Több funkcióval támad a Fallchill trójai

A Fallchill trójai jogosulatlan rendszerhozzáférésben és vírusterjesztésben is segíti a kiberbűnözőket.
 
hirdetés

A Fallchill trójai alapvetően két céllal fertőzi a számítógépeket. Egyrészt egy hátsó kaput nyit azokon, és ilyen módon jogosulatlan távoli rendszerhozzáférést biztosít a támadók számára. Másrészt pedig szerepet vállal a már amúgy is fertőzött rendszerek további kártékony kódokkal történő elhalmozásában. Azaz többlépcsős támadások lebonyolítását is elősegítheti.
 
A kártékony program kapcsán meg kell jegyezni, hogy az rendelkezik egy olyan összetevővel, amelynek segítségével rendszerinformációkat tud lekérdezni, illetve kiszivárogtatni. Így például az operációs rendszer legfontosabb paramétereit, a számítógép nevét, valamint felhasználóneveket is képes eljuttatni a terjesztőihez. Ők pedig ezen információk birtokában utasíthatják a kártevőt további nemkívánatos műveletek elvégzésére.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A pfSense esetében egy közepes veszélyességű biztonsági hiba látott napvilágot.

  2. 3

    Az Apple legutóbbi frissítésével az AirPort Base Station tehető biztonságosabbá.

  3. 2

    ​A Blasqui.A féreg egy összetett kártékony program, amely cserélhető meghajtókon és hálózati megosztásokon keresztül is terjed.

 
Partnerhírek
Hamis kriptovaluta appok kerülik meg a Google védelmét

Az ESET szakemberei olyan hamis kriptovaluta alkalmazásokat fedeztek fel, amelyek eddig még nem látott technikával játsszák ki az SMS-alapú kétfaktoros azonosítást (2FA), megkerülve a Google nemrégiben életbelépett korlátozásait.

​A G DATA bőrébe bújna egy kártevő

A G DATA elemzői egy olyan kártevőt fedeztek fel, amely a G DATA ikonjával él vissza, és a német biztonsági megoldásnak igyekszik álcázni magát.

hirdetés
Közösség
1