Több funkcióval támad a Fallchill trójai

A Fallchill trójai jogosulatlan rendszerhozzáférésben és vírusterjesztésben is segíti a kiberbűnözőket.
 

A Fallchill trójai alapvetően két céllal fertőzi a számítógépeket. Egyrészt egy hátsó kaput nyit azokon, és ilyen módon jogosulatlan távoli rendszerhozzáférést biztosít a támadók számára. Másrészt pedig szerepet vállal a már amúgy is fertőzött rendszerek további kártékony kódokkal történő elhalmozásában. Azaz többlépcsős támadások lebonyolítását is elősegítheti.
 
A kártékony program kapcsán meg kell jegyezni, hogy az rendelkezik egy olyan összetevővel, amelynek segítségével rendszerinformációkat tud lekérdezni, illetve kiszivárogtatni. Így például az operációs rendszer legfontosabb paramétereit, a számítógép nevét, valamint felhasználóneveket is képes eljuttatni a terjesztőihez. Ők pedig ezen információk birtokában utasíthatják a kártevőt további nemkívánatos műveletek elvégzésére.
 
Vélemények
 
  1. 3

    Az RSA Authentication Manager több olyan hibát tartalmaz, amelyek XSS-alapú támadásokat tehetnek lehetővé.

  2. 3

    Az Apache HTTPD biztonsági hibája szolgáltatásmegtagadási támadásokat segíthet elő.

  3. 1

    A Zexlex trójainak egy célja van: szabad bejárást biztosítani a támadók számára a fertőzött számítógépekbe.

Partnerhírek
Kézzel írták a járatinformációkat - zsarolóvírus miatt

​Zsarolóvírusos támadás miatt a bristoli repülőtér utastájékoztató információs táblái nem működtek, helyette kézzel írott információs táblákon tájékoztatták az utasokat.

Egyszerűen feltörhető a gyenge jelszóval védett wifi hálózat

Relatíve egyszerűen feltörhető a wifi hálózatok jelszava, ezért a következő szabvány érkezéséig azt javasoljuk, mindenki hosszabb és bonyolultabb jelszóval védje helyi hálózatát.

hirdetés
Közösség
1