Szaporodnak a mobil fenyegetettségek

​Tavaly a szervezetek túlnyomó többségét érte olyan biztonsági fenyegetettség, amely különféle mobil eszközökön keresztül jelentett kockázatot.
 

A Check Point kiadta a mobilbiztonsági jelentését, amely áttekintést ad a mobil kártékony programokra, az eszközök sérülékenységeire és a kibertámadásokra vonatkozó legfontosabb trendekről. Ugyanakkor bemutatja azt is, hogy a szervezetek milyen módon tudják megvédeni magukat a jelen és a jövő összetett mobil fenyegetéseivel szemben.
 
Az eddig is tudott volt, hogy a pandémia miatt a távoli munkavégzésre való tömeges átállás drámai növekedést vont maga után a mobil eszközök elleni támadások terén. Ugyanakkor a Check Point elemzése arra világított rá, hogy ennek eredményeként a szervezetek nem kevesebb mint 97 százalékának kellett szembe néznie különböző mobil fenyegetésekkel.
 
2020 során majd minden szervezet legalább egy alkalommal tapasztalt mobil eszközöket célzó, kártékony programokon alapuló támadást. Ezen támadások 93 százaléka során az elkövetők arra próbálták rávenni a felhasználókat, hogy fertőzött weboldalakon vagy URL-eken keresztül telepítsenek kártékony alkalmazásokat. A vállalatok 46 százalékánál pedig legalább egy alkalmazott ténylegesen töltött is le ártalmas programot a mobiljára.
 
A biztonsági cég szerint világszerte minden negyedik mobil eszköz sérülékeny. Ezért sürgető lenne az elérhető hibajavítások mielőbbi telepítése, és a mobil eszközök patch managementbe történő bevonása.
 

"2020 során azt tapasztaltuk, hogy a mobil eszközökkel kapcsolatos fenyegetések köre tovább növekedett, majd minden szervezetet ért valamilyen támadás"

- mondta Neatsun Ziv, a Check Point elnök-helyettese.
 
"Látható, hogy még összetettebb fenyegetések lesznek a jövőben. A kiberbűnözők továbbra is fejlesztik és adaptálják technikáikat, hogy kihasználják egyre növekvő függésünket a mobil eszközök használatától. A vállalatoknak mobil készülékek védelmét biztosító megoldásokat kell bevezetniük, melyek zökkenőmentesen védik az eszközöket a fejlett fenyegetésekkel szemben. A felhasználóknak pedig óvatosnak kell lenniük" - tette hozzá a szakember.
Vélemények
 
  1. 4

    A Google ismét veszélyes biztonsági réseket foltozott be a Chrome böngészőn.

  2. 3

    Az Apple egy hibajavítást tett elérhetővé az iMovie alkalmazáshoz.

  3. 3

    Az AstroLocker egy meglehetősen komplex működésű zsarolóvírus, amely fájlok titkosításával okoz károkat.

 
Partnerhírek
A stalkerware alkalmazások veszélyei

​A stalkerware alkalmazások veszélynek teszik ki a megfigyelt áldozatokat, de az utánuk kémkedőket is.

Több lábon álló szakember lett az "Év információbiztonsági újságírója"

2021. május 31, Budapest – A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2006-ban alapította meg az "Év információbiztonsági újságírója" címet, melyet minden évben nyílt pályázati felhívás keretében hirdet meg.

hirdetés
Közösség