Sorozatos kibertámadások érik a Toyotát

​A Toyota közölte, hogy a Japán informatikai infrastruktúráját egy jelentős adatbiztonsági incidens sújtotta. Több millió ügyfél adata vált kiszolgáltatottá.
 

A Toyota idén a kiberbűnözők célkeresztjébe került. Februárban az autógyártó ausztráliai szervezeti egységeit érte egy célzott támadás, amelynek következtében rendszerek bénultak meg. Március 19-én a gyártó Tájföldön és Vietnámban észlelt újabb támadásokat, majd március 21-én egy újabb, a korábbiaknál komolyabb incidens történt Japánban.
 
Az eddigi vizsgálatok szerint az elkövetők japán ügyfelek adataihoz fértek hozzá. A célkeresztbe állított adatbázisban 3,1 millió személy neve, címe, születési dátuma és egyéb személyes adata volt megtalálható. A cég szerint bank- és hitelkártyaszámok nem kerültek veszélybe. Sőt egyelőre arra utaló jeleket sem találtak a vizsgálatokba bevont szakértők, hogy a támadók valóban ki is szivárogtatták a rengeteg adatot. Jelenleg arra van bizonyíték, hogy az adatbázishoz jogosulatlan hozzáférés történt.
 
A Toyota világszinten figyeli az eseményeket, és egyelőre nincs jele annak, hogy az említett régiókon, országokon kívül máshová is betették volna a lábukat a feketekalapos hackerek. Az észak-amerikai Toyota képviselet külön jelezte, hogy folyamatosan figyelemmel kíséri az eseményeket, és szigorúan monitorozza a hálózatokat. (A FireEye biztonsági cég azt gyanítja, hogy a Toyota elleni, összehangolt kibertámadások mögött a vietnámi kötődésű APT32 hackercsoport áll.)
 
Az autógyártó minden érintettől elnézést kért a kellemetlenségek miatt, és tudatta, hogy további védelmi intézkedéseket foganatosít a hasonló esetek elkerülése érdekében. Ezeket a szigorúbb biztonsági előírásokat nemcsak a vállalat közvetlen infrastruktúrájára, hanem a kereskedői hálózatokra is kiterjeszti. 
Vélemények
 
  1. 4

    A Google 39 biztonsági rést foltozott be a Chrome böngészőn.

  2. 4

    A Fujifilm FCR röntgen berendezései kapcsán egy súlyos sérülékenységre derült fény.

  3. 1

    A Scranos trójai rootkit technikák alkalmazásával éri el, hogy nehéz legyen kiszúrni azokon a rendszereken, amelyekről adatokat lop.

 
Partnerhírek
​Törvény az álhírek és a zaklatás ellen

A brit kormány a közösségi oldalakat működtető vállalatokat vonná felelősségre a platformjaik segítségével terjesztett ártalmas online viselkedéséért és tartalmakért.

​EU-s GDPR vizsgálat indul a Microsoft ellen

Az ellenőrzést a holland kormány vizsgálatának eredményei indították el, mely szerint a redmondi óriás termékei nem GDPR-kompatibilisek.

hirdetés
Közösség
1