Súlyos hibát javított a Fortinet

​A Fortinet egy kritikus veszélyességű, nulladik napi biztonsági hiba miatt adott ki egy fontos közleményt.
 

Ahogy arról a Biztonságportál Prémium weboldalain már beszámoltunk, a Fortinet FortiOS-ben egy súlyos biztonsági hibára derült fény. A sérülékenység ellenszere már rendelkezésre áll, amelyet célszerű minél előbb telepíteni, mivel a sebezhetőség kihasználása megkezdődött alvilági körökben. A gyártónak tudomása van olyan támadásokról, amelyekben a szóban forgó sérülékenység is szerephez jutott.
 
A biztonsági hibát a FortiOS SSL-VPN funkcióját megvalósító egyik összetevő (sslvpnd) tartalmazza, és speciálisan szerkesztett hálózati kérésekkel válhat kihasználhatóvá. Ez esetekben az érintett eszköz összeomolhat, vagy a támadó számára jogosulatlan távoli kódfuttatásra nyílik lehetőség anélkül, hogy előzetesen authentikálnia kellene magát.
 
Mint kiderült, az Olympe Cyberdefense által felfedezett biztonsági rést a Fortinet a FortiOS 7.2.3 esetében már november 28-án megszüntette, de azóta további, javított kiadások is elérhetővé váltak:
 • FortiOS 7.0.9
 • FortiOS 6.4.11
 • FortiOS 6.2.12
 
A Fortinet minden érintett üzemeltető számára a mielőbbi frissítést javasolta. Amíg erre bármilyen ok miatt nem lehet sort keríteni, addig az SSL-VPN funkció lehetőségek szerinti letiltása, vagy legalább annak IP-szintű korlátozása tanácsolható.
Vélemények
 
 1. 4

  A Zimbra fejlesztői számos biztonsági rést foltoztak be.

 2. 3

  Az IBM Tivoli Network Manager (ITNM) egy biztonsági hiba miatt kapott frissítést.

 3. 1

  ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
Hogyan lopják el adatainkat a hackerek?

Egy 2022-es jelentés szerint 24 milliárd felhasználónév és jelszó kombináció kering a kiberbűnözői piacon, ami 65 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest.

A technológiai szektor kevéssé bízik a saját kiberbiztonsági ismereteiben

Miközben a fenyegetés napról napra nagyobb, a kibervédelmi ismeretek hiánya miatt a vállalatok egyre kiszolgáltatottabbá válnak.

hirdetés
Közösség