Szépek a kilátások az információbiztonsági piacon

​Idén több mint 10 százalékkal növekedhet az információbiztonsági technológiák és szolgáltatások piaca.
 

A Gartner kiadta az információbiztonsági piacra vonatkozó legfrissebb előrejelzéseit, amelyek arra engednek következtetni, hogy idén jelentősebb növekedés lehet e szegmensben, mint 2020-ban volt. Az elmúlt évben az információbiztonsági és kockázatkezelési megoldások, szolgáltatások piaca 6 százalékkal bővült, míg a mostani jóslatok 2021-re 12,4 százalékos növekedést vetítenek előre. 

A kutatók a szóban forgó piacot kisebb részekre bontották, és megállapították, hogy idén is egyértelműen a biztonsági szolgáltatásokra fogják költeni a legtöbbet a szervezetek. Ebbe beleértendők egyebek mellett a konzultációs, támogatási, megvalósítási és az egyéb kiszervezett védelmi szolgáltatások is. A piac második legnagyobb szeletét az infrastruktúrák közvetlen védelme adja majd, míg a harmadik helyre a hálózatbiztonsági eszközök kerültek. Mindezek mögött nem sokkal maradnak le az azonosság- és hozzáféréskezelő megoldások sem. 

Érdekesség, hogy az előrejelzések szerint a vizsgált piaci szegmensek tekintetében idén is a legkisebb forgalom a felhő alapú biztonsághoz fog kapcsolódni. Ugyanakkor ez az a piac, amely a legintenzívebb fejlődésnek néz elébe a maga 42 százalékos növekedési kilátásával. A Gartner úgy véli, hogy a szervezetek ebből a szempontból még mindig nem békültek ki teljesen a nyilvános cloud és SaaS szolgáltatásokkal, de ez a jövőben gyökeresen megváltozhat. 


Forrás: Gartner

A kutatók hozzátették, hogy jelentős potenciált látnak a biztonsági tevékenységek automatizálására alkalmas technológiákban, és nem utolsó sorban a gépi tanulás védelmi célokra történő felhasználásában. 
Vélemények
 
  1. 4

    A Google Chrome egy újabb biztonsági frissítést kapott.

  2. 4

    A Vim fejlesztők egy tucat biztonsági hibát szüntettek meg.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
Elegendő-e a VPN az online életünk védelmére?

5 gyakori kérdésre válaszolnak az ESET szakemberei a VPN megoldásokkal kapcsolatban.

Öt módszer, melyekkel a kiberbűnözők ellophatják a bankkártya adatokat

Az ESET kiberbiztonsági szakértői bemutatnak néhányat a leggyakoribb módszerek közül, amelyekkel a hackerek megszerezhetik a bankkártyák adatait, egyúttal tippeket adnak arra is, hogyan védhetők ki ezek a támadások.

hirdetés
Közösség