Soron kívül foltozott az Apple

​Az Apple soron kívüli hibajavítást adott ki három operációs rendszeréhez egy nulladik napi biztonsági hiba miatt.
 

A Google biztonsági csapata korábban egy sebezhetőségre lett figyelmes az Apple által használt WebKit összetevő kapcsán. Ezt a felfedezést jelezte is az Apple illetékesei számára, akik úgy határoztak, hogy soron kívül fogják javítani a hibát. Erre a lépésre elsősorban azért volt szükség, mert időközben kiderült, hogy a sebezhetőséget már aktívan elkezdték kihasználni a kiberbűnözők különféle károkozásokhoz. Vagyis egy nulladik napi hibát kellett minél hamarabb orvosolni.
 
Az Apple ezúttal is meglehetősen szűkszavúan nyilatkozott a sebezhetőség technikai részleteiről. Mindössze annyit közölt, hogy a sérülékenység elsősorban XSS-típusú támadásokra adhat módot. Emiatt az adatlopás, adatmanipuláció kockázatával is számolni kell. A biztonsági rés speciálisan összeállított weboldalak megtekintésekor okozhat problémát.
 
Mivel a WebKit az Apple által meglehetősen széles körben használatos, ezért a mostani rendellenesség is több operációs rendszer frissítését teszi szükségessé. A hiba az alábbi rendszer kiadások telepítésével szüntethető meg:
 • iOS 14.4.2
 • iPadOS 14.4.2
 • iPadOS 14.4.2
 • watchOS 7.3.3
 
A sebezhetőségekkel kapcsolatban további információk a Biztonságportál Prémium weboldalain olvashatók.
Vélemények
 
 1. 3

  Az Apache Tomcathez egy biztonsági frissítés vált letölthetővé.

 2. 3

  A Nagios Log Server két sebezhetőséget tartalmaz.

 3. 4

  A Kaseya-féle támadássorozatban is szerephez jutó Sodinokibi kártékony program legújabb variánsa minden korábbinál összetettebé vált.

 
Partnerhírek
Módosított pályázati kiírás az „Év információvédelmi dolgozata - 2021” cím elnyerésére

A pályázat beadási határidejét, meghosszabbítottuk 2021. augusztus 04. (szerdáig)!

​Megszemélyesítés: a vezérigazgató bőrébe bújt hacker

Valószínűleg Ön is hallott már a social engineering technikáról, azaz a pszichológiai manipuláció azon formájáról, melynek célja, hogy az emberek megtévesztve önkéntelenül érzékeny információkat áruljanak el.

hirdetés
Közösség