Samsung újdonság: a szervizben sem kell féltenünk az adatokat

​A Samsung bejelentette, hogy széles körben elérhetővé teszi az okostelefonjain azt a funkciót, amellyel akkor is biztosítható az adatok védelme, ha a készülékek szervizbe kerülnek.
 

A Samsung egy Dél-Koreában elvégzett tesztfázist követően úgy ítélte meg, hogy az úgynevezett Maintenance Mode névre keresztelt biztonsági funkció megérett arra, hogy világszerte használhatóvá váljon a felhasználók számára. Ennek az üzemmódnak a célja, hogy a készülékek szervizelésekor is biztosítsa a mobilokon tárolt adatok védelmét olyan módon, hogy közben a szervizelést végző szakemberek munkája se szenvedjen csorbát.
 
A Maintenance Mode használata alapvetően nagyon egyszerű, hiszen az erre a célra szolgáló menüből gyorsan aktiválható. Ezt követően már csak a készülék újraindítására van szükség ahhoz, hogy létrejöjjön egy olyan izolált felhasználói felület, amelyről teljesen elérhetetlenek a felhasználó által korábban telepített alkalmazások, az azok által tárolt adatok, illetve a készüléken lévő fájlok.
 
Az újonnan létrejövő felhasználói profil segítségével a szerviz munkatársa tesztelheti a meghibásodott készüléket, diagnosztizálhatja a problémákat és ellenőrizheti a javítást, miközben a felhasználó biztos lehet abban, hogy az adataihoz senki sem fér hozzá. Amikor pedig a szerviz visszaadja a készüléket a tulajdonosának, akkor a felhasználó a saját feloldókódjával ismét fel tudja oldani a készüléken lévő képernyőzárat. Ezzel egy időben a háttérben, teljesen automatikusan a mobil kitörli a szervizeléshez létrehozott felhasználói profilt, és minden olyan adatot, fájlt, alkalmazást, ami a javítás során került rá.
 
A Maintenance Mode nem rögtön fog rákerülni az összes még támogatással rendelkező készülékre. A Samsung egyelőre ezzel kapcsolatos ütemtervet nem közölt, de valószínűsíthető, hogy az új funkció először a Samsung Galaxy S21 és S22 szériás készülékeken jelenik meg. A 2023-ban piacra kerülő okostelefonok, esetleg táblagépek pedig alapértelmezésként fogják már támogatni a szervizesek számára kialakított üzemmódot.
Vélemények
 
  1. 4

    Az Exim kapcsán egy közepes veszélyességű hibára derült fény.

  2. 3

    A TP-Link TL-WR940N típusú routerekben két biztonsági hiba javítására nyílt lehetőség.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
A foci-vb veszélyei a kibertérben

A FIFA labdarúgó-világbajnokságra a csalók is készülnek: hamis jegyek, lottóátverések és más veszélyek is leselkednek a kibertérben a szurkolókra.

​Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

Az iskolákból kerül ki a jövő generációja, akik többségében digitálisan kevésbé képzettek, tapasztaltak, ezért könnyebb célpontok.

hirdetés
Közösség