Súlyos támadásról számolt be a PayPal

A PayPal jelezte, hogy az egyik leányvállalatánál 1,6 millió személy adatához fértek hozzá feketekalapos hackerek.
 
hirdetés
A PayPallal kapcsolatos biztonsági hírek hamar címlapokra kerülnek, ami nem véletlen, hiszen a vállalat roppant nagy mennyiségű bizalmas adatot kezel. Mind személyes, mind pénzügyi adatokban dúskál, ezért egy incidens nagyon komoly és széles körű problémákat idézhet elő. A vállalat ezúttal egy olyan biztonsági eseményt hozott nyilvánosságra, amely az egyik leányvállalatának rendszerét sújtotta.
 
A történtek következtében 1,6 millió személy adata szivároghatott ki attól a TIO Networks nevű kanadai vállalattól, amelyet idén nyáron vásárolt fel a PayPal 230 millió dollárért. Azt egyelőre nem lehet pontosan tudni, hogy milyen adatokhoz fértek hozzá illetéktelenek, de egyes hírek szerint bank- és hitelkártya adatok, valamint egyes esetekben társadalombiztosítási számok is kikerültek a célkeresztbe állított adatbázisból.
 
A PayPal nyomatékosította, hogy a TIO Networks hálózata teljes mértékben szeparált a saját hálózatától, tehát a kizárólag PayPalon regisztrált felhasználók adatai nem voltak veszélyben. A cég már kiküldte az értesítőket az érintett személyeknek, akiknek egyúttal hitelkártya-monitorozó szolgáltatásra is előfizetett.
 
A TIO-val kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy jelenleg több mint 10 ezer olyan vállalatot szolgál ki, amelyek a cég rendszerein keresztül teszik lehetővé az ügyfeleik számára a számlák kifizetését és kezelését. A TIO-t összesen több mint 16 millió személy használja, vagyis a támadóknak a felhasználói fiókok tizedéhez sikerült hozzáférést szerezniük.
Vélemények
 
  1. 3

    A Tenable SecurityCenter két sérülékenység miatt szorul frissítésre.

  2. 3

    A PostgreSQL fejlesztői egy biztonsági rést foltoztak be.

  3. 3

    A Juniper Junos egy hálózatkezelési hiba miatt eshet támadások áldozatává.

 
Partnerhírek
Beszállítótól kerülhettek volna ki a Tesla, Fiat, VW adatai

​Egy nagy szervezet adataihoz legkönnyebb partnerei kevésbé védett kapuin keresztül bejutni. Ez a tény nemrég egy sor autógyártó számára vált majdnem igazi rémálommá.

6 tipp a biztonságos nyaraláshoz

​Legyen az a Balaton vagy a horvát tengerpart, a legtöbben a nyaralásra is magukkal viszik az okostelefonjukat és akár a notebookjukat.

hirdetés
Közösség
1