Több funkcióval támad a Fallchill trójai

A Fallchill trójai jogosulatlan rendszerhozzáférésben és vírusterjesztésben is segíti a kiberbűnözőket.
 

A Fallchill trójai alapvetően két céllal fertőzi a számítógépeket. Egyrészt egy hátsó kaput nyit azokon, és ilyen módon jogosulatlan távoli rendszerhozzáférést biztosít a támadók számára. Másrészt pedig szerepet vállal a már amúgy is fertőzött rendszerek további kártékony kódokkal történő elhalmozásában. Azaz többlépcsős támadások lebonyolítását is elősegítheti.
 
A kártékony program kapcsán meg kell jegyezni, hogy az rendelkezik egy olyan összetevővel, amelynek segítségével rendszerinformációkat tud lekérdezni, illetve kiszivárogtatni. Így például az operációs rendszer legfontosabb paramétereit, a számítógép nevét, valamint felhasználóneveket is képes eljuttatni a terjesztőihez. Ők pedig ezen információk birtokában utasíthatják a kártevőt további nemkívánatos műveletek elvégzésére.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A Microsoft a SharePoint Serverhez két újabb hibajavítást tett elérhetővé.

  2. 4

    A Microsoft rengeteg biztonsági rést foltozott be a webböngészői, különösen az Edge esetében.

  3. 2

    ​A Pots zsaroló program a rendszerfájlokon kívül minden állomány tönkretételére alkalmas, miközben még egy hamis Windows frissítést is kap a nyakába a felhasználó.

 
Partnerhírek
Lehallgathat az iPhone?

Noha az Apple nagy hangsúlyt fektet a biztonságra, még vele is megeshet, hogy hibázik. Most egy programozói hiba varázsolt lehallgató készüléket a iPhone-okból.

Az e-mailek védelme nem ér véget egy erős jelszónál

Az e-mailek fontos részei mindennapi életünknek, mégis kevesen gondolunk bele, miként biztosíthatjuk fiókjainkat a jelszavak beírásán túl.

hirdetés
Közösség
1