Szaporodnak a mobil fenyegetettségek

​Tavaly a szervezetek túlnyomó többségét érte olyan biztonsági fenyegetettség, amely különféle mobil eszközökön keresztül jelentett kockázatot.
 

A Check Point kiadta a mobilbiztonsági jelentését, amely áttekintést ad a mobil kártékony programokra, az eszközök sérülékenységeire és a kibertámadásokra vonatkozó legfontosabb trendekről. Ugyanakkor bemutatja azt is, hogy a szervezetek milyen módon tudják megvédeni magukat a jelen és a jövő összetett mobil fenyegetéseivel szemben.
 
Az eddig is tudott volt, hogy a pandémia miatt a távoli munkavégzésre való tömeges átállás drámai növekedést vont maga után a mobil eszközök elleni támadások terén. Ugyanakkor a Check Point elemzése arra világított rá, hogy ennek eredményeként a szervezetek nem kevesebb mint 97 százalékának kellett szembe néznie különböző mobil fenyegetésekkel.
 
2020 során majd minden szervezet legalább egy alkalommal tapasztalt mobil eszközöket célzó, kártékony programokon alapuló támadást. Ezen támadások 93 százaléka során az elkövetők arra próbálták rávenni a felhasználókat, hogy fertőzött weboldalakon vagy URL-eken keresztül telepítsenek kártékony alkalmazásokat. A vállalatok 46 százalékánál pedig legalább egy alkalmazott ténylegesen töltött is le ártalmas programot a mobiljára.
 
A biztonsági cég szerint világszerte minden negyedik mobil eszköz sérülékeny. Ezért sürgető lenne az elérhető hibajavítások mielőbbi telepítése, és a mobil eszközök patch managementbe történő bevonása.
 

"2020 során azt tapasztaltuk, hogy a mobil eszközökkel kapcsolatos fenyegetések köre tovább növekedett, majd minden szervezetet ért valamilyen támadás"

- mondta Neatsun Ziv, a Check Point elnök-helyettese.
 
"Látható, hogy még összetettebb fenyegetések lesznek a jövőben. A kiberbűnözők továbbra is fejlesztik és adaptálják technikáikat, hogy kihasználják egyre növekvő függésünket a mobil eszközök használatától. A vállalatoknak mobil készülékek védelmét biztosító megoldásokat kell bevezetniük, melyek zökkenőmentesen védik az eszközöket a fejlett fenyegetésekkel szemben. A felhasználóknak pedig óvatosnak kell lenniük" - tette hozzá a szakember.
Vélemények
 
  1. 3

    A Drupal fejlesztői öt biztonsági réstől számoltak be.

  2. 4

    A Microsoft elérhetővé tette a Windows szeptemberi hibajavításait.

  3. 3

    ​A Lockbit.YEB zsarolóvírus a szerverek és a szerveralkalmazások esetében is komoly pusztításra képes.

 
Partnerhírek
Milliárdnyi kibertámadás fenyegeti a rendszereket

Az ESET legújabb zsarolóvírus riportja 71 milliárd távoli hozzáférést célzó támadásról számol be.

​Miért fontos letakarni gyermekeink webkameráját?

Laptopok, okostelefonok és táblagépek - az okoseszközök többségének már van beépített kamerája.

hirdetés
Közösség