Sorozatos kibertámadások érik a Toyotát

​A Toyota közölte, hogy a Japán informatikai infrastruktúráját egy jelentős adatbiztonsági incidens sújtotta. Több millió ügyfél adata vált kiszolgáltatottá.
 
hirdetés

A Toyota idén a kiberbűnözők célkeresztjébe került. Februárban az autógyártó ausztráliai szervezeti egységeit érte egy célzott támadás, amelynek következtében rendszerek bénultak meg. Március 19-én a gyártó Tájföldön és Vietnámban észlelt újabb támadásokat, majd március 21-én egy újabb, a korábbiaknál komolyabb incidens történt Japánban.
 
Az eddigi vizsgálatok szerint az elkövetők japán ügyfelek adataihoz fértek hozzá. A célkeresztbe állított adatbázisban 3,1 millió személy neve, címe, születési dátuma és egyéb személyes adata volt megtalálható. A cég szerint bank- és hitelkártyaszámok nem kerültek veszélybe. Sőt egyelőre arra utaló jeleket sem találtak a vizsgálatokba bevont szakértők, hogy a támadók valóban ki is szivárogtatták a rengeteg adatot. Jelenleg arra van bizonyíték, hogy az adatbázishoz jogosulatlan hozzáférés történt.
 
A Toyota világszinten figyeli az eseményeket, és egyelőre nincs jele annak, hogy az említett régiókon, országokon kívül máshová is betették volna a lábukat a feketekalapos hackerek. Az észak-amerikai Toyota képviselet külön jelezte, hogy folyamatosan figyelemmel kíséri az eseményeket, és szigorúan monitorozza a hálózatokat. (A FireEye biztonsági cég azt gyanítja, hogy a Toyota elleni, összehangolt kibertámadások mögött a vietnámi kötődésű APT32 hackercsoport áll.)
 
Az autógyártó minden érintettől elnézést kért a kellemetlenségek miatt, és tudatta, hogy további védelmi intézkedéseket foganatosít a hasonló esetek elkerülése érdekében. Ezeket a szigorúbb biztonsági előírásokat nemcsak a vállalat közvetlen infrastruktúrájára, hanem a kereskedői hálózatokra is kiterjeszti. 
Vélemények
 
  1. 3

    A pfSense esetében egy közepes veszélyességű biztonsági hiba látott napvilágot.

  2. 3

    Az Apple legutóbbi frissítésével az AirPort Base Station tehető biztonságosabbá.

  3. 2

    ​A Blasqui.A féreg egy összetett kártékony program, amely cserélhető meghajtókon és hálózati megosztásokon keresztül is terjed.

 
Partnerhírek
Hamis kriptovaluta appok kerülik meg a Google védelmét

Az ESET szakemberei olyan hamis kriptovaluta alkalmazásokat fedeztek fel, amelyek eddig még nem látott technikával játsszák ki az SMS-alapú kétfaktoros azonosítást (2FA), megkerülve a Google nemrégiben életbelépett korlátozásait.

​A G DATA bőrébe bújna egy kártevő

A G DATA elemzői egy olyan kártevőt fedeztek fel, amely a G DATA ikonjával él vissza, és a német biztonsági megoldásnak igyekszik álcázni magát.

hirdetés
Közösség
1