Sürgős frissítésre szorulnak a Lexmark nyomtatói

​A Lexmark egy súlyos biztonsági hiba miatt adott ki figyelmeztetést. A sebezhetőség több mint 100 különféle nyomtatótípust érint.
 

Ahogy arról a Biztonságportál Prémiumon már beszámoltunk, a Lexmark egy kritikus veszélyességű sérülékenységre hívta fel a figyelmet, és egyben tette elérhetővé azokat a firmware frissítéseket, amik révén befoltozható a biztonsági rés. 

A gyártó közleménye szerint a sérülékenység 9-es veszélyességi besorolást kapott a CVSS szerinti 10-es skálán. A biztonsági hiba jogosulatlan távoli kódfuttatást tehet lehetővé a támadók számára. Mivel a Lexmark érintett nyomtatói közül sok vállalati célú felhasználásra készül, ezért a sebezhetőség közvetett módon akár teljes céges hálózatokban, illetve hálózati szegmensekben is problémákhoz vezethet. 

A Lexmark vizsgálata arra is fényt derített, hogy a sérülékenység kihasználásához szükséges exploit kódok már elérhetővé váltak az interneten, de az eddigi adatok alapján a biztonsági hiba kihasználása még nem kezdődött meg intenzíven a kiberbűnözők körében. Ettől függetlenül az elérhetővé vált firmware frissítések telepítését nem célszerű halogatni. 

A több mint 100 nyomtatótípust érintő sérülékenységről további részletek a gyártó közleményében, illetve a Biztonságportál Prémiumon olvashatók.
Vélemények
 
  1. 4

    A cURL több biztonsági hiba miatt szorul frissítésre.

  2. 3

    Az OpenSSH fejlesztői két biztonsági rendellenességről számoltak be.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
​ChatGPT mint fegyver?

Az ESET szerint elhárulnak a nyelvi akadályok a csalók elől, de azért marad 10 árulkodó jel.

Folytatják kibertámadásaikat az orosz hackercsoportok

Az Oroszországhoz köthető APT-csoportok folyamatosan indítják kibertámadásaikat Ukrajna ellen törlőprogramok és zsarolóvírusok felhasználásával.

hirdetés
Közösség