Titkosított naptárt fejleszt a ProtonMail

​A ProtonMail elérhetővé tette a titkosított naptár szolgáltatását, igaz egyelőre csak tesztverzióban.
 

A ProtonMail egyre nagyobb népszerűségnek örvend a titkosított e-mail szolgáltatásának köszönhetően. Ugyanakkor manapság már nem elég csupán az elektronikus levelezés biztosítása ahhoz, hogy a felhasználók maradéktalanul elégedettek legyenek. Érezte ezt a ProtonMail csapata is, amely úgy határozott, hogy az e-mail szolgáltatás után a felhasználók által leggyakrabban kért megoldások kifejlesztésére helyezi a hangsúlyt. Ezek közül pedig a legégetőbbnek egy biztonságos naptár számít - a legtöbb ProtonMail ügyfél leginkább ezt szeretné látni a funkciók között.
 
A fejlesztők haladnak is a ProtonCalendar névre keresztelt szolgáltatás fejlesztésével. Igaz nem rohamtempóban készül az újdonság, hiszen az jelenleg még csak béta kiadásban látott napvilágot. Jelenleg csak a fizetős szolgáltatások igénybe vevői próbálhatják ki a végponttól végpontig terjedő titkosítással felvértezett naptárat. Egyelőre a webes változat vált használhatóvá, de természetesen érkeznek majd az Android és iOS kompatibilis verziók, illetve az ezekhez tartozó mobil appok is.
 
A ProtonCalendar jelenleg alkalmas naptárbejegyzések rögzítésére, amelyekhez leírások, illetve résztvevők köthetők. Támogatott az emlékeztetők kezelése, illetve az események napi, heti és havi szintű ismétlődésének beállítása. Az ígéretek szerint még a végleges kiadás előtt érkeznek az események megosztására, illetve a résztvevők meghívására alkalmas funkciók is.
 
Egy kis tervezgetés
 
A ProtonMail idén a naptár szolgáltatás mellett nagy hangsúly kíván helyezni a ProtonDrive nevű megoldásának fejlesztésére. Ez titkosított dokumentumtárolásra ad lehetőséget, és természetesen lesz mód a biztonságos fájlmegosztásra is. E fejlesztések pontos ütemterve azonban egyelőre nem került nyilvánosságra.
Vélemények
 
  1. 4

    A Google elérhetővé tette az Android júliusi hibajavításait.

  2. 3

    A Mozilla egy közepes veszélyességű biztonsági rést foltozott be a Firefox kapcsán.

  3. 1

    A Devilshadow trójai sok funkcióval képes támogatni a kiberbűnözők által végrehajtott károkozásokat.

 
Partnerhírek
Az ESET kutatói feltérképezték a katonai és diplomáciai célpontokat támadó InvisiMole csoport működését

Az InvisiMole új kampányát vizsgálva az ESET kutatóinak sikerült feltárniuk a csoport frissített eszközkészletét, valamint a Gamaredon hackercsoporttal való szoros együttműködésük részleteit is.

​LinkedIn-en keresztül támadó hackereket lepleztek le az ESET kutatói

Álláshirdetésnek álcázott adathalász támadásokat lepleztek le az ESET kutatói, melyek vélhetően az észak- koreai illetőségű Lazarus csoporthoz köthetők.

hirdetés
Közösség