Több funkcióval támad a Fallchill trójai

A Fallchill trójai jogosulatlan rendszerhozzáférésben és vírusterjesztésben is segíti a kiberbűnözőket.
 

A Fallchill trójai alapvetően két céllal fertőzi a számítógépeket. Egyrészt egy hátsó kaput nyit azokon, és ilyen módon jogosulatlan távoli rendszerhozzáférést biztosít a támadók számára. Másrészt pedig szerepet vállal a már amúgy is fertőzött rendszerek további kártékony kódokkal történő elhalmozásában. Azaz többlépcsős támadások lebonyolítását is elősegítheti.
 
A kártékony program kapcsán meg kell jegyezni, hogy az rendelkezik egy olyan összetevővel, amelynek segítségével rendszerinformációkat tud lekérdezni, illetve kiszivárogtatni. Így például az operációs rendszer legfontosabb paramétereit, a számítógép nevét, valamint felhasználóneveket is képes eljuttatni a terjesztőihez. Ők pedig ezen információk birtokában utasíthatják a kártevőt további nemkívánatos műveletek elvégzésére.
 
Vélemények
 
  1. 3

    Az Asterisk egy olyan hibát tartalmaz, amely az általa biztosított szolgáltatások összeomlását idézheti elő.

  2. 3

    Az Adobe a Photoshophoz egy biztonsági frissítést adott ki.

  3. 1

    Az Azorult trójai a Windows újraindításáig életképes, de addig rengeteg értékes adattól tudja megszabadítani a fertőzött számítógépet.

 
Partnerhírek
A G DATA csatlakozott a kiberbűnözés ellenes globális koalícióhoz

A Cybersecurity Tech Accord több mint 60 technológiai céget átfogó iparági kezdeményezés, melyhez most a G DATA is csatlakozott.

A bizalom az új valuta

Tudta, hogy ma egyetlen új autó informatikai rendszere legalább annyira összetett, mint egy teljes középvállalaté?

hirdetés
Közösség
1