszélyes tartalmakkal szemben, amelyek elárasztják a világhálót. Éppen ezért a szülői felügyelet elengedhetetlen, főleg az iskolai szünetek alatt" - nyilatkozta Andrei Mochola, a Kaspersky Lab Consumer Business részlegének vezetője. 
Vélemények
 
  1. 4

    A Microsoft a SharePoint Serverhez két újabb hibajavítást tett elérhetővé.

  2. 4

    A Microsoft rengeteg biztonsági rést foltozott be a webböngészői, különösen az Edge esetében.

  3. 2

    ​A Pots zsaroló program a rendszerfájlokon kívül minden állomány tönkretételére alkalmas, miközben még egy hamis Windows frissítést is kap a nyakába a felhasználó.

 
Partnerhírek
Lehallgathat az iPhone?

Noha az Apple nagy hangsúlyt fektet a biztonságra, még vele is megeshet, hogy hibázik. Most egy programozói hiba varázsolt lehallgató készüléket a iPhone-okból.

Az e-mailek védelme nem ér véget egy erős jelszónál

Az e-mailek fontos részei mindennapi életünknek, mégis kevesen gondolunk bele, miként biztosíthatjuk fiókjainkat a jelszavak beírásán túl.

hirdetés
Közösség
1