Szépek a kilátások az információbiztonsági piacon

​Idén több mint 10 százalékkal növekedhet az információbiztonsági technológiák és szolgáltatások piaca.
 

A Gartner kiadta az információbiztonsági piacra vonatkozó legfrissebb előrejelzéseit, amelyek arra engednek következtetni, hogy idén jelentősebb növekedés lehet e szegmensben, mint 2020-ban volt. Az elmúlt évben az információbiztonsági és kockázatkezelési megoldások, szolgáltatások piaca 6 százalékkal bővült, míg a mostani jóslatok 2021-re 12,4 százalékos növekedést vetítenek előre. 

A kutatók a szóban forgó piacot kisebb részekre bontották, és megállapították, hogy idén is egyértelműen a biztonsági szolgáltatásokra fogják költeni a legtöbbet a szervezetek. Ebbe beleértendők egyebek mellett a konzultációs, támogatási, megvalósítási és az egyéb kiszervezett védelmi szolgáltatások is. A piac második legnagyobb szeletét az infrastruktúrák közvetlen védelme adja majd, míg a harmadik helyre a hálózatbiztonsági eszközök kerültek. Mindezek mögött nem sokkal maradnak le az azonosság- és hozzáféréskezelő megoldások sem. 

Érdekesség, hogy az előrejelzések szerint a vizsgált piaci szegmensek tekintetében idén is a legkisebb forgalom a felhő alapú biztonsághoz fog kapcsolódni. Ugyanakkor ez az a piac, amely a legintenzívebb fejlődésnek néz elébe a maga 42 százalékos növekedési kilátásával. A Gartner úgy véli, hogy a szervezetek ebből a szempontból még mindig nem békültek ki teljesen a nyilvános cloud és SaaS szolgáltatásokkal, de ez a jövőben gyökeresen megváltozhat. 


Forrás: Gartner

A kutatók hozzátették, hogy jelentős potenciált látnak a biztonsági tevékenységek automatizálására alkalmas technológiákban, és nem utolsó sorban a gépi tanulás védelmi célokra történő felhasználásában. 
Vélemények
 
  1. 4

    A Google ismét veszélyes biztonsági réseket foltozott be a Chrome böngészőn.

  2. 3

    Az Apple egy hibajavítást tett elérhetővé az iMovie alkalmazáshoz.

  3. 3

    Az AstroLocker egy meglehetősen komplex működésű zsarolóvírus, amely fájlok titkosításával okoz károkat.

 
Partnerhírek
A stalkerware alkalmazások veszélyei

​A stalkerware alkalmazások veszélynek teszik ki a megfigyelt áldozatokat, de az utánuk kémkedőket is.

Több lábon álló szakember lett az "Év információbiztonsági újságírója"

2021. május 31, Budapest – A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2006-ban alapította meg az "Év információbiztonsági újságírója" címet, melyet minden évben nyílt pályázati felhívás keretében hirdet meg.

hirdetés
Közösség