Szeretik az online játékokat a kiberbűnözők

Az online játékok rendkívül jövedelmezőek az ezzel foglalkozó vállalatok számára. Jelenleg több online regisztráció van, mint valaha.
 
hirdetés
A Kaspersky Lab legfrissebb kutatása szerint az emberek 53 százaléka játszik rendszeresen online. Ezért aztán ebből a „buliból” a kiberbűnözők sem akarnak kimaradni. Különösen a felhasználói profilokhoz tartozó hitelesítő adatok eladásából jutnak pénzhez. Emellett a feltört fiókokból egyéb személyes adatokat, illetve bankkártya információkat is bezsebelhetnek, amiért az internetes feketepiacon szép summát kaphatnak.

Mivel az embereknek több mint a fele játszik online rendszeresen, ezért a kiberbűnözőknek nincs nehéz dolga, rengeteg célpont közül válogathatnak. A játékok hozzánőnek a gamerek mindennapjaihoz, sokszor éjszakákat áldoznak fel, időt és pénzt sem kímélve, hogy szinteket lépjenek egy-egy játékban. Ezért komoly bosszúságot jelenthet egy felhasználó számára a fiókjának meghackelése.
Manapság már nemcsak otthoni tevékenység, hanem sok ember számára abszolút a mindennapok része a netes játék, amit az is jelez, hogy háromból egy játékos majdnem minden nap az okostelefonján keresztül is játszik. A felhasználók közel negyede használ nyilvános WiFi hálózatot játék közben, miközben 56 százalékuk semmilyen biztonsági megoldást nem alkalmaz.

„Az interneten elérhető személyes információk kincsesbányák a számtógépes bűnözőknek. Manapság számtalan lehetőségük van a visszaélésre, és könnyedén értékesíthetik adatainkat a feketepiacon. Az online játékosok – legyenek amatőrök vagy profik – jogosan aggódnak amiatt, hogy feltörhetik a fiókjaikat. Ez egy olyan probléma, amivel mindennap találkozhatnak azok a felhasználók, akik nem gondoskodnak megfelelő védelemről. Néhány óvintézkedéssel megelőzhetők ezek a gondok, például egy erős jelszó és egy korszerű biztonsági program használatával”

– mondta Andrei Mochola, a Kaspersky Lab részlegvezetője. 
Vélemények
 
  1. 3

    Az IBM DB2 kapcsán több biztonsági hibajavítás is letölthetővé vált.

  2. 3

    Az Apache ZooKeeper sebezhetősége adatmanipulációra adhat lehetőséget.

  3. 3

    A Joomla! fejlesztői két biztonsági rést foltoztak be.

 
Partnerhírek
Kvantumszámítógép forgatja fel a titkosítás és a kriptovaluták világát

Földi halandónak egyelőre túl bonyolult dolog kvantumszámítógépet építenie, ám szakértők szerint öt éven belül annyira elterjednek ezek az eszközök, hogy gyökerestül felforgatják az életünket.

Turla Mosquito – dominálnak az általános eszközök

A Turla egy hírhedt kémcsoport, amely már legalább tíz éve tevékenykedik. A csoport először még 2008-ban tűnt fel, amikor betört az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának rendszerébe.

hirdetés
Közösség
1