Sötét kristály, avagy a kiberbűnözők kedvelt fegyvere

​A DarkCrystal nevű trójai program egyre kelendőbb alvilági körökben, aminek oka, hogy viszonylag olcsón biztosít széles körű funkcionalitást a csalók számára.
 

A BlackBerry biztonsági kutatói egy érdekes kártékony programról számoltak be, amely 2019 óta egyre nagyobb tért hódít magának. Teszi mindezt annak ellenére, hogy az eddigi információk szerint mindössze egyetlen fejlesztő áll mögötte, aki egymaga bővíti a szerzeményt, és végzi annak értékesítést. Merthogy a DarkCrystal nevű trójait nem közvetlenül a készítője használja a támadások során, hanem áruba bocsátotta azt az egyik orosz alvilági fórumon.

 
 
  1. 3

    Az Apache Tomcat egy közepes veszélyességű hiba miatt kapott frissítést.

  2. 4

    Az Edge webböngésző megkapta az újabb biztonsági frissítését.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
Új, hálózati szintű megoldás a távközlési és internetszolgáltatók számára

Az új ESET NetProtect védi az ügyfelek Telco- és ISP-hálózatokhoz csatlakoztatott eszközeit a rosszindulatú webtartományoktól, a rosszindulatú szoftverektől, adathalászoktól és nem kívánt tartalmaktól.

​Zero Trust egyszerűen a Balasys és a One Identity megoldásaival

A Balasys, a közép-európai régió egyik legjelentősebb kiberbiztonsági szoftvergyártója saját fejlesztésű és disztributált termékekből álló Zero Trust portfolióját a One Identity legújabb megoldásaival egészíti ki.

hirdetés
Közösség