Saját eszközeik használatára is oktatni kellene a munkavállalókat

A magántulajdonú készülékeiket használó alkalmazottak mindössze egyharmada kapott eddig útmutatást arra vonatkozóan, hogyan dolgozzon biztonságosan a saját notebookjával, okostelefonjával.
 

A világjárvány alatt az alkalmazottak saját tulajdonú eszközeiről való munkavégzés számos kisvállalkozás számára vált kényszerű gyakorlattá. Az előnyök mellett azonban a szervezeteknek a biztonsági kockázatokról sem szabad megfeledkezniük annak érdekében, hogy e magántulajdonú készülékeken tárolt érzékeny üzleti- és ügyféladatok biztonságban legyenek.
 
A Kaspersky felmérése szerint a kockázatok ellenére a kisvállalkozásoknál ötből három dolgozó nem kapott vállalati eszközöket a munkáltatójától. Eközben a kis cégeknél dolgozóknak csak az egyharmada jelezte, hogy kapott tájékoztatást a saját eszközökkel történő biztonságos munkavégzéssel kapcsolatos követelményekről.
 
Ilyen követelmény lehet többek között a felhasználó által az eszközökre telepített vagy a szervezet által biztosított antivírus program, az erős és egyedi jelszavak alkalmazása, a készülékek operációs rendszerének rendszeres frissítése, valamint a VPN-használat.
 

"A nehéz helyzetbe került kisvállalkozások első számú prioritása az, hogy a korlátozások alatt is folytatni tudják a tevékenységüket. Nem meglepő tehát, hogy a kiberbiztonság kérdése csak utógondolatként merül fel náluk. Pedig már az alapvető informatikai biztonsági követelmények alkalmazása is csökkentheti a vírusfertőzések, a fizetési eszközök feltörésének, valamint az üzleti adatok elvesztésének esélyét"

- mondta Andrej Dankevics, a Kaspersky menedzsere.
Vélemények
 
  1. 3

    A PuTTY alkalmazás egy biztonsági hibától vált meg.

  2. 3

    A Samba közepes veszélyességű sérülékenységek miatt kapott frissítést.

  3. 1

    A Devilshadow trójai sok funkcióval képes támogatni a kiberbűnözők által végrehajtott károkozásokat.

 
Partnerhírek
Az ESET kutatói feltérképezték a katonai és diplomáciai célpontokat támadó InvisiMole csoport működését

Az InvisiMole új kampányát vizsgálva az ESET kutatóinak sikerült feltárniuk a csoport frissített eszközkészletét, valamint a Gamaredon hackercsoporttal való szoros együttműködésük részleteit is.

​LinkedIn-en keresztül támadó hackereket lepleztek le az ESET kutatói

Álláshirdetésnek álcázott adathalász támadásokat lepleztek le az ESET kutatói, melyek vélhetően az észak- koreai illetőségű Lazarus csoporthoz köthetők.

hirdetés
Közösség